Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Metallica şi-a anulat concertele următoare, după ce James Hetfield a intrat la dezintoxicare

Trupa Metallica a anunţat că şi-a anulat concertele din perioada următoare, din cauza problemelor solistului James Hetfield. Artistul a intrat la dezintoxicare şi îşi continuă lupta cu adicţia.

Publicat

pe

James Hetfield, solistul Metallica
James Hetfield, solistul Metallica │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Concertele programate în Australia şi Noua Zeelandă au fost amânate pentru date ulterioare. Mesajul cu privire la problemele lui James Hetfield a fost semnat de către Lars Ulrich, Kirk Hammett şi Robert Trujillo. Iată cum sună acest mesaj postat pe Twitter:

Ne pare sincer rău să ne informăm fanii şi prietenii că trebuie să ne amânăm turneul din Australia şi Noua Zeelandă. Aşa cum mulţi dintre voi ştiu probabil, fratele nostru James s-a luptat cu dependenţa timp de mulţi ani.

El a trebui să re-intre într-un program de tratament pentru a lucra la recuperarea sa. Intenţionăm să ajungem în zona voastră de pe glob cât mai curând, în măsura în care programul şi sănătatea ne-o permit. Vă vom anunţa de îndată ce vom putea.

Toţi posesorii de bilete la concertele amânate sau anulate vor primi banii înapoi. Problemele lui Hetfield cu dependenţa, în special de alcool au fost vizibile în legendarul documentar din 2004, "Some Kind of Monster". Documentarul era menit să prezinte înregistrarea albumului "St. Anger", dar a sfârşit prin a fi o cronică a tensiunilor din trupă, care a fost foarte aproape de destrămare la început de mileniu.

James Hetfield a mai intrat la dezintoxicare la începutul anilor 2000 şi a vorbit despre experienţă astfel în cadrul podcastului lui Joe Rogan:

Pierderea familiei mele... acesta este lucrul care m-a speriat atât de mult, acesta a fost punctul cel mai jos pe care l-am atins. Acela că familia mea avea să plece din cauza comportamentelor pe care le aduceam acasă din turneu. Am fost dat afară din casă de soţia mea, locuiam singur undeva, nu doream asta.

Poate a fost parte din educaţia mea, familia mea s-a dezintegrat când eram copil. Tata a plecat, mama a murit, a trebuit să locuiesc cu fratele meu şi apoi... unde au dispărut lucrurile mele? Toate au plutit undeva departe şi nu doream asta. Orice se întâmplă trebuie să discutăm despre asta şi să facem lucrurile să meargă.

Metallica rămâne în continuare în cărţi pentru concertul caritabil "All Within My Hands" din martie 2020, dar şi secţiunea de turneu din America de Sud în aprilie 2020. Trupa formată în 1981 în Los Angeles a ajuns la Bucureşti la mijlocul lunii august în acest an, pentru un concert la Arena Naţională. Acolo a cântat un cover după Iris şi a încântat publicul de peste 50.000 de spectatori cu hituri ca "One", "Seek & Destroy", "Enter Sandman" şi "The Memory Remains".

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Metallica lansează piesa "Lux Aeterna", anunţă noul album "72 Seasons"

Metallica ne-a surprins într-o zi mohorâtă de luni, oferindu-ne o mostră de rock ca pe vremuri, odată cu lansarea piesei "Lux Aeterna". Ea vine alături de alte două veşti importante: trupa pleacă în turneu global în 2023 şi va lansa un nou album "72 Seasons".

Publicat

pe

Metallica Lux Aeterna coperta single
Metallica Lux Aeterna coperta single │ FOTO: Metallica

În vreme ce fanii entuziasmaţi ai piesei Metallica s-au grăbit să o compare cu perioada senzaţională a trupei din anii '80, în fapt aduce mai mult cu perioada lui "Load" şi "Reload" şi anii '90. E mai departe de thrash şi mai aproape de heavy metal savuros la nivel comercial. "Lux Aeterna" este primul single de pe albumul "72 Seasons", care a fost produs de Gred Fidelman, James Hetfield şi Lars Ulrich.

Albumul va debuta pe 14 aprilie 2023, include 12 piese şi 77 de minute de muzică. Este succesorul lui "Hardwired... to Self-Destruct" din 2016 şi vine la 7 ani distanţă. Iată ce a declarat James Hetfield despre acest disc:

72 de anotimpuri. Primii 18 ani din vieţile noastre, care formează adevărate noastre ego-uri sau cele false. Conceptul că ni s-a spus "cine suntem" de către părinţi. O posibilă restricţionare în jurul personalităţii pe care o avem. Cred că partea cea mai interesantă este studiul continuu al acelor credinţe cheie şi modul în care ne afectează percepţia lumii de azi.

O bună parte din experienţa noastră de adulţi este reconstituirea sau reacţia la experienţa din copilărie. Prizoneri ai copilăriei sau ne vom elibera din acele lanţuri pe care le purtam.

"72 Seasons" va debuta prin casa de discuri Metallica, Blackened Recordings. