Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Delia concert Cum Era drive in Romexpo 2020INFO CONCERT:
Delia - concert Drive In
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Thy Veils prezintă "Next Forever", "un climat în care muzica devine indice de energie" - AUDIO

Thy Veils prezintă "Next Forever", primul single din noul capitol creativ al formației. Prin această compoziție, formația timișoreană invită publicul într-o nouă dimensiune artistică, formulată cu o intenție clară, complet diferită ca esență dar asemănătoare ca și plan de călătorie cu precedenul capitol creativ, "Neoradiant".
Thy Veils - Next Forever - Daniel Dorobanțu

Thy Veils - Next Forever - Daniel Dorobanțu

În contextul explorărilor Thy Veils, "Next Forever" este bucuria pe care ți-o dă gândul apropierii de casă. Este, compozițional vorbind, un dans pe care îl dobândești din inerție, în mod organic și pe care îl dezvolți în principiile libere ale bucuriei.

"Next Forever" este un climat în care muzica devine indice de energie. Individul, în ariditatea cunoașterii, devine atât ochiul, care aproape că se închide pentru a-și formula cât mai clar orizontul, cât și zarea din capătul indescifrabil al acestuia. Pentru desăvârșirea experienței, "Next Forever" aduce, ca și în cazul "Neoradiant", o serie de traduceri în diferite forme de limbaj audio-vizual, care să potrivească în ființă toate subînțelesurile acestor noi orizonturi. Alături de Neoradiant, "Next Forever" aduce noi intensități ale aceleași lumini.

AUDIO: Thy Veils - "Next Forever"

Thy Veils este o călătorie în pas cu timpurile și deseori înaintea lor. De peste 20 de ani descoperă, explorează și cartografiază sonor și vizual un întreg multivers. Experiența umană înțeleasă prin artă.

Avangardist și în același timp primordial, Thy Veils depășește granițele muzicii. Acest ansamblu sincretic reunește compozitori, instrumentiști, producători, precum și designeri, stiliști, dansatori, coregrafi, scriitori, artiști vizuali sau inovatori tech.

Thy Veils este o călătorie în pas cu timpurile și uneori, înaintea lor. De peste 20 de ani descoperă, explorează și cartografiază sonor și vizual un întreg univers. Experiența umană înțeleasă prin artă.

Pionier al muzicii ambientale, Daniel Dorobanțu fondează Thy Veils ca proiect de studio în 1995. Opt albume de studio și patru albume live mai târziu, consacră prezența românească pe cele mai importante scene artistice internaționale, de la New York la Tbilisi, via Viena și Berlin.

Între timp, a captat atenţia radiourilor de specialitate, criticilor şi presei străine. Nume rezonant pentru stilurile electronic, ambient, neoclasic şi world-fusion, Thy Veils anticipează noile orizonturi ale tehnologiei audio și ale gândirii despre evoluția societății.

Citește mai multe despre Thy Veils
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Franța lansează un "fond de festival" și oferă 50 de milioane de euro pentru industria muzicală

Domeniul cultural din Franța va primi ajutor pentru a trece mai ușor de criza cauzată de coronavirus. Un fond de...

Închide