Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

AC/DC va scoate albumul "POWER UP" pe 13 noiembrie - DETALII LANSARE

AC/DC lansează pe 13 noiembrie 2020 cel de-al 17-lea LP. Primul extras pe single a însoțit o campanie de promovare Dodge și dezvăluie un material puternic în stilul inconfundabil al australienilor.

Publicat

pe

Artwork pentru coperta albumului AC/DC - POWER UP
Artwork pentru coperta albumului AC/DC - POWER UP │ FOTO: Columbia Records / Sony Music

Cel de-al 17-lea LP al trupei AC/DC va fi lansat pe 13 noiembrie 2020 prin Columbia Records. Prefațat de single-ul "Shot In The Dark", albumul marchează revenirea pe piață a formației, care nu mai lansase ceva nou din 2014. Între timp, "POWER UP" poate fi pre-comandat, fanii având de ales între ediția digitală, CD, vinil sau cea de lux.

Noua piesă "Shot In The Dark" i-a adus laolaltă pe Angus Young (chitară principală), Brian Johnson (voce), Cliff Williams (bas), Phil Rudd (tobe) și Stevie Young (chitară ritmică). Cântecul a însoțit un spot de promovare (vezi la final) pentru automobilele Dodge, intitulat "Motto de familie" cu actorul Gary Cole.

Pentru "POWER UP", trupa a colaborat din nou cu producătorul Brendan O'Brien, după experiențele anterioare "Black Ice" (2008) și "Rock Or Bust" (2014). Trupa vine cu 12 piese noi, păstrând sunetul legendar AC/DC.

TRACKLIST "POWER UP":

 1. "Realize"
 2. "Rejection"
 3. "Shot In The Dark"
 4. "Through The Mists Of Time"
 5. "Kick You When You’re Down"
 6. "Witch’s Spell"
 7. "Demon Fire"
 8. "Wild Reputation"
 9. "No Man’s Land"
 10. "Systems Down"
 11. "Money Shot"
 12. "Code Red"

Cutia de lux a albumului AC/DC - POWER UP │ FOTO: Columbia Records / Sony Music

Albumul va fi disponibil pe toate platformele digitale. Fanii primesc noua muzică și alături de un pachet de lux, o cutie specială POWER UP cu emblema AC/DC iluminată intermitent. Pe partea laterală a ambalajului sub formă de difuzor există un buton pentru activarea luminii de tip neon. În interior găsim un CD în soft-pack, o broșură de 20 de pagini cu fotografii exclusive, precum și un cablu USB pentru alimentarea cutiei-difuzor.

Spotul Dodge cu noua piesă AC/DC - "Shot In The Dark"

Ascultă toată melodia AC/DC - "Shot In The Dark"

AC/DC este una dintre cele mai influente trupe rock din istorie, cu peste 200 de milioane de albume vândute în întreaga lume și 71,5 milioane de albume vândute în SUA. Celebrul disc "Back in Black", dublu diamantat, este "cel mai bine vândut album al vreunei trupe" și "al treilea album după vânzări pentru un artist", comercializându-se în peste 50 de milioane de exemplare. Trupa a fost inclusă în galeria Rock and Roll Hall of Fame în 2003 și a obținut primul premiu GRAMMY în categoria "Cea mai bună performanță Hard Rock" pentru "War Machine" în 2010.

Concertele AC/DC au continuat să umple stadioane, iar trupa să vândă anual milioane de discuri și în mediul digital să genereze miliarde de difuzări. Formația a concertat în România pe 16 mai 2010. Piața Constituției a fost inundată de aproximativ 60.000 de oameni. În deschidere au cântat atunci Down și Iris.

Comentează

Concerte & turnee

AC/DC anunţă un turneu european, care are loc în vara lui 2024; Unde vedem trupa?

Aflam la început de lună februarie că AC/DC se pregăteşte să anunţe "ceva". Acel "ceva" putea fi un album nou, dar speculaţiile inclinau mai degrabă spre un turneu european. Acesta a fost în sfârşit anunţat pe 12 februarie 2024 şi avem detalii despre el mai jos.

Publicat

pe

Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up"
Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up" │ FOTO: Josh Cheuse / Sony Music

Turneul european din 2024 este cunoscut sub numele de "Power Up" şi va debuta în luna mai 2024, desfăşurându-se până în august inclusiv. AC/DC se va prezenta în fata fanilor din UE şi UK în următoarea formula: Brian Johnson la voce, Angus şi Stevie Young la chitară, Matt Laug la tobe şi cel mai nou membru, Chris Chaney la bas. El va "căra mai departe torţă pentru Cliff", conform comunicatului oficial al grupului.

Turneul AC/DC va duce legenda hard rock australiană prin tari ca Germania, Italia, Spania, Olanda, Slovacia, Franţa sau Irlanda.

