Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

"Music", filmul regizat de Sia, a primit primul trailer, dar și primele critici - VIDEO

După lansarea unui trailer oficial, pelicula "Music" a primit o serie de critici privind distribuția actorilor. Audienței i s-a părut nepotrivit ca o actriță neurotipică să interpreteze un personaj ce suferă de autism. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert SIA in Piata Constitutiei 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Filmul gravitează în jurul personajului Music, o tânără cu autism non-verbal. Aceasta ajunge în grija surorii sale vitrege mai mari, Zu (Kate Hudson), proaspăt ieșită de la reabilitare. Pentru a-i oferi lui Music o îngrijire cât mai potrivită, Zu este ajutată de Ebo (Leslie Odom Jr.), un prieten care are experiență cu persoanele cu tulburări comunicaționale și comportamentale. "Music" va fi lansat în februarie 2021.

Deși s-ar părea că filmul încearcă să ilustreze o imagine a modului în care prezența lui Music i-ar putea îmbunătăți viața lui Zu, feedbackul primit de trailer nu a fost unul la fel de optimist. Mulți privitori au fost deranjați că Sia a ales-o pe dansatoare sa, Maddie Ziegler, să o interpreteze pe Music, în loc să se îndrepte către o actriță care are autism în viața reală.

Aceștia nu s-au abținut de la comentarii, lăsând pe Twitter o serie de mesaje prin care o acuză pe Sia de discriminare și ofensă la adresa comunităților cu nevoi speciale. Comentatorii au fost de părere că Sia nu a reușit să se consulte cu persoane ce suferă de tulburări de spectru autist. Artista a negat acuzațiile, spunând că inspirația pentru personajul Music a venit de la un prieten de-al său, ce suferă de autism. Sia a menționat și că a avut alături consultați specializați în astfel de tulburări de dezvoltare. Mai mult, artista a comentat că avea de gând să îi ofere rolul unei persoane cu autism, însă având în vedere programul aglomerat de filmări și alte impedimente de producție, a decis în cele din urmă să o aleagă pe Maddie.

O parte dintre mesajele lăsate de public pe Twitter:

"Angajează oameni cu nevoie speciale pentru astfel de roluri. Dacă poți să construiești o scenă în care o persoană <<normală>> interpretează o persoană cu dizabilități, poți să faci și invers. Nu e chiar atât de greu".

"Acest film, ca, de altfel, întreaga discuție despre autism în general, este despre noi, dar fără noi. Vrem să avem șansa să ne spunem poveștile, să interpretăm personaje cu autism. Asta nu ne ajută. Ne afectează. Nu este deloc autentic. Angajează oameni cu nevoi speciale, nu doar scrie despre ei ca apoi să câștigi de pe urma lor".

https://twitter.com/AutisticAvenge1/status/1329498775413551106

"Îmi place Maddie Ziegler, nu mă înțelege greșit, dar trebuie să te consulți cu oameni cu autism și să angajezi actori cu autism să joace astfel de roluri".

Muzică nouă

Sia şi Kylie Minogue colaborează pe piesa "Dance Alone" - AUDIO

Sia revine în 2024 cu un album nou şi îl promovează cu single-ul proaspăt lansat "Dance Alone". Acest track este o colaborare cu Kylie Minogue, care se prezintă cu un sound minimalist. Ce alte colaborări ne-a pregătit Sia pentru album aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta single Sia Kylie Minogue Dance Alone
Coperta single Sia Kylie Minogue Dance Alone │ FOTO: Sia

"Dance Alone" este primul single de pe noul album semnat Sia, "Reasonable Woman". El duce discografia artistei la 10 titluri şi acest LP va sosi pe 3 mai 2024 prin casa de discuri Atlantic. Cele două artiste din Australia cântă un pop dansabil, numai bun de cluburi, care sună simultan a anii '80 şi a începutul anilor 2000 şi Spice Girls.

Sia a mai colaborat cu Kylie Minogue pe albumul acesteia din 2024, "Kiss Me Once". Ea este menţionată drept compozitor al piesei "Sexercize". În ce priveşte noul album al creatoarei lui "Chandelier", el va include colaborări cu Chaka Khan, Labrinth, Paris Hilton şi mulţi alţii. Mai sunt şi alte nume de care aţi auzit, precum Greg Kurstin, Benny Blanco şi Rosalia, toţi apărând pe acelaşi disc nou.

Sia îi numeşte mai degrabă "prieteni" pe aceştia decât nişte simpli colaboratori. Avem şi tracklist-ul lui "Reasonable Woman", pe care îl puteţi vedea mai jos:

  1. Little Wing
  2. Immortal Queen (feat. Chaka Khan)
  3. Dance Alone (Sia and Kylie Minogue)
  4. I Had A Heart
  5. Gimme Love
  6. Nowhere To Be
  7. Towards The Sun
  8. Incredible (feat. Labrinth)
  9. Champion (feat. Tierra Whack, Kaliii, Jimmy Jolliff)
  10. I Forgive You
  11. Wanna Be Known
  12. One Night
  13. Fame Won’t Love You (feat. Paris Hilton)
  14. Go On
  15. Rock And Balloon

Sia a mai lansat o piesă de pe viitorul album în 2023, în septembrie, "Gimme Love". Kylie Minogue trece printr-o perioadă bună, după ce tocmai a câştigat al doilea său premiu Grammy din carieră, pentru hitul din 2023 "Padam Padam". Acesta a primit distincţia pentru "Best Pop Dance Recording" şi apare pe albumul său "Tension".

Au trecut între timp 7 ani de la ultimul album complet nou de la Sia, "This is Acting".

Citește în continuare

Trending