Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Classix Festival 2024 explorează natura multidimensională a dorinței în lumea muzicii

Cea de-a cincea ediție a festivalului Classix va avea loc la Iași în perioada 18 - 25 februarie 2024. Evenimentul încurajează iubitorii de cultură să se alăture într-o călătorie personală și introspectivă, să exploreze natura multidimensională a dorinței, de la pasională la subtilă, în lumea muzicii clasice. Primele bilete și abonamente au fost puse în vânzare, detalii în articol.

Publicat

pe

Classix Festival 2024
Classix Festival 2024

Conceptul dedicat "descoperirii dorinței" va domina Classix Festival 2024 în opt capitole distincte, asociate fiecărui concert și spațiu. Evenimentul va debuta cu o incursiune axată pe introspecție și descoperirea de sine, reflectată în evoluția muzicală a lui Enescu și Mahler. Festivalul va continua prin celebrarea diversității dorințelor umane, ilustrate prin simbolistica tribală a lui Stravinsky și va oglindi intensitatea emoțională a compozițiilor lui Rahmaninov. Alături de sfera concertistică, accentul va fi pus și pe interacțiunea dintre artiști, promovând juxtapunerea între arta vizuală și improvizația muzicală.

Parte din aventura clasică contemporană este concentrarea pe inovație, în concordanță cu dorințele publicului și ADN-ul festivalului. Cea de-a cincea ediție va aduce în premieră europeană o suită interdisciplinară ce îmbină muzica orientală cu poezia persană, pe fundalul tradițiilor muzicale europene și influențele de jazz. Întregul parcurs muzical va oferi o explorare a segmentului clasic contemporan, iar încheierea va fi marcată de o incursiune în "world music", subliniind excelența și universalitatea patrimoniului muzical.

"Deși ne apropiem cu pași repezi de sărbători, freamătul și bucuria de a pregăti următoarea ediție de Classix ne încântă total. Mai ales când vedem cât de iubit și de așteptat de public este acest festival. Deși abia am început să anunțăm o parte din programul ediției următoare, avem deja 2 categorii de sold out la abonamente, iar biletele individuale se dau și ele uimitor de repede. Ne măgulește mereu încrederea pe care o primim de la cei din jur, iar asta ne determină să oferim, an de an, un produs cultural din ce în ce mai bun. Ceea ce dorim să facem și în 2024", a declarat Patricia Brohanschi, directorul și co-fondatorul festivalului.

Primele două concerte au fost deja anunțate, astfel:

Pe 20 februarie 2024, The Classic Theory va avea loc la Palatul Culturii din Iași, iar concertul va include lucrări de Caroline Shaw, Fanny Mendelssohn și Ludwig van Beethoven, interpretate de Chaos String Quartet din Austria.

Pe 21 februarie 2024, călătoria va continua cu Bohemian Jazz, un concert care va împleti eleganța muzicii cehe cu virtuozitatea jazz-ului. Evenimentul găzduit de Casa de Cultură a Studenților Iași va prezenta lucrări de Martin Brunner, Josef Suk, Astor Piazzolla și Paul Schoenfield, interpretate de Trio Bohemo din Cehia.

Cu debutul în 2020, Classix a devenit unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale independente din România, ce a adunat peste 14000 spectatori în săli și 200.000 în mediul online, 200 de artiști internaționali din 18 țări, 20 de parteneri culturali și diplomatici, în 28 de concerte, 14 panel-uri, 2 prelegeri, 2 vernisaje, o lansare de carte, 8 proiecții de film, 121 masterclass-uri și 15 burse pentru artiști în valoare de 15 000 euro.

Prețuri bilete Classix Festival 2024

  • Abonamentele se găsesc online, la prețul de 576,18 lei. Biletele pentru cele două concerte au prețuri variate, 115,24 lei, respectiv 94,28 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete, accesează agenda InfoMusic.

Trending