Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Cum a fost la Rocanotherworld 2020, primul festival românesc desfășurat în condiții de pandemie - FOTO

După luni înghețate de pandemie, Rocanotherworld 2020 a adus vara în circuitul festivalurilor românești. Vreme de 5 zile, în perioada 24 - 28 iunie, publicul iubitor de muzică alternativă s-a bucurat de primul festival autohton de după ridicarea stării de urgență.

Publicat

pe

Publicul la Rocanotherworld 2020
Publicul la Rocanotherworld 2020 │ FOTO: The Phope

Într-o perioadă în care perspectiva unui festival sau a unui concert cu muzică live părea foarte îndepărtată, echipa Rocanotherworld a întreprins toate demersurile necesare pentru a face să se întâmple cea de-a cincea ediție a festivalului. Pe durata celor 5 zile, 15 artiști au urcat pe scena Rocanotherworld din zona de agrement Ciric din Iași, spre bucuria spectatorilor care au putut asista la un festival pentru prima dată în ultimele luni.

În perioada 24 - 28 iunie, publicul pasionat de muzică alternativă i-a putut vedea pe Adam's Nest, Toulouse Lautrec, Robin and the Backstabbers, Lucia, Pinholes, byron, Fine, It's Pink, EYEDROPS, Argatu, Ana Coman, Jurjak, Luna Amară, om la lună, Les Elephants Bizarres, The Mono Jacks.

Ce măsuri de siguranță au fost luate la Rocanotherworld 2020

Ediția de anul acesta a ridicat multe provocări organizatorilor, care au făcut din siguranța participanților o prioritate, menținând în același timp și spiritul festivalului viu, și experiența muzicii live cât mai puternică.

Printre măsurile de siguranță implementate s-au numărat limitarea biletelor la 500 / seară, măsurarea temperaturii la intrare, purtarea obligatorie a măștii pe toată durata evenimentului, amplasarea unor spații de stat jos bine delimitate și menținererea distanței sociale de 2 m.

Rocanotherworld 2020 a mai venit cu o premieră: biletul de participare solidar, a cărui achiziție susține artiștii care au urcat pe scena festivalului și care au concertat pro bono la edițiile anterioare.

"Nu a fost ușor să reducem un festival cu 40.000 de spectatori la 2.500"

"Cea mai mare provocare pentru noi ar fi fost să amânăm ediția de anul acesta așa că am decis să o facem să se întâmple, cu tot contextul actual, pentru publicul nostru și pentru noi deopotrivă. Desigur că nu a fost ușor să reducem un festival cu 40.000 de spectatori la 2.500, cu o singură scenă și cu trei trupe pe seară și să lăsăm deoparte aspecte ale evenimentului pe care le dezvoltasem, dar am avut nevoie cu toții să păstrăm acest timp și acest spațiu de susținere unii pentru ceilalți. Pentru noi a contat foarte mult că am putut fi alături de publicul nostru, care ne-a ajutat să facem această ediție posibilă, a venit să fie alături de noi și a înțeles necesitatea respectării regulilor", povestește Patricia Butucel, directorul festivalui.

Rocanotherworld a continuat tradiția susținerii unei cauze caritabile și în 2020

Ca în fiecare an, festivalul își continuă tradiția caritabilă chiar și după încheierea concertelor, cauza susținută în acest an fiind ajutorarea a 500 de familii din 4 sate ce aparțin de comuna Lungani cu pachete cu produse alimentare de bază, produse de curățenie și materiale sanitare necesare și obligatorii în această perioadă de pandemie.

Cum s-au simțit artiștii și publicul la Rocanotherworld 2020. Dan Byron: "Lumea s-a bucurat, noi ne-am bucurat de asemenea"

Considerând numărul încă ridicat de cazuri de infectare cu coronavirus, orizontul unui festival în România părea unul îndepărtat. Chiar și artiștii au fost surprinși să urce pe o scenă de festival atât de curând, chiar și respectând condițiile de distanțare socială. Experiența a fost, însă, fără îndoială, una îmbucurătoare.

