Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Videoclip oficial: A Perfect Circle - So Long, And Thanks For All the Fish

A Perfect Circle continuă lansările de videoclipuri care te pun pe gânduri. Cel mai nou este cel asociat piesei "So Long, And Thanks For All the Fish", o creaţie distopică despre o apocalipsă nucleară. Vă invităm să îl vizionaţi în articol.

Încă de când a apărut single-ul în aprilie, puteam intui la ce se ducea mintea lui James Maynard Keenan, solistul APC. "So Long, And Thanks for All the Fish" cântă cu ironie şi o oarecare veselie despre peisajul apocaliptic generat de un nor-ciupercă atunci când cad bombele nucleare. Piesa este extrasă de pe albumul "Eat The Elephant", doldora de teme politice, sociale şi chiar tehnologice.

Clipul "Disillusioned" prezenta o umanitate blocată în noua tehnologie şi dependentă de smartphone, VR şi digitalizare. "The Doomed" descria un peisaj sumbru pentru Statele Unite, cu noul său lider, iar în clip îi vedeam pe membrii formaţiei. "So Long, And Thanks For All the Fish" aminteşte de scrierile lui Chuck Palahniuk, în special acea scurtă poveste în care umanitatea a descoperit că există viaţă după moarte.

Creatorul lui "Fight Club" inventase o lume paralelă pe Venus, unde toţi oamenii ajungeau după moarte. Ca atare apare o epidemie de sinucideri pe Terra, cu cele mai variante metode, ceea ce vedem şi în noul clip A Perfect Circle. În pragul apocalipsei fiinţele umane au reacţii dintre cele mai diferite. Unii recurg la hedonism, alţii jefuiesc magazine, alţii descoperă pasiunea sau adevărata orientare sexuală.

Veselia pare să fie totuşi starea de spirit generală când se apropie bombardierele. Dacă asculţi cu atenţie versurile vei auzi o sumedenie de tributuri pentru artiştii pierduţi în ultimii ani. De la Prince şi mama Carinei Round (prietenă a solistului APC şi membră a formaţiei sale secundare Puscifer), la Carrie Fisher, Bowie, Muhammad Ali şi Gene Wilder, toţi primesc tributuri în versurile acestei creaţii.

Tematica delfinilor pare să fie una puternică în acest single şi pe parcursul albumului. De pe LP am mai putut asculta şi piesele "TalkTalk" şi "The Contrarian", care în mod clar este despre Donald Trump. Între timp Maynard s-a reunit cu colegii de la trupa TOOL şi lucrează la legendarul album aşteptat din 2006 încoace.

Citește mai multe despre A Perfect Circle
Videoclipuri cu A Perfect Circle
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE