Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Primul trailer pentru "Gladiator 2" este aici - VIDEO

La 24 de ani de la primul "Gladiator" ne pregătim ca Ridley Scott să continue povestea luptelor din arenele romanilor. Primul trailer al peliculei regizate de Ridley Scott a apărut pe 9 iulie şi se poate vedea în articol.

Publicat

pe

Tonul trailerului e ciudat, pentru că e injectat cu o doză de umor destul de mare şi are alura unui film de acţiune ceva mai "blockbuster" decât primul. Primul "Gladiator" miza pe autenticitate (plus minus un avion sau ceas uitat la mână), pe actorie la nivel de Oscar, pe dialoguri şi monologuri fabuloase. Acum trailerul la "Gladiator II" începe cu Denzel Washington râzând ca în "Training Day".

Cap de afiş sunt Pedro Pascal şi Paul Mescal, care se vor înfrunta în faţa lui Denzel. Acesta este un puternic vânzător de arme, care are la degetul mic protipendada Romei, dar vrea să ducă la prăbuşirea sa. Îl vedem şi pe Joseph Quinn, simpaticul rocker pletos din "Stranger Things", recent protagonist în noul "A Quiet Place", ca un soi de împărat corupt, pe urmele celui jucat de Joaquim Phoenix.

"Gladiator II" are premiera pe 22 noiembrie 2024 şi este un sequel pentru filmul din anul 2000. Scenariul a fost scris de acelaşi David Scarpă, iar de regie s-a ocupat tot Ridley Scott. Povestea îl urmăreşte pe Lucius, fosta figura regală, care devine un gladiator după ce se găseşte sub ocupaţia generalului Marcus Acacius. De-a lungul anilor Scott a tot propus un sequel, vorbimd chiar cu Russell Crowe, în ciuda faptului că el moare la finalul primei părţi.

Trailer:

Se discuta şi despre viaţa de apoi la romani şi diferite alte perioade istorice. Filmul a fost anunţat în 2018, iar Paul Mescal a fost anunţat că protagonist în 2023. Lucius este nepotul lui Marcus Aurelius şi fiul Lucillei, el trăind în Numidia, care ajunge ocupată de romani. Pedro Pascal îl joacă pe Marcus Acacius, un general Roman care a fost antrenat de Maximus.

Connie Nielsen revine că Lucilla, mama lui Lucius, iar Denzel Washington este Macrinus, un promoter şi deţinător de gladiatori, traficant de arme şi negustor pentru armate. Joseph Quinn este împăratul Geta, iar Fred Hechinger este împăratul Caracalla, fratele lui Geta. Bugetul peliculei este între 250 şi 310 milioane de dolari. Premiera filmului este pe 22 noiembrie 2024.

Muzică și film

Iată primele imagini din "Gladiator 2": Pedro Pascal versus Paul Mescal

Cinefilii jubilează sau mai bine zis au jubilat în ultimele 24 de ore, pentru că au apărut primele fotografii de la filmările lui "Gladiator 2". Pelicula care vine la 24 de ani de la primul film cu Russell Crowe și Joaquin Phoenix are o distribuție cu nume mari și aflați tot ce știm despre ea mai jos.

Publicat

pe

Imagini Gladiator 2
Imagini Gladiator 2 │ FOTO: Paramount Pictures/ Aidan Monaghan www.vanityfair.com

"Gladiator II" va avea premiera în noiembrie 2024, cel puțin în Marea Britanie. Este regizat tot de Ridley Scott, ca și filmul din anul 2000. Scenariul este scris de David Scarpa, care l-a scris și pe cel pentru "Napoleon", "Man in the High Castle" și "The Day the Earth Stood Still". Avem de-a face aici cu un sequel cu buget de 300 de milioane de dolari.

Problema e că în ultimii ani Ridley Scott a cam polarizat fanii, între seriale ca "Raised by Wolves" și percepția eșecului "Napoleon". Nici ultimele filme din seria "Alien" în care Ridley a fost implicat nu au fost prea bine primite. Revenind totuși la informația zilei, revista Vanity Fair este sursa noilor imagini, care îl dezvăluie pe protagonist, Paul Mescal, în echipament de luptă, duelându-se cu Acacius, jucat de Pedro Pascal.

Paul Mescal, actor irlandez în vârstă de 28 de ani, este Lucius Verus, fiul cel mare al Lucillei. Acacius este un general roman, care s-a antrenat ca gladiator sub comanda lui Maximus, jucat de Russell Crowe. Vedem în câteva imagini și o apariție nobilă a lui Denzel Washington, în rolul lui Macrinus, un magnat care vinde arme și are alura unui Cezar.

Personajul lui Mescal, Lucius, are o soție și un copil și trăiesc o viață pașnică. Ca de obicei, cuceritorii sunt cei care întrerup cursul normal al vieții și strică aerul pașnic al Numidiei. E una dintre ultimele civilizații supraviețuitoare, până să vină romanii în nordul Africii și să o ocupe.

Ridley Scott are acum 86 de ani și are încredere mare în "Gladiator II", după ce prima parte i-a adus 5 premii Oscar, inclusiv cel pentru cel mai bun regizor, cel mai bun actor și cel mai bun film. A generat 400 de milioane de lire sterline box office global. Primul trailer pentru noul "Gladiator" își va face apariția pe 9 iulie 2024.

Sursa foto

Citește în continuare

Trending