Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Tarja Turunen descrie relația actuală cu Nightwish: "Ne-am simțit bine să ne îmbrățișăm pe scenă"

Tarja Turunen a vorbit în cadrul unui interviu despre stadiul relației sale cu foștii colegi din Nightwish. Chiar dacă despărțirea nu fost una amiabilă, ”timpul vindecă”, artista mărturisind că s-a bucurat să împartă scena cu Marco Hietala.

Publicat

pe

Tarja Turunen in concert la Bucuresti │ FOTO: Alex Vlad Covaci

La 13 ani de la plecarea sa din Nightwish, Tarja Turunen a vorbit despre sentimentele ce o leagă de foștii ei colegi. Chiar dacă în 2005 a fost concediată din formație, Tarja a depășit acel moment, bucurându-se de reîntâlnirea cu Marco de anul trecut.

"Trecutul e trecut. Am avut ocazia să împart anul trecut scena cu Marco [Hietala], basistul și solistul trupei Nightwish. Nu l-am mai văzut de 12 ani sau ceva de genul ăsta.

Am împărțit scena în Finlanda, era un turneu numit ”Raskasta Joulua”, care este un turneu heavy metal de Crăciun. Am urcat pe scenă și am cântat niște piese cu el.

A fost o întâlnire plăcută. Ne-am simțit bine să ne îmbrățișăm pe scenă, iar oamenii plângeau; cei din public plângeau. A fost o experiență bună pentru noi.

Ei au viețile lor acum, eu am viața mea, totul e în regulă. Timpul vindecă. Și chestia este că acum suntem adulți. Trebuie să te gândești bine și să-ți trăiești viața. Nu trăiești decât o dată. Așa stau lucrurile", a povestit Tarja într-un interviu pentru Heavy Magazine.

VIDEO: Tarja Turunen și Marco Hietala, din nou pe scenă

Tarja a lansat de curând un nou album live, intitulat "Act II". La acest material s-a muncit mult, artista mărturisind că este o perfecționistă.

”Chiar dacă este un album live și pare simplu de făcut, am muncit mult la el. A durat multe, multe luni să-l finalizez și sunt foarte mulțumită de ce a ieșit. Este un album important pentru că arată unde mă situez ca artist.”

Apărut pe 27 iulie, discul a fost prefațat de un clip live pentru piesa "Victim Of Ritual", filmat la Woodstock, în Polonia.

Anul trecut, Tarja Turunen a susținut două concerte în România. În februarie a cântat la Sala Palatului din București (Vezi galeria de poze de la Sala Palatului), iar în iulie a concertat la Sibiu, în cadrul festivalului ARTmania.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte vineri, 17 august 2018

Nightwish - 20 de ani

Loc
Romexpo
Comentează

Albume noi

Nightwish anunţă un nou album, "Yesterwynde"; Când apare primul single?

Nightwish le face o bucurie fanilor fix înainte de Paşte, anunţând un nou album, intitulat "Yesterwynde". Acesta va fi lansat pe 20 septembrie 2024, prin casa de discuri Nuclear Blast.

Publicat

pe

Coperta album Nightwish Yesterwynde
Coperta album Nightwish Yesterwynde │ FOTO: Nightwish

"Yesterwynde" este al zecelea album al celor de la Nightwish, succesorul lui "Human. :II: Nature", care a sosit în 2020. Ni se promite o "călătorie fantastică prin timp, amintiri şi "îngerii mai buni ai naturii umane". Cel puţin aşa anunţă Tuomas Holopainen, omul de la clape şi principalul compozitor al formaţiei. A durat 3 ani producţia acestui LP.

Iată tracklist-ul lui "Yessterwynde":

01. Yesterwynde
02. An Ocean Of Strânge Islands
03. The Antikythera Mechanism
04. The Day Of...
05. Perfume Of The Timeless
06. Sway
07. The Children Of 'Ata
08. Something Whispered Follow Me
09. Spider Silk
10. Hiraeth
11. The Weave
12. Lanternlight

Primul single de pe noul album Nightwish din 2024 va fi "Perfume of the Timeless", care va fi lansat pe 21 mai 2024. În ianuarie, toboşarul Kai Hahto vorbea despre acest material cu presa, spunând că nu va fi la fel ca "Human. :II: Nature", ci un pic mai heavy. Evident, Nightwish fiind Nightwish nu vor lipsi părţile orchestrale şi simfonice.

Ce e ciudat e ca acelaşi toboşar a spus în cadrul unui alt interviu că Nightwish va lua o pauză de 2-3 ani de la concerte. În aprilie 2023 trupa îşi informase fanii că ia o pauză şi că nu va mai ţine reprezentaţii live în "viitorul apropiat", nici măcar pentru a promova noul LP. Motivele sunt unele personale se pare şi au de-a face cu viitorul şi binele trupei.

Speră totuşi ca fanii să se consoleze cu aceste 12 piese noi şi 3 videoclipuri aflate în pregătire.

Nightwish este o formație finlandeză de metal simfonic fondată în 1996 în orașul Kitee. S-a remarcat prin combinarea elementelor de metal cu influențe simfonice și orchestră, creând un sunet distinctiv și epic. Printre membrii fondatori se numără Tuomas Holopainen (clape, pian), Emppu Vuorinen (chitară) și Tarja Turunen (voce). Cu toate că Nightwish a trecut prin mai multe schimbări de componență în ceea ce privește vocaliștii de-a lungul anilor, trupa a continuat să cunoască succesul pe plan internațional.

Albumul lor de debut, "Angels Fall First", a fost lansat în 1997, iar de atunci au urmat o serie de albume care au consolidat poziția lor în industria muzicală, precum "Oceanborn" (1998), "Wishmaster" (2000), "Century Child" (2002), și "Once" (2004). Acesta din urmă a fost albumul care i-a adus trupei o notorietate mai amplă și a conținut hit-uri precum "Nemo" și "Wish I Had an Angel".

Citește în continuare

Trending