Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tarja Turunen - Together at HomeTarja Turunen ne cântă de acasă - VIDEO (Together at Home) INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Il Volo

Thy Veils a lansat albumul "Neoradiant"

Proiectul timișorean Thy Veils a lansat albumul ”Neoradiant”. Acesta denumește și următorul capitol în odiseea grupului: realizarea unui film science ficion de lungmetraj.
Thy Veils - ”Neoradiant” (artwork album)

Thy Veils - ”Neoradiant” (artwork album)

O întreagă galaxie se materializează treptat sub formă de piese noi, videoclipuri, instalații, ilustrații, povestiri și spectacole-concept. Filmările pentru "Neoradiant" au avut loc până acum în Timișoara, Budapesta, Atena, Viena, Praga, Tbilisi și Berlin.

Albumul "Neoradiant" conține 11 compoziții și este disponibil pe site-ul oficial Thy Veils, Spotify și Apple Music.

Tracklist "Neoradiant" - Thy Veils:

 1. Resplendent
 2. Advance
 3. Trancing
 4. Neoradiant
 5. In Brightness
 6. Timeshards
 7. On Night Flights
 8. Towering the Void
 9. Secrets
 10. Transparent Earth
 11. One Endless Trail of Sunsets

"Un pic dark şi persistent, muzica Thy Veils e soundtrack-ul pe care ţi l-ai dorit întotdeauna pentru visele tale sălbatice." - The Guardian

Incontestabil, muzica este un limbaj universal. S-a născut odată cu oamenii, dar nu a încremenit în timp. Este în permanentă prefacere. Acum trebuie să îi învățăm noile dialecte.

Înainte era nevoie de un laser, magnet sau ac pentru a reproduce sunete. Acum e nevoie doar de coduri. Cu un laptop, un om poate înlocui o orchestră. Evoluția producției muzicale este atribuită tehnologiei.

Avangardist și în același timp primordial, Thy Veils depășește granițele muzicii. Acest ansamblu sincretic reunește compozitori, instrumentiști, producători, precum și designeri, stiliști, dansatori, coregrafi, scriitori, artiști vizuali sau inovatori tech.

Thy Veils este o călătorie în pas cu timpurile și uneori, înaintea lor. De peste 20 de ani descoperă, explorează și cartografiază sonor și vizual un întreg univers. Experiența umană înțeleasă prin artă.

Pionier al muzicii ambientale, Daniel Dorobanțu fondează Thy Veils ca proiect de studio în 1995. Opt albume de studio și patru albume live mai târziu, consacră prezența românească pe cele mai importante scene artistice internaționale, de la New York la Tbilisi, via Viena și Berlin.

Între timp, a captat atenţia radiourilor de specialitate, criticilor şi presei străine. Nume rezonant pentru stilurile electronic, ambient, neoclasic şi world-fusion, Thy Veils anticipează noile orizonturi ale tehnologiei audio și ale gândirii despre evoluția societății.

Citește mai multe despre Thy Veils
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă noua piesă postumă a lui George Michael, "This Is How (We Want To Get High)" - AUDIO

"This Is How (We Want To Get High)", o piesă înregistrată de George Michael în 2012, este lansată în prag...

Închide