Urmărește-ne în Social Media

Greta Van Fleet - Meeting The Master

Greta Van Fleet a revenit şi a lansat single-ul "Meeting the Master", de pe noul său album din 2023, "Starcatcher". Estetica hippie este aici, însoţită de imagini de o puritate aparte în videoclipul oficial.

Josh Kiszka, solistul formaţiei apare într-o pădure îmbrăcat într-o mantie albă şi îşi juxtapune imaginea cu cea a unui cal alb şi un caleidoscop de alte imagini ce inspiră naivitate, puritate. Şi ceilalţi membri ai trupei se prezintă în jurul unui foc de tabără şi e un uşor aer de cultism al anilor '70 aici, în genul celui încercat de Fleetwood Mac cândva.

Solistul şi-a schimbat estetica şi deşi aduce a punk, sclipiciul "dungilor de război" arată natura sa paşnică. Melodia este o baladă atemporală, care s-ar simţi ca acasă în ani '70, dar e binevenită şi în revival-ul lui 2023. Greta Van Fleet a lansat single-ul "Meeting the Master" în aprilie 2023 şi videoclipul oficial în mai 2023.

Este primul single de pe noul album, "Starcatcher", care se va lansa pe 21 iulie prin Lava/Republic/EMI Records. Inspiraţia pentru noul single? Conform trupei e vorbă o lume ezoterică, în care poţi intra ghidat de un profesor înţelept. "Starcatcher" a fost compus şi înregistrat de către trupă. Solistului Josh Kiszka i se alătură chitaristul Kale Kiszka, basistul şi clăparul Sam Kiszka şi toboşarul Danny Wagner.

I-a ghidat la înregistrări producătorul Dave Cobb, care a lucrat cu Brandi Carlile şi Chris Stapleton, având premii Grammy la activ. Noul LP aduce o colecţie de 10 piese.

Iată tracklist-ul "Starcatcher":

01. Fate Of The Faithful
02. Waited All Your Life
03. The Falling Sky
04. Sacred The Thread
05. Runway Blues
06. The Indigo Streak
07. Frozen Light
08. The Archer
09. Meeting The Master
10. Farewell For Now

Greu de crezut că primul album al trupei a sosit în 2018, "Anthem of The Peaceful Army" fiind primit cu o sumedenie de laude şi premii. Inclusiv un loc întâi în topul Billboard Rock şi un loc 3 în Billboard 200. Trupa americană pornise deja la drum totuşi cu EP-ul "From the Fires" premiat cu Grammy.

Formaţia apărea în Michigan în 2012 şi multă vreme a fost numită "Led Zeppelin 2", dar încearcă se lepede de similarităţi cu legendarul grup. Ultimul LP lansat a fost "The Battle At Garden's Gate", care a sosit în primăvara anului 2021.

Comentarii