"Nu îmi vine să cred că am cântat, căci mă așteptam să cântăm pentru prima data în toamnă sau poate la anul. Bineînțeles că festivalul a fost complet diferit de tot ce am trăit până acum, distanțarea socială presupune să se întâmple altfel lucrurile. Dar lumea s-a bucurat, noi ne-am bucurat de asemenea și ni s-a părut foarte fain", a declarat Dan Byron, solistul trupei Byron.

  • Rocanotherworld 2020

    Rocanotherworld 2020

  • Les Elephants Bizarres la Rocanotherworld 2020

    Les Elephants Bizarres la Rocanotherworld 2020

  • Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld 2020

    Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld 2020

  • Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld 2020

    Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld 2020

  • Rocanotherworld 2020

    Rocanotherworld 2020

  • Rocanotherworld 2020

    Rocanotherworld 2020

  • Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld

    Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld 2020

  • Publicul la Rocanotherworld 2020

    Publicul la Rocanotherworld 2020

  • Publicul la Rocanotherworld 2020

    Publicul la Rocanotherworld 2020

  • Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld

    Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld 2020

  • Rocanotherworld 2020
  • Les Elephants Bizarres la Rocanotherworld 2020
  • Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld 2020
  • Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld 2020
  • Rocanotherworld 2020
  • Rocanotherworld 2020
  • Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld
  • Publicul la Rocanotherworld 2020
  • Publicul la Rocanotherworld 2020
  • Doru Trăscău (The Mono Jacks) la Rocanotherworld

Festivalul Rocanotherworld a debutat în anul 2016 și l-a avut ca inspiratie pe Ioan Dan Niculescu (Roca) - designer, călător, DJ, gurmand, antreprenor și deschizător de suflete. Toate activitățile sunt conturate în jurul dorinței de a oferi și a principiilor pe care acesta le-a îmbrățișat de-a lungul vieții: Fii curios! Fii diferit! Fii pentru alții!

Asociatia Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld și Classix din Iași, având drept scop revitalizarea culturală a orașului, angrenarea comunităților creative și implicarea în viața civilă a societății prin acțiuni care promovează spiritul proactiv, contributiv și participativ.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Lucia a colaborat cu Silent Strike pentru piesa "Habar n-ai tu" - AUDIO

Lucia și Silent Strike și-au unit forțele și au lansat "Habar n-ai tu", o reinterpretare a celebrei piese din 1938. Varianta muzicală a celor doi artiști este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Silent Strike & Lucia - Habar n-ai tu
Silent Strike & Lucia - Habar n-ai tu │ FOTO: captură YouTube / Silent Strike

Versurile pline de dragoste și dor au căpătat o nouă dimensiune odată cu adaptarea Lucia feat. Silent Strike. Melodia originală a fost compusă în 1938 de Ion Vasilescu și Eugen Mirea, iar una dintre cele mai cunoscute voci care a interpretat-o a fost Maria Tănase.

Acum, Lucia și Silent Strike i-au conferit piesei "Habar n-ai tu" o doză de modernitate. Astfel, și generațiile mai tinere pot lua contact cu o parte din istoria muzicii românești.

"De la născarea ei în 1938 <<Habar n-ai tu>> s-a plimbat pe la Maria Tănase, Mia Braia, Mihaela Mihai, și a ajuns aproape un secol mai târziu pe mâinile mele și ale lui Silent Strike", a transmis Lucia.

Lucia a debutat în 2012 cu single-ul "Silence", acesta aducându-i peste 27 de milioane de vizualizări și fani în toată lumea. Până acum a lansat 3 materiale de studio: albumele Silence (2015) și Samsara (2018) și EP-ul IMMERSIA (2021).

Prefigurat de single-urile "Who", "Rogue" și "Simple", IMMERSIA explorează un sound indie/ art pop modern. Fiind un material muzical născut în perioada pandemiei, IMMERSIA a avut parte de o lansare neconvențională: un concert live filmat în mijlocul pădurii din Parcul Național Comana, înregistrat, mixat și masterizat special pentru audiția în căști, pentru o experiență audio 360 imersivă.

Silent Strike, pe numele său real Ioan Titu, a realizat coloane sonore pentru filme şi seriale, lansând şi numeroase albume proprii. A colaborat cu artişti precum Alexandrina, Deliric, Kazi Ploae, Subarcapaţi, DJ Vasile şi mulţi alţii. A mixat în deschiderea concertelor Faithless, Amon Tobin, Bonobo, Veneţian Snares, DJ Food şi Robot Koch.

