Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Puscifer lansează piesa "The Underwhelming", anunţă un nou album lansat în octombrie

Puscifer, a treia formaţie a zeului prog rock Maynard James Keenan a lansat o nouă piesă, "The Underwhelming". Odată cu acest release, trupa din Arizona a anunţat şi un album, care va sosi la finalul lunii octombrie. Avem detalii despre album în articol şi tot acolo puteţi asculta noul single.

Publicat

pe

Coperta album Puscifer Existential Reckoning
Coperta album Puscifer Existential Reckoning │ FOTO: Puscifer

Puscifer a lansat deja primul single de pe noul LP, "Apocalyptical" cu câteva luni în urmă, la pachet cu un videoclip oficial. În plină izolare, muzicienii adunaţi de Maynard James Keenan ne-au oferit un imn jucăuş al apocalipsei, cu un clip filmat pe străzile goale din metropole americane. De această dată auzim o piesă ceva mai sacadată, pe care backing vocal-ul Carina Round primeşte un rol mai important decât la precedenta melodie. Rezultatul, "The Underwhelming" este un space funk cu multe efecte pe vocea lui Maynard.

Aceasta picură printre sintetizatoare, cântând despre "hainele cele noi ale împăratului". Totul este completat de o chitară cu acorduri ce sună a western post apocaliptic, dar şi de clape-bas care dau greutate şi gravitate acestei piese. Melodia se va regăsi pe albumul "Existential Reckoning", care soseşte pe 30 octombrie, la fix 5 ani de la ultimul disc, "Money Shot". Ar fi una dintre puţinele dăţi când Maynard şi ai lui nu folosesc o aluzie sexuală pentru titlul unui album (vezi "Money Shot" şi "Donkey Punch the Night" sau "V Is for Vagina").

Se pare că viitorul material discografic va fi unul conceptual, centrat în jurul răpirii personajului Billy D. de către extratereştri. Acesta este preluat de fiinţele cosmice împreună cu o valiză misterioasă şi plină de secrete. Versurile piesei noi oferă indicii care ar putea duce la găsirea lui Billy D, trupa începând un soi de joc cu fanii săi. "Existential Reckoning" a fost înregistrat la Puscifer Studios în North Hollywood şi mixat de către Mat Mitchell.

Maynard James Keenan a colaborat cu Carina Round şi Greg Edwards (Failure, Autolux) pe acest LP, dar şi cu toboşarul Gunnar Olsen şi Sara Jones. Solistul Maynard James Keenan vine după o perioadă ocupată, lansând albumul "Fear Inoculum" cu trupa sa de bază TOOL în 2019. Single-ul "7empest" de pe acest disc a câştigat un premiu Grammy pentru cea mai bună reprezentaţie metal. În 2018 a doua trupă a lui Maynard, A Perfect Circle a lansat un album nou după 14 ani de pauză, "Eat the Elephant".

Toate în vreme ce solistul a scris o auto biografie, are o podgorie proprie şi multe alte business-uri şi ocupaţii.

Comentează

Muzică nouă

Solistul TOOL, Maynard James Keenan a lansat 3 piese noi cu formaţiile sale secundare

Maynard James Keenan, al doilea cel mai ocupat om din metal, după Max Cavalera a lansat la final de lună martie 2024 3 piese noi. Face parte din EP-ul său nou, sau mai bine zis "E.P.P.P"-ul sau, dedicat împlinirii vârstei de 60 de ani.

Publicat

pe

Coperta album Sessanta A Perfect Circle Puscifer Primus
Coperta album Sessanta A Perfect Circle Puscifer Primus │ FOTO: James Maynard Keenan

Dacă în 2014 am avut parte de sărbătoarea "Cinquanta", acum James Maynard Keenan împlineşte 60 de ani şi ne oferă un "Sessanta E.P.P.P". Pe el se află piese proaspete de la A Perfect Circle, Puscifer şi Primus. Cele trei trupe vor porni la drum într-un turneu special în mai 2024. Toate cele 3 piese noi, "Kindred" de la A Perfect Circle, "No Angel" de la Puscifer şi "Pablo's Hippos" de la Primus au fost co-scrise de care Maynard, care e solist la APC şi Puscifer.

Evident şi la TOOL, monstrul metalului progresiv, care a lansat ultimul album în 2019, "Fear Inoculum", după o pauză de 13 ani. EP-ul este disponibil şi sub formă de vinil şi o ediţie limitată, exclusivă va fi disponibilă la concertele viitoare ale trupei. S-a reconfirmat la început de lună că Josh Freese va reveni în postura de baterist la A Perfect Circle, la 13 ani după ce a cântat live cu formaţia ultimă dată.

Ce a pregătit Maynard pentru turneul de ziua sa? O rotaţie a 3 trupe pe care le conduce, cu costume şi butaforie şi motive diferite. Ultimul album lansat de A Perfect Circle a fost "Eat the Elephant", din 2018, cu o profundă încărcătura politică şi socială. În ce priveşte Puscifer, ultimul său album lansat a fost "Existential Reckoning", care a purtat profund amprenta pandemiei şi efectelor sale.

TOOL între timp a făcut aluzie la muzică nouă, lansată mult mai rapid decât ultimul LP, ce a necesitat 13 ani de travaliu. Cât despre Primus, aceasta este o trupă rock din California, fondată în 1984. Îi are în componenţă pe legandarul basist Less Claypool, Larry LaLonde şi Tim Alexander, dar ocazional şi James Maynard Keenan se alătura componenţei. Inclusiv chitaristul Guns N' Roses Buckethead a fost inclus în lineup.

Citește în continuare

Trending