Urmărește-ne în Social Media

Thy Veils - Towering The Void

Thy Veils a lansat videoclipul piesei "Towering The Void", un parcurs cinematic sci-fi care traversează elemente suprarealiste, cosmice și abstracte inserate prin crâmpeie de secvențe realiste.

O producție cinematică de înaltă rezoluție, "Towering The Void" este un flux al conștiinței ce are la bază două poeme. Primul este opera maestrului zen Tessho care, potrivit traditiei, a scris un poem când era pe patul de moarte. Încărcate cu spiritul său, versurile maestrului contemplau viața scursă deja și, totodată, rămâneau o ultimă expresie a esenței realității către ucenicii săi.

Al doilea poem a fost scris de Mahmud Shabistari, unul dintre cei mai renumiți poeți Persani ai secolului 14. Prin operele sale, autorul a construit o punte de legătură coerentă între poezia persană a "Școlii Iubirii" și lucrările metafizice și gnostice din care s-a constituit ulterior școala "Unicităţii Fiinţei".

La doi ani după inaugurare, universul albumului "Neoradiant" este în continuă expansiune. Silver Tree, producție audio la care au participat Daniel Dorobanțu (electronică, producție), Alira Mun (voce, versuri) și Attila Lukinich (mixaj, amstering), a fost lansată în 5 Aprilie în cadrul compilației ZWEI a casei de discuri timișoreane Psihodrom Records.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

THY VEILS a lansat "Influx", un nou single de pe albumul "Next Forever" - AUDIO

THY VEILS, unul dintre cele mai prolifice grupuri de muzică electronică din România, a lansat un nou single extras de pe viitorul album "Next Forever". Piesa "Influx" marchează noi dimensiuni de influență compozițională conturate în jurul unor genuri precum synthwave, pop sau funk. Te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Artwork THY VEILS - Influx
Artwork THY VEILS - Influx │ FOTO: captură YouTube

Precum un univers într-o neîncetată transformare în lumina bucuriei, THY VEILS își continuă explorarea artistică și ne cheamă să descoperim noi forme de înțelegere și de expansiune spirituală prin sunet. "Influx", cel mai recent single al trupei timișorene, reușește să creeze o poartă de acces a individului către o nouă formă de conștiință. Dorința, visul și cunoașterea devin aici părți ale întregului, iar frumosul este unica formă de exprimare a vieții. "Influx" este o invitație la unitate, o celebrare în deplină armonie a lumii.

Influențele de natură funk completează acest peisaj prin tonuri care adaugă mesajului acele nuanțe de veselie ce transformă pașii acestei treceri în mișcări de dans. Ritmul viu și inflexiunile vocale hipnotice dezvoltă o energie care te cuprinde cu ușurință și în sânul căreia te găsești fredonând cu frenezie pasaje de bucurie.

"În contextul explorărilor Thy Veils, <<Next Forever>> este bucuria pe care ți-o dă gândul apropierii de casă. Este, compozițional vorbind, un dans pe care îl dobândești din inerție, în mod organic și pe care îl dezvolți în principiile libere ale bucuriei. Thy Veils este o călătorie în pas cu timpurile și deseori înaintea lor", a declarat Daniel Dorobanțu, fondatorul grupului.

Din punct de vedere tematic, "Influx" descrie cel mai bine direcția spre care se îndreaptă "Next Forever", un album ce creionează o lume deconectată de la individualitate, aflată într-o nouă stare de conștiință, unitară și indisolubilă, în care bucuria devine singura formă de înțelegere a lumii. "Next Forever" continuă astfel această odisee futuristă începută cu albumul "Neoradiant" doar că, de această dată, viziunea creativă se îndreaptă către o explorare a unui univers în care viața devine o experiență unitară.

AUDIO: THY VEILS - Influx

Citește în continuare