Urmărește-ne în Social Media

A Perfect Circle - So Long, And Thanks For All the Fish

A Perfect Circle continuă lansările de videoclipuri care te pun pe gânduri. Cel mai nou este cel asociat piesei "So Long, And Thanks For All the Fish", o creaţie distopică despre o apocalipsă nucleară. Vă invităm să îl vizionaţi în articol.

Încă de când a apărut single-ul în aprilie, puteam intui la ce se ducea mintea lui James Maynard Keenan, solistul APC. "So Long, And Thanks for All the Fish" cântă cu ironie şi o oarecare veselie despre peisajul apocaliptic generat de un nor-ciupercă atunci când cad bombele nucleare. Piesa este extrasă de pe albumul "Eat The Elephant", doldora de teme politice, sociale şi chiar tehnologice.

Clipul "Disillusioned" prezenta o umanitate blocată în noua tehnologie şi dependentă de smartphone, VR şi digitalizare. "The Doomed" descria un peisaj sumbru pentru Statele Unite, cu noul său lider, iar în clip îi vedeam pe membrii formaţiei. "So Long, And Thanks For All the Fish" aminteşte de scrierile lui Chuck Palahniuk, în special acea scurtă poveste în care umanitatea a descoperit că există viaţă după moarte.

Creatorul lui "Fight Club" inventase o lume paralelă pe Venus, unde toţi oamenii ajungeau după moarte. Ca atare apare o epidemie de sinucideri pe Terra, cu cele mai variante metode, ceea ce vedem şi în noul clip A Perfect Circle. În pragul apocalipsei fiinţele umane au reacţii dintre cele mai diferite. Unii recurg la hedonism, alţii jefuiesc magazine, alţii descoperă pasiunea sau adevărata orientare sexuală.

Veselia pare să fie totuşi starea de spirit generală când se apropie bombardierele. Dacă asculţi cu atenţie versurile vei auzi o sumedenie de tributuri pentru artiştii pierduţi în ultimii ani. De la Prince şi mama Carinei Round (prietenă a solistului APC şi membră a formaţiei sale secundare Puscifer), la Carrie Fisher, Bowie, Muhammad Ali şi Gene Wilder, toţi primesc tributuri în versurile acestei creaţii.

Tematica delfinilor pare să fie una puternică în acest single şi pe parcursul albumului. De pe LP am mai putut asculta şi piesele "TalkTalk" şi "The Contrarian", care în mod clar este despre Donald Trump. Între timp Maynard s-a reunit cu colegii de la trupa TOOL şi lucrează la legendarul album aşteptat din 2006 încoace.

Comentarii

Muzică nouă

Solistul TOOL, Maynard James Keenan a lansat 3 piese noi cu formaţiile sale secundare

Maynard James Keenan, al doilea cel mai ocupat om din metal, după Max Cavalera a lansat la final de lună martie 2024 3 piese noi. Face parte din EP-ul său nou, sau mai bine zis "E.P.P.P"-ul sau, dedicat împlinirii vârstei de 60 de ani.

Publicat

pe

Coperta album Sessanta A Perfect Circle Puscifer Primus
Coperta album Sessanta A Perfect Circle Puscifer Primus │ FOTO: James Maynard Keenan

Dacă în 2014 am avut parte de sărbătoarea "Cinquanta", acum James Maynard Keenan împlineşte 60 de ani şi ne oferă un "Sessanta E.P.P.P". Pe el se află piese proaspete de la A Perfect Circle, Puscifer şi Primus. Cele trei trupe vor porni la drum într-un turneu special în mai 2024. Toate cele 3 piese noi, "Kindred" de la A Perfect Circle, "No Angel" de la Puscifer şi "Pablo's Hippos" de la Primus au fost co-scrise de care Maynard, care e solist la APC şi Puscifer.

Evident şi la TOOL, monstrul metalului progresiv, care a lansat ultimul album în 2019, "Fear Inoculum", după o pauză de 13 ani. EP-ul este disponibil şi sub formă de vinil şi o ediţie limitată, exclusivă va fi disponibilă la concertele viitoare ale trupei. S-a reconfirmat la început de lună că Josh Freese va reveni în postura de baterist la A Perfect Circle, la 13 ani după ce a cântat live cu formaţia ultimă dată.

Ce a pregătit Maynard pentru turneul de ziua sa? O rotaţie a 3 trupe pe care le conduce, cu costume şi butaforie şi motive diferite. Ultimul album lansat de A Perfect Circle a fost "Eat the Elephant", din 2018, cu o profundă încărcătura politică şi socială. În ce priveşte Puscifer, ultimul său album lansat a fost "Existential Reckoning", care a purtat profund amprenta pandemiei şi efectelor sale.

TOOL între timp a făcut aluzie la muzică nouă, lansată mult mai rapid decât ultimul LP, ce a necesitat 13 ani de travaliu. Cât despre Primus, aceasta este o trupă rock din California, fondată în 1984. Îi are în componenţă pe legandarul basist Less Claypool, Larry LaLonde şi Tim Alexander, dar ocazional şi James Maynard Keenan se alătura componenţei. Inclusiv chitaristul Guns N' Roses Buckethead a fost inclus în lineup.

Citește în continuare