Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 James Hetfield la volanul uneia dintre mașinile sale de colecțieJames Hetfield este onorat că Muzeul Petersen îi expune mașinile, chiar dacă îi este dor "să fie în preajma lor" Poster Gărâna Jazz Festival 2020Gărâna Jazz Festival 2020 - programul complet și condițiile de desfășurare Toni Cornell cântând ”Black” de la Pearl Jam în cadrul Lollapalooza 2020Fiica lui Chris Cornell a realizat un cover răvășitor după Pearl Jam - VIDEO Videoclip Lady Gaga Ariana Grande Rain On MeNominalizările la MTV VMA 2020 au fost anunțate, gala se ține în august Ed Sheeran a fost puternic afectat de faimă: "Mâncam până mi se făcea rău" James Hetfield, solistul MetallicaProgramul concertelor din cadrul Lollapalooza 2020, ediția de pe YouTube (Link livestream)

Placido Domingo este acuzat de hărțuire sexuală

Renumitul tenor Placido Domingo este acuzat că ar fi șantajat mai multe femei să întrețină relații sexuale. Faptele pentru care este acuzat s-au petrecut de-a lungul mai multor decenii, începând de la sfârșitul anilor '80.
Placido Domingo

Placido Domingo (foto: Radovan Šubín)

Opt cântărețe și o dansatoare susțin că au fost hărțuite sexual de tenorul spaniol Placido Domingo. Potrivit Associated Press, o singură femeie dintre cele amintite a acceptat să-și dezvăluie identitatea. Este vorba despre mezzo-soprana Patricia Wulf, care a declarat că Domingo a făcut-o să se simtă inconfortabil. Deși nu a existat un contact fizic între cei doi, soprana a mărturisit că Domingo obișnuia să vină foarte aproape de ea și să o întrebe după ce cobora de pe scenă dacă "trebuie să meargă acasă în noaptea aceea".

O altă femeie a declarat că Domingo i-a pus mâna pe fustă, iar alte trei spun că tenorul le-a sărutat cu forța. Incidentele au avut loc în momente și locații diferite, respectiv într-o cameră de hotel, în timpul unei ședințe și la operă, unde Domingo ocupa o poziție managerială.

"O întâlnire de business la masă nu este ciudată. Ciudat este atunci când cineva te prinde de mână în timpul unei întâlniri de business, sau își pune mâna pe genunchiul tău. Întotdeauna te atingea într-un fel și mereu te săruta", a detaliat una dintre cântărețe pentru Associated Press.

Ce spune Placido Domingo

Tenorul a negat acuzațiile, iar Opera din Los Angeles, unde Domingo este dirijor, s-a angajat că va investiga aceste incidente cu spijin din exteriorul companiei.

"Este dureros să aud că aș fi supărat pe cineva sau aș fi făcut pe cineva să se simtă inconfortabil, indiferent de intențiile mele bune și de cât timp ar fi trecut de atunci.

Cei care mă cunosc sau care au lucrat cu mine știu că nu sunt o persoană care ar răni, ofensa ori face de rușine pe cineva în mod deliberat", a declarat Placido Domingo.

Placido Domingo ar fi trebuit să urce pe scenă în cadrul unui concert al Philadelphia Orchestra de pe 18 septembrie, însă în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală, invitația adresată tenorului a fost retrasă.

Domingo, în vârstă de 78 de ani, este în prezent directorul general al Operei din Los Angeles. Acesta este căsătorit cu a doua soție, soprana Marta Ornelas, din 1962.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Mariza revine la București în martie 2020: "România primește muzica mea într-un mod incredibil"

Mariza se întoarce în România pentru a susține un nou concert la Sala Palatului din București. Pe 7 martie 2020,...

Închide