AUDIO: Silent Strike & Lucia - Habar n-ai tu

Citește în continuare

Muzică nouă

The Mono Jacks a lansat piesa "Undeva" - AUDIO

The Mono Jacks a început nou an așa cum se cuvine - cu muzică proaspătă. Trupa a lansat single-ul "Undeva", disponibil în articol.

Publicat

pe

Doru Trăscău (The Mono Jacks)
Doru Trăscău (The Mono Jacks) │ FOTO: Livia Văduva

"Undeva" este compusă de Doru Trăscău, mixată și masterizată de Dan Georgescu. Versurile piesei vorbesc despre confuzii și căutări, întrebări și răspunsuri, toate îmbrăcate în amprenta muzicală caracteristică trupei The Mono Jacks.

"<<Undeva>> este despre frământarea fiecărui om, despre căutarea unui sens. Deși nu mergem cu toții în aceeași direcție și chiar dacă avem întrebări diferite, cu toții căutăm câte ceva. Într-un fel, <<Undeva>> se leagă foarte bine de <<Aici Acum>>. Cel mai probabil așa le vom prezenta și pe album, una după cealaltă, ca două piese ce fac parte din același film", a declarat trupa The Mono Jacks.

AUDIO: The Mono Jacks - Undeva

The Mono Jacks sunt o poveste despre perseverență, dăruire și urmărirea până în pânzele albe a visurilor care te definesc. Trupa fondată de Doru Trăscău (ex-ab4) în 2008, care a lansat un album de debut bine primit - "Now In Stereo" - în 2010, a depășit numeroase schimbări de componență și un hiatus de doi ani până s-a regrupat, în 2017, în formula actuală. Cu o energie regăsită, The Mono Jacks au lansat la finalul aceluiași an mult așteptatul disc secund, "Ușor distorsionat", un succes răsunător și eminamente neașteptat care a încununat nouă ani de eforturi, căutări și muncă făcută din pasiune.

Cu trei single-uri care au intrat repede în conștiința ascultătorilor de alternative - "Un sfert de secundă", "Infinit" și "1000 de DA", și din ce în ce mai multe concerte cu casa închisă în toată țara, The Mono Jacks au lucrat în același timp neobosit la muzică nouă. "Gloria", cel de-al treilea album, a sosit repede, la începutul lui 2020, lansat printr-un concert sold-out la Arenele Romane din București. Pe parcursul celor 11 noi piese, The Mono Jacks reiau abordarea muzicală la intersecția dintre indie, alternative și post-punk, rafinând o amprentă stilistică proprie împreună cu versurile în română.

Citește în continuare

Concerte & turnee

IRIS Cristi Minculescu, Valter & Boro, Jurjak, Balkan Taksim cântă la Târgul de Crăciun București

Legende ale rockului românesc, spectacole de folclor, ritmuri balcanice, concerte acapella şi coruri de copii în weekendul 16-18 decembrie, la Târgul de Crăciun Bucureşti. Te invităm să afli programul.

Publicat

pe

Cristi Minculescu alături de IRIS în concertul ROCKOLINDE de pe 22 decembrie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

IRIS Cristi Minculescu, Valter & Boro, Jurjak, Balkan Taksim, Ilie Caraş şi Maestrul Hiram Orchestra sunt doar câţiva dintre artiştii penultimului weekend de concerte live la Târgul de Crăciun Bucureşti.

Între 16 şi 18 decembrie, Piaţa Constituţiei este transformată în fiecare seară într-un adevărat caleidoscop muzical prin spectacole folclorice, muzică de salon, muzică balcanică la instrumente arhaice, colinde de inspiraţie sacrală şi concerte rock în interpretarea unor nume consacrate ale rockului, trupe nominalizate la Premiile Music Moves Europe 2022 şi Gopo, orchestre, grupuri vocale, ansambluri şi coruri de copii.

În seara zilei de vineri, 16 decembrie, participanții au ocazia de a asculta live la Târgul de Crăciun Bucureşti singura orchestră de salon profesionistă din România ce reînvie atmosfera sălilor de bal de la sfârşitul secolului 19. Un proiect unic în România, Maestrul Hiram Orchestra are un repertoriu extrem de vast, de la baroc până la muzica românească şi aduce în Piaţa Constituţiei magia muzicii de salon tradiţională sărbătorilor de iarnă.

