Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Anul Muzicii Cehe este sărbătorit prin concertul "Bohemian Jazz: Bucharest Classix"

"Bohemian Jazz: Bucharest Classix" este o simbioză culturală între eleganța muzicii clasice și spontaneitatea jazz-ului, care celebrează Anul Muzicii Cehe printr-o explorare armonioasă a simțurilor. Află când are loc evenimentul și cât costă biletele.

Publicat

pe

Trio Bohémo
Trio Bohémo │ FOTO: captură YouTube / Trio Bohémo www.youtube.com

Classix, festivalul ieșean dedicat muzicii clasice, își aduce magia experienței de live performance și show multimedia în atenția publicului din București cu "Bohemian Jazz: Bucharest Classix". Concertul va avea loc pe 26 februarie, la Sala Gloria, și este susținut de Trio Bohémo. Evenimentul este organizat cu ocazia anului 2024 - Anul Muzicii Cehe, alături de Centrului Ceh și Ambasada Republicii Cehe în România.

Programul concertului include: Martin Brunner: Moving Silhouettes, Bedřich Smetana: Trio pentru pian în sol minor, op. 15, Antonín Dvořák: Trio pentru pian în Mi minor, op. 90 'Dumky', Paul Schoenfield: Café Music.

Trio Bohémo, originar din Republica Cehă, s-a făcut remarcat într-un ritm alert de la înființarea sa în 2019. Format din violonistul Matouš Pěruška, violoncelista Kristina Vocetková și pianisul Jan Vojtek, trio-ul a concertat pe numeroase scene importante precum Musikverein din Viena, Wigmore Hall din Londra sau Stoller Hall din Manchester, unde și-a consolidat statutul în zona muzicii de cameră. Performanțele lor la festivaluri renumite, precum Primăvara din Praga (Cehia), Schwarzwald Musikfestival din Freudenstadt (Germania) și Festival van Vlaanderen din Gent (Belgia), au fost remarcate la nivel internațional.

Încă de la debut până în 2022, Trio Bohémo a fost membru al Academiei Europene de Muzică de Cameră și a studiat sub îndrumarea unor mentori apreciați precum Hatto Beyerle, Johannes Meissl, Patrick Jüdt și Avedis Kouyoumdjian.

"Acest eveniment organizat alături de Centrul Ceh, cu ocazia Anului Muzicii Cehe, reprezintă un bun prilej de a invita publicul bucureștean să descopere o nouă experiență de concert, prin intermediul interdisciplinarității, cu ajutorului noilor tehnologii și a artelor de tip new media. Cu ajutorul artiștilor cehi de excepție de la Trio Bohemo, muzica clasică de cameră va căpăta noi dimensiuni, la fel ca în cadrul festivalului Classix, de la Iași. Suntem încrezători că va ieși un concert extraordinar, iar sinergia artelor și fuziunea cu light designul și video mapping-ul va reda aventura clasică contemporană de care publicul nostru s-a îndrăgostit", a declarat Patricia Brohanschi, director și co-fondator al festivalului Classix.

Prețuri bilete concert "Bohemian Jazz: Bucharest Classix"

  • Bilete de acces la concertul "Bohemian Jazz: Bucharest Classix" sunt disponibile online, la prețul de 90 lei (+taxe). Studenții au o reducere de 50%. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Classix Festival reprezintă atât o sărbătoare a muzicii clasice, cât și un catalizator al unei noi generații de artiști. Demersurile apelului de proiecte Classix in Art a apărut ca o formă de suport și încurajare a practicii artistice, oferind anual sesiuni gratuite de masterclass destinate muzicienilor și burse de creație în domenii precum artele vizuale, muzică și artele spectacolului.

Ajuns la cea de-a 5a ediție, Classix Festival continuă să-și consolideze statutul conectând artiștii și iubitori de muzică, cucerind publicul prin inovație, implicare comunitară și prin diversitatea experiențelor culturale internaționale.

Trending