Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Placido Domingo este acuzat de hărțuire sexuală

Renumitul tenor Placido Domingo este acuzat că ar fi șantajat mai multe femei să întrețină relații sexuale. Faptele pentru care este acuzat s-au petrecut de-a lungul mai multor decenii, începând de la sfârșitul anilor '80.

Publicat

pe

Placido Domingo
Placido Domingo │ FOTO: Radovan Šubín www.facebook.com

Opt cântărețe și o dansatoare susțin că au fost hărțuite sexual de tenorul spaniol Placido Domingo. Potrivit Associated Press, o singură femeie dintre cele amintite a acceptat să-și dezvăluie identitatea. Este vorba despre mezzo-soprana Patricia Wulf, care a declarat că Domingo a făcut-o să se simtă inconfortabil. Deși nu a existat un contact fizic între cei doi, soprana a mărturisit că Domingo obișnuia să vină foarte aproape de ea și să o întrebe după ce cobora de pe scenă dacă "trebuie să meargă acasă în noaptea aceea".

O altă femeie a declarat că Domingo i-a pus mâna pe fustă, iar alte trei spun că tenorul le-a sărutat cu forța. Incidentele au avut loc în momente și locații diferite, respectiv într-o cameră de hotel, în timpul unei ședințe și la operă, unde Domingo ocupa o poziție managerială.

"O întâlnire de business la masă nu este ciudată. Ciudat este atunci când cineva te prinde de mână în timpul unei întâlniri de business, sau își pune mâna pe genunchiul tău. Întotdeauna te atingea într-un fel și mereu te săruta", a detaliat una dintre cântărețe pentru Associated Press.

Ce spune Placido Domingo

Tenorul a negat acuzațiile, iar Opera din Los Angeles, unde Domingo este dirijor, s-a angajat că va investiga aceste incidente cu spijin din exteriorul companiei.

"Este dureros să aud că aș fi supărat pe cineva sau aș fi făcut pe cineva să se simtă inconfortabil, indiferent de intențiile mele bune și de cât timp ar fi trecut de atunci.

Cei care mă cunosc sau care au lucrat cu mine știu că nu sunt o persoană care ar răni, ofensa ori face de rușine pe cineva în mod deliberat", a declarat Placido Domingo.

Placido Domingo ar fi trebuit să urce pe scenă în cadrul unui concert al Philadelphia Orchestra de pe 18 septembrie, însă în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală, invitația adresată tenorului a fost retrasă.

Domingo, în vârstă de 78 de ani, este în prezent directorul general al Operei din Los Angeles. Acesta este căsătorit cu a doua soție, soprana Marta Ornelas, din 1962.

Trending