Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Placido Domingo a fost diagnosticat cu coronavirus

În vârstă de 79 de ani, tenorul spaniol a anunţat pe contul său de Facebook că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Publicat

pe

Placido Domingo
Placido Domingo │ FOTO: Radovan Šubín www.facebook.com

Placido Domingo a precizat că a decis să facă testul după ce a prezentat simptome de febră şi tuse. Când a aflat rezultatul, cântărețul a considerat că este datoria sa morală să facă publică informația.

"Cred că este datoria mea morală să vă anunţ că am fost testat pozitiv pentru COVID-19, coronavirus. Eu şi familia mea suntem în autoizolare, atât timp cât va fi necesar din punct de vedere medical. În prezent suntem bine cu toţii, însă eu am avut simptome de febră şi tuse şi am decis să fiu testat, iar rezultatul a fost pozitiv", a spus Placido Domingo.

Tenorul și-a sfătuit fanii să urmeze instrucțiunile guvernamentale în ceea ce privește igiena și distanțarea socială:

"Vă rog să fiţi extrem de atenţi, să urmaţi regulile de bază, să vă spălaţi frecvent pe mâini, să staţi la cel puţin doi metri distanţă de ceilalţi, să faceţi tot ce vă stă în putere pentru a opri răspândirea virusului şi, mai ales, rămâneţi acasă dacă puteţi. Împreună putem combate acest virus şi opri actuala criză mondială, astfel încât să putem reveni la vieţile noastre normale cât mai curând posibil".

Anul trecut, mai multe femei l-au acuzat de Placido Domingo de hărțuire sexuală. Tenorul a negat acuzațiile, iar Opera din Los Angeles, unde Domingo era director general, s-a angajat că va investiga aceste incidente cu sprijin din exteriorul companiei. Ulterior, Domingo a demisionat din funcție.

Concerte & turnee

Concertele lui Placido Domingo au fost reprogramate în luna noiembrie

Concertele pe care Placido Domingo ar fi trebuit să le susțină în luna februarie la București și Cluj-Napoca au fost reprogramate pentru luna noiembrie a acestui an. Biletele deja achiziționate rămân valabile. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Placido Domingo
Placido Domingo │ FOTO: Radovan Šubín www.facebook.com

Legendarul tenor Placido Domingo a fost nevoit să-și anuleze călătoria în România, din motive medicale. Conform unui document medical oficial primit și pus la dispoziția organizatorilor, Placido Domingo a fost diagnosticat cu bronșită acută fapt pentru care i-a fost impusă o perioadă de repaus vocal de cel puțin 10 zile.

Prin urmare, cele două concerte pe care urma să le susțină pe 23 februarie 2024, la BT Arena din Cluj Napoca, și 26 februarie, la Sala Palatului din Bucureşti au fost amânate. Clujenii se vor întâlni cu artistul pe 7 noiembrie, iar fanii Placido Domingo din București îl vor asculta live pe 4 noiembrie.

Reprogramări concerte Placido Domingo

  • București, Sala Palatului - pe 4 noiembrie 2024
  • Cluj, BT Arena - pe 7 noiembrie 2024

Mall4Art și KIMARO Entertainment, organizatorii concertelor, au declarat:

"Din păcate, din cauza unei bronșite acute cu care s-a confruntat maestrul Placido Domingo, starea de sănătate nu i-a permis să își onoreze angajamentele pentru aceste date. Înțelegem dezamăgirea pe care această veste o poate cauza și ne cerem scuze pentru orice inconvenient creat! Dorim să oferim un concert memorabil la cele mai înalte standarde, dar având în vedere agenda extrem de încărcată a artistului pentru acest an și lipsa de disponibilitatea celor două săli, după numeroase discuții și încercări, am reuşit să stabilim noile date pentru concertele reprogramate."

Bilete concerte Placido Domingo

  • Pentru cei care dețin bilete pentru datele inițiale, acestea vor rămâne valabile pentru noile date. În cazul în care noile date nu sunt convenabile, deținătorii de bilete pot solicita rambursarea a sumelor achitate, accesând acest link.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Placido Domingo şi-a amânat concertele din România; Evenimentele sunt reprogramate

După ce am aflat că legendarul artist Placido Domingo ne va încânta nu cu unul, ci cu două concerte în România în 2024, iată că avem şi veşti proaste. Se pare că din cauza unor probleme de sănătate, muzicianul este obligat să îşi amâne reprezentaţiile din ţara noastră. Despre ce e vorba mai precis şi ce se întâmplă cu evenimentele aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Oficial, organizatorii au anunţat că tenorul Placido Domingo este nevoit să îşi anuleze călătoria din România din motive medicale. Cele două concerte urmau să aibă loc pe 23 februarie 2024, pe BT Arena din Cluj Napoca, de la ora 19:30 şi pe 26 februarie, la Sala Palatulu, de la ora 19:30. Evenimentele, dintre care al doilea era Sold Out au fost reprogramate pentru o dată ulterioară.

Se pare că începând de pe 17 februarie, seara, maestrul Domingo s-a simţit rău şi a făcut febră, iar diagnosticul oficial este de bronşită acută. Astfel, are nevoie de o perioadă de repaus vocal de cel puţin 10 zile. Organizatorii promit să anunţe în cel mai scurt timp posibil noile date la care vor fi reprogramate cele două concerte, de la Cluj-Napoca şi respectiv Bucureşti. În urma acestei amânări, biletele achiziţionate nu îşi pierd valabilitatea, iar invitaţii anunţaţi iniţial vor apărea de asemenea.

Planul era ca Placido Domingo să urce pe scenă alături de soprana Adela Zaharia şi Valahia Symphony Orchestra, cu dirijorul spaniol Jordi Bernacer la pupitru. Erau invitaţi speciali precum fiul tenorului, Placido Domingo Jr, dar şi tenorul român Alin Stoica.

Placido Domingo este unul dintre marii tenori în viaţă, un monument muzical în vârstă de 83 de ani. A înregistrat peste 100 de opere complete şi e cunoscut pentru versatilitate, interpretând muzica în italiană, germană, franceză, spaniolă, engleză şi rusă. A fost cel mai apreciat Otello al generaţiei sale, iar în ultimul deceniu a făcut trecerea de la repertoriul de tenor la bariton.

În anii 1990 a făcut parte din legendarul grup The Three Tenors, alături de Luciano Pavarotti şi Jose Carreras.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Concertul Placido Domingo de la București este SOLD OUT

Placido Domingo, cu o prodigioasă carieră artistică neîntreruptă de peste o jumătate de secol, va urca pe scenele din România pe 23 februarie 2024, la BT Arena din Cluj Napoca şi pe 26 februarie, la Sala Palatului din Bucureşti.

Publicat

pe

Placido Domingo
Placido Domingo │ FOTO: Radovan Šubín www.facebook.com

Biletele pentru concertul pe care legendarul tenor Placido Domingp îl va susţine la Bucureşti pe 26 februarie s-au epuizat. Se mai pot încă achiziţiona bilete pentru concertul ce îl aduce pe Placido Domingo pe scena BT Arena din Cluj-Napoca pe 23 februarie. Evenimentele sunt organizate de Kimaro Entertainment, Mall4Art şi Magic FM.

Domingo va fi acompaniat de soprana Adela Zaharia şi de Valahia Symphony Orchestra, avându-l la pupitru pe dirijorul spaniol Jordi Bernàcer. Pe scenă vor mai urca şi fiul artistului, Placido Domingo Jr, dar şi tenorul român Alin Stoica.

"Ne bucurăm că Sala Palatului va fi plină până la ultimul loc, aşa cum merită un artist de talia lui Placido Domingo şi vă invităm să nu rataţi şansa de a lua parte la concertul program pe 23 februarie la Cluj-Napoca, pentru care încă mai sunt bilete în vânzare", au declarat organizatorii.

Cântăreț și dirijor, tenor și bariton, Placido Domingo e unul dintre cei mai apreciați artiști de operă. Repertoriul său include peste 150 de roluri, performanță pe care nu a mai atins-o nimeni, și este considerat de critici "Om al Renașterii", pentru o carieră strălucitoare și pentru remarcabile contribuții umanitare, răsplătite cu premii de prestigiu și o prețuire globală.

De-a lungul carierei, Domingo a primit 12 Premii Grammy și a contribuit la melanjul muzicii pop cu bel canto. Din 1990, Domingo a fost un promotor de vârf al operei în întreaga lume, cântând alături de José Carreras și de Luciano Pavarotti pentru mai bine de un deceniu, atrăgând noi spectatori ai acestui gen muzical. A fondat și conduce competiția muzicală Operalia, care descoperă și lansează tineri cântăreți.

Citește în continuare

Trending