Sâmbătă seara stă sub semnul colindelor româneşti şi cântecelor tradiţionale de Crăciun interpretate de artişti de muzică populară, ansambluri folclorice şi grupuri vocale. De pe plaiurile Bucovinei la Târgul de Crăciun Bucureşti, Ilie Caraş aduce pe 17 decembrie, în Piaţa Constituţiei, cele mai frumoase colinde din tărâmul fagilor. Programul artistic se încheie cu o petrecere de Crăciun în stil oltenesc pe ritmurile concertului Florin Grigore & Taraful Nicu Spătaru.

Duminică, 18 decembrie, unul dintre cele mai originale proiecte muzicale româneşti, trupa Balkan Taksim aduce pe scena din Piaţa Constituţiei bucăţi de folclor din Balcani şi din Carpaţii româneşti, reinterpretate pe ritmuri electronice şi sunete rock la instrumente arhaice, precum cobza românească, saz-ul turcesc, gusla sârbească, cimpoiul, darbuka şi bendir.

Muzica live continuă duminică seara în Piaţa Constituţiei cu un concert al unuia dintre cei mai apreciaţi artişti de alternativ din România, Jurjak. La zece zile de la lansarea ultimului său album, muzicianul nominalizat la Premiile Gopo cântă melodiile care l-au consacrat şi titluri noi în care îmbină blues, electro, rock și folk sub o amprentă stilistică proprie.

Tot duminică, bucureştenii se vor bucura de prezenţa unui alt nume mare al muzicii româneşti, legendara trupă IRIS Cristi Minculescu, Valter & Boro. Regele nedetronat al rockului românesc de mai bine de 40 de ani, Cristi Minculescu electrizează atmosfera din Piaţa Constituţiei cu vocea sa inconfundabilă, alături de Valter Popa la chitară şi Boro la bass şi Mihai Dumitrescu la tobe.

Programul concertelor din weekendul 16-18 decembrie la Târgul de Crăciun Bucureşti este completat de recitaluri ale unor coruri care fac parte din Programul Naţional Cantus Mundi, dar şi grupuri vocale sau ansambluri folclorice.

Program 16-18 decembrie Târgul de Crăciun Bucureşti 2022

 Vineri, 16 decembrie 2022

  • 19:30-19:50 –  Allegra
  • 19:55-20:25 –  Grupul Vocal „Arheo”
  • 20:30-21:00 –  George Miron & Grupul Vocal Acapella
  • 21:10-22:00 –  Maestrul Hiram Orchestra

Sâmbătă, 17 decembrie 2022

  • 19:30-19:50 –  Corul Şcolii Gimnaziale Nr. 280
  • 19:55-20.25 –  Meloritm
  • 20:30-21:00 –  Ansamblul Folcloric „Doiniţa”
  • 21:05-21:35 –  Recital Ilie Caraş
  • 21:45-22:30 –  Florin Grigore & Taraful Nicu Spătaru

Duminică, 18 decembrie 2022

  • 19:30-19:50 –  Voces Moldaviae
  • 20:05-20:30 –  Balkan Taksim
  • 20:40-21:10 –  Jurjak
  • 21:20-22:00 –  IRIS Cristi Minculescu, Valter & Boro

Restricții rutiere

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie 2022, se va restricţiona traficul auto pe bulevardul Unirii, segmentul de drum cuprins între intersecţia cu bulevardul I.C. Brătianu şi cu Piaţa Constituţiei, pe ambele sensuri de circulaţie, cu permiterea traversului dinspre splaiul Independenţei spre bulevardul Regina Maria, precum şi pe cele două bretele adiacente Pieţei Constituţiei, aferente Ministerului Public şi Ministerului de Finanţe, după cum urmează:

  • În data de 16 decembrie 2022, în intervalul orar 18:00-23:00;
  • În perioada 17-18 decembrie, în intervalul orar 15:00-23:00.
Citește în continuare
Show Lord of the Dance 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< mart. 2023 >>
lmmjvsd
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending