Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

"Music", filmul regizat de Sia, a primit primul trailer, dar și primele critici - VIDEO

După lansarea unui trailer oficial, pelicula "Music" a primit o serie de critici privind distribuția actorilor. Audienței i s-a părut nepotrivit ca o actriță neurotipică să interpreteze un personaj ce suferă de autism. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert SIA in Piata Constitutiei 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Filmul gravitează în jurul personajului Music, o tânără cu autism non-verbal. Aceasta ajunge în grija surorii sale vitrege mai mari, Zu (Kate Hudson), proaspăt ieșită de la reabilitare. Pentru a-i oferi lui Music o îngrijire cât mai potrivită, Zu este ajutată de Ebo (Leslie Odom Jr.), un prieten care are experiență cu persoanele cu tulburări comunicaționale și comportamentale. "Music" va fi lansat în februarie 2021.

Deși s-ar părea că filmul încearcă să ilustreze o imagine a modului în care prezența lui Music i-ar putea îmbunătăți viața lui Zu, feedbackul primit de trailer nu a fost unul la fel de optimist. Mulți privitori au fost deranjați că Sia a ales-o pe dansatoare sa, Maddie Ziegler, să o interpreteze pe Music, în loc să se îndrepte către o actriță care are autism în viața reală.

Aceștia nu s-au abținut de la comentarii, lăsând pe Twitter o serie de mesaje prin care o acuză pe Sia de discriminare și ofensă la adresa comunităților cu nevoi speciale. Comentatorii au fost de părere că Sia nu a reușit să se consulte cu persoane ce suferă de tulburări de spectru autist. Artista a negat acuzațiile, spunând că inspirația pentru personajul Music a venit de la un prieten de-al său, ce suferă de autism. Sia a menționat și că a avut alături consultați specializați în astfel de tulburări de dezvoltare. Mai mult, artista a comentat că avea de gând să îi ofere rolul unei persoane cu autism, însă având în vedere programul aglomerat de filmări și alte impedimente de producție, a decis în cele din urmă să o aleagă pe Maddie.

O parte dintre mesajele lăsate de public pe Twitter:

"Angajează oameni cu nevoie speciale pentru astfel de roluri. Dacă poți să construiești o scenă în care o persoană <<normală>> interpretează o persoană cu dizabilități, poți să faci și invers. Nu e chiar atât de greu".

"Acest film, ca, de altfel, întreaga discuție despre autism în general, este despre noi, dar fără noi. Vrem să avem șansa să ne spunem poveștile, să interpretăm personaje cu autism. Asta nu ne ajută. Ne afectează. Nu este deloc autentic. Angajează oameni cu nevoi speciale, nu doar scrie despre ei ca apoi să câștigi de pe urma lor".

https://twitter.com/AutisticAvenge1/status/1329498775413551106

"Îmi place Maddie Ziegler, nu mă înțelege greșit, dar trebuie să te consulți cu oameni cu autism și să angajezi actori cu autism să joace astfel de roluri".

PUBLICITATE
Comentează

Trending