Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Solistul TOOL confirmă un nou album al trupei Puscifer, prezintă două teasere - AUDIO

Maynard James Keenan e probabil cel mai ocupat om din rock, la duel cu Max Cavalera poate. Asta pentru că are 3 trupe sub tutelă, toate active în acest moment: TOOL, A Perfect Circle şi Puscifer. A Perfect Circle a lansat un album nou acum 2 ani, iar TOOL în 2019. Ei bine şi Puscifer ar pregăti un nou material discografic, conform unor teasere ale solistului.

Publicat

pe

Puscifer poza grup 2017
Puscifer poza grup 2017 │ FOTO: Puscifer www.facebook.com

TOOL a fost nevoită să îşi anuleze turneele şi concertele din acest an, din cauza pandemiei Covid-19. Artiştii au rămas cu mult timp liber la dispoziţie, iar chitaristul Adam Jones a oferit deja indicii despre un nou EP. Între timp Maynard James Keenan a revenit în studio cu formaţia Puscifer, poate cel mai trăznit proiect al său, care îmbină stand up comedy cu un rock alternativ atipic, doldora de influenţe trip hop şi de muzică electronică.

Două clipuri teaser au apărut pe contul de Instagram al trupei Puscifer, ambele incluzând scurte extrase din melodii noi. Imaginile ilustrative par să o prezinte pe solista Carina Round, pe care o şi auzim ca backing vocal, dar şi pe Maynard cu o perucă nouă. Celălalt teaser include acelaşi tip de backing vocal, dar îi adăugă extra riff-uri de chitară şi percuţie. Ultimul album lansat de Puscifer a fost "Money Shot" din 2015, care a generat şi cel mai mare hit al trupei de până acum, "Grand Canyon".

Poate doar "The Mission" featuring Milla Jovovich şi remixurile sale să îi conteste supremaţia. Puscifer ar fi terminat deja de înregistrat albumul cel nou şi ar putea să lanseze LP-ul mai devreme decât în 2021, când a promis Maynard că va sosi. Artistul este ocupat şi cu propriile podgorii, principalul său job de zi cu zi în Arizona şi este mai nou şi autor de cărţi şi din când în când şi actor. A jucat spre exemplu în "Crank 2", alături de Jason Statham.

Într-o fotografie din octombrie 2019, Keenan apărea în studio înregistrând track-uri vocale pentru Puscifer, între concertele TOOL. Despre TOOL s-a vorbit foarte mult în 2019, pentru că trupa a pus în sfârşit la dispoziţie albumele sale prin serviciile de streaming. Formaţia a avut printre cele mai căutate albume pe Internet anul trecut şi atunci când a lansat albumul "Fear Inoculum" a detronat-o pe Taylor Swift din topul Billboard 200.

Comentează

Muzică nouă

Solistul TOOL, Maynard James Keenan a lansat 3 piese noi cu formaţiile sale secundare

Maynard James Keenan, al doilea cel mai ocupat om din metal, după Max Cavalera a lansat la final de lună martie 2024 3 piese noi. Face parte din EP-ul său nou, sau mai bine zis "E.P.P.P"-ul sau, dedicat împlinirii vârstei de 60 de ani.

Publicat

pe

Coperta album Sessanta A Perfect Circle Puscifer Primus
Coperta album Sessanta A Perfect Circle Puscifer Primus │ FOTO: James Maynard Keenan

Dacă în 2014 am avut parte de sărbătoarea "Cinquanta", acum James Maynard Keenan împlineşte 60 de ani şi ne oferă un "Sessanta E.P.P.P". Pe el se află piese proaspete de la A Perfect Circle, Puscifer şi Primus. Cele trei trupe vor porni la drum într-un turneu special în mai 2024. Toate cele 3 piese noi, "Kindred" de la A Perfect Circle, "No Angel" de la Puscifer şi "Pablo's Hippos" de la Primus au fost co-scrise de care Maynard, care e solist la APC şi Puscifer.

Evident şi la TOOL, monstrul metalului progresiv, care a lansat ultimul album în 2019, "Fear Inoculum", după o pauză de 13 ani. EP-ul este disponibil şi sub formă de vinil şi o ediţie limitată, exclusivă va fi disponibilă la concertele viitoare ale trupei. S-a reconfirmat la început de lună că Josh Freese va reveni în postura de baterist la A Perfect Circle, la 13 ani după ce a cântat live cu formaţia ultimă dată.