Iată concertele programate în acest moment în Europa:

 • 17 mai - Gelsenkirchen, Germania, Veltins Arenă
 • 21 mai - Gelsenkirchen, Germania, Veltins Arenă
 • 25 mai - Reggio Emilia, Italia, RCF Arenă
 • 29 mai - Sevilia, Spania, La Cartuja Stadium
 • 5 iunie - Amsterdam, Olanda, Johan Cruyff Arenă
 • 9 iunie - Munchen, Germania, Olympic Stadium
 • 12 iunie - Munchen, Germania, Olympic Stadium
 • 16 iunie - Dresda, Germania, Messe
 • 23 iunie - Viena, Austria, Ernst Happel Stadium
 • 26 iunie - Viena, Austria, Ernst Happel Stadium
 • 29 iunie - Zurich, Elveţia, Letzigrund Stadium
 • 3 iulie - Londra, Anglia, Wembley Stadium
 • 7 iulie - Londra, Anglia, Wembley Stadium
 • 13 iulie - Hockenheim, Germania, Ring
 • 17 iulie - Stuttgart, Germania, Wasen
 • 21 iulie - Bratislava, Slovacia, Old Airport
 • 27 iulie - Nuremberg, Germania, Zeppelinfeld
 • 31 iulie - Hanovra, Germania, Messe
 • 9 august - Dessel, Belgia, Festivalpark Stenehei
 • 13 august - Paris, Franţa, Hippodrome Paris Longchamp
 • 17 august - Dublin, Irlanda, Croke Park

Biletele vor fi puse în vânzare pe 16 februarie la ora 10:00. Pentru cei cărora nu le spune mare lucru numele toboşarului Matt Laug, acesta are vârsta de 55 de ani şi a colaborat cu artişti că Alanis Morisette, Alice Cooper, Slash's Snakepit şi Vaso Rossi. În 2001 a colaborat cu AC/DC, în vreme ce făcea parte dn Slash's Snakepit în cadrul turneului Nord American şi European Stiff Upper Lip.

Fostul toboşar AC/DC, Phil Rudd a fost dat afară din grupă, deşi a contribuit la înregistrarea albumului "Power Up", lansat în noiembrie 2020. Izgonirea sa din trupa s-a produs după ce artistul a fost condamnat la 8 luni de arest la domicilu pentru ameninţări cu moartea şi posesie de droguri. Ulterior avea să fie înlocuit de Chris Slade, care a mai fost toboşar AC/DC între 1989 şi 1994.

Rudd apăruse pe 15 din 18 albume AC/DC.

Citește în continuare

Concerte & turnee

AC/DC le pregătește fanilor o surpriză; să fie vorba de un turneu muzical? - VIDEO

Fanii AC/DC stau ca pe ace după ce trupa a publicat niște clipuri criptice, dar și o numărătoarea inversă ce se va încheia pe 12 februarie. Să fie vorba de muzică nouă sau de un turneu, primul în mai bine de șapte ani?

Publicat

pe

Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up"
Trupa AC/DC promovând albumul "Power Up" │ FOTO: Josh Cheuse / Sony Music

"Are You Ready?" își întreabă AC/DC fanii odată cu niște lansări misterioase. Scurtele clipuri video au ca fundal muzical piesa cu același nume, extrasă de pe albumul "The Razors Edge" din 1990.

Mai mult, pe site-ul formației apare un cronometru a cărui ultimă bătaie va avea loc pe 12 februarie, la ora 10:00 (ora României). Deși indiciile oferite de AC/DC sunt cu adevărat învăluite în mister, fanii sunt de părere că trupa ar porni într-un nou turneu.

Încântarea lor de a-i (re)vedea live pe australieni are sens, dat fiind faptul că ​AC/DC a urcat doar o singură dată pe scenă în ultimii șapte ani, la festivalul PowerTrip din California, anul trecut. În cadrul acelui concert, componența trupei a fost formată din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitară), Stevie Young (chitară ritmică), Cliff Williams (bass) și Matt Laug (tobe). Toboșarul Phil Rudd și-a adus aportul pentru albumul din 2020, "Power Up", dar nu a urcat pe scenă alături de colegii săi la PowerTrip.

Nu este clar dacă Rudd se va alătura formației în eventualul turneu. Mai mult, se zvonește faptul că nici bassistul Cliff Williams nu s-ar mai îmbarca la o astfel de "călătorie", după ultimul turneu din 2016. Acea serie de concerte l-a avut ca solist pe Axl Rose, după ce Brian Johnson a trebuit să ia o pauză din cauza problemelor de auz. Însă, a fost echipat cu un dispozitiv care îi permite să cânte din nou live.

Citește în continuare

Trending