Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Connect-R, Liviu Teodorescu, Cedry2k - Inapoi La Zero"Înapoi La Zero", cu Cedry2k, Connect-R și Liviu Teodorescu - VIDEO TEASER Miley Cyrus - Live from Whisky a Go GoVIDEO: Miley Cyrus a cântat piese The Cure și The Cranberries la #SOSFest Alexandra Sîrghi în audițiile de la X Factor 2020Alexandra Sîrghi a adus emoția pe scena de la X Factor 2020 - VIDEO East European Comic ConEast European Comic Con se reprogramează în iunie 2021 - DETALII BILETE Adele - Send My Love (To Your New Lover)Adele va fi gazda următorului episod Saturday Night Live (SNL) Tavi Clonda deghizat în Madonna la "Te cunosc de undeva!" pe 17 octombrie 2020Deghizat în Madonna, Tavi Clonda marchează a doua victorie la "Te cunosc de undeva!" - VIDEO

Puscifer lansează piesa "The Underwhelming", anunţă un nou album lansat în octombrie

Puscifer, a treia formaţie a zeului prog rock Maynard James Keenan a lansat o nouă piesă, "The Underwhelming". Odată cu acest release, trupa din Arizona a anunţat şi un album, care va sosi la finalul lunii octombrie. Avem detalii despre album în articol şi tot acolo puteţi asculta noul single.
Coperta album Puscifer Existential Reckoning

Coperta album Puscifer Existential Reckoning │ FOTO: Puscifer

Puscifer a lansat deja primul single de pe noul LP, "Apocalyptical" cu câteva luni în urmă, la pachet cu un videoclip oficial. În plină izolare, muzicienii adunaţi de Maynard James Keenan ne-au oferit un imn jucăuş al apocalipsei, cu un clip filmat pe străzile goale din metropole americane. De această dată auzim o piesă ceva mai sacadată, pe care backing vocal-ul Carina Round primeşte un rol mai important decât la precedenta melodie. Rezultatul, "The Underwhelming" este un space funk cu multe efecte pe vocea lui Maynard.

Aceasta picură printre sintetizatoare, cântând despre "hainele cele noi ale împăratului". Totul este completat de o chitară cu acorduri ce sună a western post apocaliptic, dar şi de clape-bas care dau greutate şi gravitate acestei piese. Melodia se va regăsi pe albumul "Existential Reckoning", care soseşte pe 30 octombrie, la fix 5 ani de la ultimul disc, "Money Shot". Ar fi una dintre puţinele dăţi când Maynard şi ai lui nu folosesc o aluzie sexuală pentru titlul unui album (vezi "Money Shot" şi "Donkey Punch the Night" sau "V Is for Vagina").

Se pare că viitorul material discografic va fi unul conceptual, centrat în jurul răpirii personajului Billy D. de către extratereştri. Acesta este preluat de fiinţele cosmice împreună cu o valiză misterioasă şi plină de secrete. Versurile piesei noi oferă indicii care ar putea duce la găsirea lui Billy D, trupa începând un soi de joc cu fanii săi. "Existential Reckoning" a fost înregistrat la Puscifer Studios în North Hollywood şi mixat de către Mat Mitchell.

Maynard James Keenan a colaborat cu Carina Round şi Greg Edwards (Failure, Autolux) pe acest LP, dar şi cu toboşarul Gunnar Olsen şi Sara Jones. Solistul Maynard James Keenan vine după o perioadă ocupată, lansând albumul "Fear Inoculum" cu trupa sa de bază TOOL în 2019. Single-ul "7empest" de pe acest disc a câştigat un premiu Grammy pentru cea mai bună reprezentaţie metal. În 2018 a doua trupă a lui Maynard, A Perfect Circle a lansat un album nou după 14 ani de pauză, "Eat the Elephant".

Toate în vreme ce solistul a scris o auto biografie, are o podgorie proprie şi multe alte business-uri şi ocupaţii.

Citește mai multe despre Puscifer
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
"Tu ești, în momentul de față, ceea ce se numește X Factor România 2020", i-a spus Ștefan Bănică unei concurente

Emoția și poveștile impresionante de viață și-au făcut loc și în cel de-al doilea episod X Factor 2020. Andrada Precup...

Închide