Ce a pregătit Maynard pentru turneul de ziua sa? O rotaţie a 3 trupe pe care le conduce, cu costume şi butaforie şi motive diferite. Ultimul album lansat de A Perfect Circle a fost "Eat the Elephant", din 2018, cu o profundă încărcătura politică şi socială. În ce priveşte Puscifer, ultimul său album lansat a fost "Existential Reckoning", care a purtat profund amprenta pandemiei şi efectelor sale.

TOOL între timp a făcut aluzie la muzică nouă, lansată mult mai rapid decât ultimul LP, ce a necesitat 13 ani de travaliu. Cât despre Primus, aceasta este o trupă rock din California, fondată în 1984. Îi are în componenţă pe legandarul basist Less Claypool, Larry LaLonde şi Tim Alexander, dar ocazional şi James Maynard Keenan se alătura componenţei. Inclusiv chitaristul Guns N' Roses Buckethead a fost inclus în lineup.

Citește în continuare

Concerte & turnee

TOOL vine în Europa în 2024; Iată unde îi vedem pe Maynard James Keenan and co

TOOL este una dintre puţinele formaţii de metal din lume care se bucură de statutul de mit şi cult în acelaşi timp. Cu atât mai mult pentru noi europenii, având în vedere cât de rar ajunge pe continentul nostru. Asta se întâmplă în 2024, deoarece TOOL tocmai a anunţat un turneu în UK şi Europa. Aflaţi datele mai jos.

Publicat

pe

Tool poster turneu 2024 Europa
Tool poster turneu 2024 Europa │ FOTO: TOOL

TOOL vine pe celebra London O2 Arena, dar şi pe Tele2 Arena din Stockholm, plus Paris Accor Arena. Nu va lipsi de la festivalul Graspop Metal Meeting, de la Tons of Rock şi Copenhell. Cel mai aproape de noi ajunge la Budapesta, dacă vreţi să ajungeţi să îi vedeţi pe metalişti. În ultimele luni TOOL s-a bucurat de statutul de headliner la festivaluri ca Aftershock, Welcome to Rockville, Louder Than Life şi Sonic Temple Arts & Music. A avut şi o reprezentaţie legendară la Power Trip.

Şi acum ce ne interesează pe noi: turneul european! Biletele se pun în vânzare pe 17 noiembrie de la ora 10 dimineaţa. Cei care fac parte din clubul exclusiv TOOL Army au pre-vânzare deja, de pe 14 noiembrie.

Iată cum arată concertele formaţiei din cadrul turneului din 2024 în UE şi UK:

  • 25 mai - Hannover, DE @ ZAG Arena
  • 27 mai - Amsterdam, NL @ Ziggo Dome
  • 30 mai - Birmingham, UK @ Resorts World Arena
  • 01 iunie - Manchester, UK @ AO Arena
  • 03 iunie - London, UK @ O2 Arena
  • 05 iunie - Paris, FR @ Accor Arena
  • 08 iunie - Berlin, DE @ Parkbühne Wuhlheide
  • 10 iunie - Wien, AT @ Wiener Stadthalle
  • 11 iunie - Kraków, PL @ Tauron Arena
  • 13 iunie - Budapest, HU @ BudapestAréna
  • 18 iunie - Köln, DE @ Lanxess Arena
  • 20 iunie - Dessel, BE @ Graspop Metal Meeting
  • 22 iunie - Copenhagen, DK @ Copenhell
  • 25 iunie - Stockholm, SE @ Tele2 Arena
  • 27 iunie - Oslo, NO @ Tons of Rock

Ultimul album lansat de TOOL a fost "Fear Inoculum" din 2019, care a polarizat fanii, mai ales că s-a lansat după 13 ani de aşteptare, de la "10.000 Days" din 2006. În octombrie 2023 totuşi basistul Justin Chancellor a făcut teasing că fanii nu vor aştepta aşa mult pentru următorul LP Tool.

Între timp solistul James Maynard Keenan rămâne ocupat, având programate concerte în primăvara lui 2024 şi cu celelalte trupe ale sale, A Perfect Circle şi Puscifer. De altfel ele vor cânta pe aceeaşi scenă în aprilie, cu ocazia zilei de naştere de 60 de ani a solistului.

Citește în continuare

Trending