Urmărește-ne în Social Media

Greta Van Fleet - Meeting The Master

Greta Van Fleet a revenit şi a lansat single-ul "Meeting the Master", de pe noul său album din 2023, "Starcatcher". Estetica hippie este aici, însoţită de imagini de o puritate aparte în videoclipul oficial.

Josh Kiszka, solistul formaţiei apare într-o pădure îmbrăcat într-o mantie albă şi îşi juxtapune imaginea cu cea a unui cal alb şi un caleidoscop de alte imagini ce inspiră naivitate, puritate. Şi ceilalţi membri ai trupei se prezintă în jurul unui foc de tabără şi e un uşor aer de cultism al anilor '70 aici, în genul celui încercat de Fleetwood Mac cândva.

Solistul şi-a schimbat estetica şi deşi aduce a punk, sclipiciul "dungilor de război" arată natura sa paşnică. Melodia este o baladă atemporală, care s-ar simţi ca acasă în ani '70, dar e binevenită şi în revival-ul lui 2023. Greta Van Fleet a lansat single-ul "Meeting the Master" în aprilie 2023 şi videoclipul oficial în mai 2023.

Este primul single de pe noul album, "Starcatcher", care se va lansa pe 21 iulie prin Lava/Republic/EMI Records. Inspiraţia pentru noul single? Conform trupei e vorbă o lume ezoterică, în care poţi intra ghidat de un profesor înţelept. "Starcatcher" a fost compus şi înregistrat de către trupă. Solistului Josh Kiszka i se alătură chitaristul Kale Kiszka, basistul şi clăparul Sam Kiszka şi toboşarul Danny Wagner.

I-a ghidat la înregistrări producătorul Dave Cobb, care a lucrat cu Brandi Carlile şi Chris Stapleton, având premii Grammy la activ. Noul LP aduce o colecţie de 10 piese.

Iată tracklist-ul "Starcatcher":

01. Fate Of The Faithful
02. Waited All Your Life
03. The Falling Sky
04. Sacred The Thread
05. Runway Blues
06. The Indigo Streak
07. Frozen Light
08. The Archer
09. Meeting The Master
10. Farewell For Now

Greu de crezut că primul album al trupei a sosit în 2018, "Anthem of The Peaceful Army" fiind primit cu o sumedenie de laude şi premii. Inclusiv un loc întâi în topul Billboard Rock şi un loc 3 în Billboard 200. Trupa americană pornise deja la drum totuşi cu EP-ul "From the Fires" premiat cu Grammy.

Formaţia apărea în Michigan în 2012 şi multă vreme a fost numită "Led Zeppelin 2", dar încearcă se lepede de similarităţi cu legendarul grup. Ultimul LP lansat a fost "The Battle At Garden's Gate", care a sosit în primăvara anului 2021.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Greta Van Fleet a lansat piesa "Farewell for Now" - AUDIO

Greta Van Fleet continua să prefaţeze noul său album lansând încă un single, "Farewell For Now". Este o piesă plină de emoţie şi melancolie, o baladă ca în anii '70 sau '80. Se savurează şi disecă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Greta Van Fleet Farewell For Now
Coperta single Greta Van Fleet Farewell For Now │ FOTO: Greta Van Fleet

"Farewell For Now" sună simultan a melodie de nuntă americană şi de final de film. Acest single este extras de pe noul album Greta Van Fleet, "Starcatcher", care va sosi în iulie 2023. Basistul Sam Kiszka a explicat că nouă piesă exprimă sentimentul de a dori să stai pe scenă şi să savurezi magia creată de public.

În acelaşi timp apare şi regretul că trebuie să împachetezi şi să te duci în alt loc, dar şi încântarea că explorezi un loc nou şi public nou. Avem şi un solo pe cinste la final, iar sound-ul mă duce înspre Scorpions, Led Zeppelin şi alte formaţii atemporale ale deceniilor trecute.

Noul album se va lansa pe 21 iulie prin casele de discuri Lava, Republic, EMI Records. Precedentele single-uri de pe album includ "Sacred the Thread", în care solistul Josh Kiszka aduce un tribut modei şi outfiturilor pe care le poartă pe scenă. Primul single de pe album a fost "Meeting the Master", descris de trupă că o privire spre o lume ezoterică condusă de un profesor înţelept.

În iulie 2023 Greta Van Fleet va pleca în turneu de promovare pentru noul album, începând cu o oprire la Nashville Bridgestone Arena pe 24 iulie 2023. Se va opri şi pe la Madison Square Garden. Formaţia a debutat în 2012 şi din start a fost comparată cu Led Zeppelin, pentru sound-ul său, mai ales vocea plus chitara. Ulterior l-a şlefuit ceva mai bine, pe al doilea album, "The Battle At Garden's Gate", cel lansat în aprilie 2021.

Acest grup provine din Michigan, SUA şi include 3 membri care sunt rude între ei: Jake Kiszka, Sam Kiszka şi Josh Kiszka. Cei 3 sunt fraţi, iar Josh şi Jake sunt gemeni. Numele trupei provine de la o cunoştinţă de familie, pe care o chema de fapt Gretna Van Fleet şi sună foarte cool acest nume. Iniţial toboşar a fost Kyle Hauck, iar acum este Danny Wagner.

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED