Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

My Chemical Romance s-a reunit, readucând la viaţa curentul emo

Poate cea mai populară trupă a curentului emo, My Chemical Romance tocmai a confirmat că se va reuni. La 6 ani de la destrămarea trupei, Gerard Way and co vor învia din cenuşa proprie un proiect muzical adorat de adolescenţii din toată lumea şi nu numai.

Publicat

pe

My Chemical Romance 2001
My Chemical Romance 2001 │ FOTO: www.famousnewjerseyans.com

Oficial trupa s-a aflat în pauză timp de 6 ani, perioadă în care solistul Gerard Way a creat benzi desenate. Din acestea a rezultat popularul serial Netflix "The Umbrella Academy". Numele lui Way a apărut recent în feed-ul de ştiri online, după ce s-a aflat că ar fi înrudit cu cel mai popular podcaster de pe glob, Joe Rogan. Cei doi sunt veri.

Reuniunea trupei My Chemical Romance va fi consfinţită printr-un concert organizat pe 20 decembrie la Shrine Expo în Los Angeles. Biletele au fost deja puse în vânzare şi pot fi cumpărate de fani de aici. Formaţia a pregătit revenirea prin postari misterioase în social media. Întâi a apărut o lumânare ca poză de profil, iar o nouă pagină de Instagram a luat fiinţă şi a început să posteze Story-uri.

Zvonurile despre reuniune circulă deja de câţiva ani. Solistul Gerard Way, basistul Mikey Way şi chitariştii Frank Iero şi Ray Toro au încheiat proiectul MCR în 2013. Matt Pelissier a fost toboşar al formaţiei o perioadă. Albumul de debut al acestor artişti a fost "I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love", sosit în 2002. Acesta a dat startul unui nou val muzical, o combinaţie de rock alternativ, cu nuanţe emo şi o frenezie punk rock.

Acela a fost un LP ceva mai dur, distorsionat, în vreme ce "Three Cheers for Sweet Revenge" din 2004 a propulsat trupa în lumea megastar-urilor. Piese ca "Helena", "I'm Not Okay", "The Ghost of You" au fost în rotaţie continuă pe MTV şi VH1 în perioada 2004-2006. Acest material a primit discul de platină la mai puţin de un an după debut şi a vândut 3 milioane de unităţi în SUA.

A urmat "The Black Parade" în 2006, un album concept centrat în jurul morţii, experienţei de după moarte şi suferinţei pe patul de spital. Ultimul disc MCR a fost "Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys" din 2010, ceva mai experimental şi având la rândul său un concept. Artiştii au devenit un soi de super eroi într-o lume distopică şi au abordat un sound ceva mai electronic. În 2013 apăreau şi benzi desenate inspirate de poveste.

Comentează

Trending