Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

15.000 de persoane au participat la ediția aniversară ARTmania Festival din 2022

Ediția cu numărul 15 a festivalului ARTmania a reunit la Sibiu, în cele 3 zile de festival, 15.000 de pasionați de muzică și de arte. La eveniment au concertat 14 trupe internaționale și din România, printre care Meshuggah, Testament, Bucovina și Taine.

Publicat

pe

Meshuggah la ARTmania Festival 2022
Meshuggah la ARTmania Festival 2022 │ FOTO: Miluță Flueraș

Publicul prezent la ARTmania Festival 2022 a avut parte și de activități conexe, activări creative și de concursuri cu premii, peste 500 kg de materiale reciclabile (hartie, carton, plastic si metal) fiind colectate selectiv împreună cu FEPRA. Alături de echipa festivalului și de parteneri, peste 100 de voluntari au făcut posibilă desfășurarea ediției aniversare din acest an.

Premiere la ARTmania Festival din 2022

La nivel muzical, ARTmania Festival 2022 a scris o serie de premiere pentru piața din România:

  • Mercyful Fate (DK) – reunită după un lung hiatus, care a durat până în 2020, la începerea pandemiei, legendara trupă, creație a iconicului King Diamond, a ales festivalul ARTmania pentru primul lor show din România, opțiune care s-a materializat în cadrul ediției din acest an a festivalului.
  • Transatlantic – super-grupul prog din care fac parte Mike Portnoy (ex-Dream Theater, tobe), Neal Morse (ex-Spock's Beard, voce, chitara, clape), Pete Trewavas (Marillion, chitara bas) si Roine
  • Stolt (The Flower Kings, chitară) a concertat pentru prima dată în Romania
  • The Pineapple Thief (UK) – proiectul personal al cunoscutului muzician britanic Bruce Soord a concertat pentru prima dată în țara noastră

Line-up-ul celei de-a 15-a ediții a fost îmbogățit de o serie de nume consacrate la nivel internațional sau național: Meshuggah (SE), Testament (SUA), Cult of Luna (SE), Leprous (NO), Stoned Jesus (UA), The Vintage Caravan (ISL), alături de Alternosfera (MD), Bucovina, Dordeduh, Taine și de tânăra trupă sibiană Revolver.

Evenimente culturale la ARTmania Festival 2022

Show-urile de pe Scena Mare și zona Rockwatch au fost completate de o varietate de evenimente culturale la care participanții la ARTmania Festival au avut intrare gratuită în baza brățării de festival:

  • Activități creative și sesiuni pentru lectură pentru copii și adulți – oferite în Piața Mare în colaborare cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu;
  • Proiectii de filme – pasionații de cinema au putut viziona filme cunoscute oferite în baza colaborarii cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu;
  • Activări creative, zona de lectură și de vilinuri
  • Expoziții de artă cu acces gratuit pentru studenți – puse la dispoziție de Muzeul Național Brukenthal;
  • Vizite la muzee. Pentru ca expriența culturală să fie completă, între concerte, persoanele cu brățara de festival au avut acces gratuit în spatiile expoziționale ale Complexului Național Muzeal ASTRA și la seminariile, activitățile și evenimentele desfășurate de muzeu în perioada festivalului, evenimente precum Olimpiada "Meștesuguri Artistice Tradiționale".
  • Seminar de fotografie pentru pasionații de imagini - susținut de cunoscutul fotograf de evenimente Miluță Flueraș.

Când va avea loc ARTmania Festival 2023

Cea de-a 16-a ediție a ARTmania Festival va avea loc în perioada 28 - 30 iulie 2023, abonamente pentru ediția 2023 a Festivalului ARTmania fiind deja disponibile, în stoc limitat, pentru vânzare, la preț special.

Trending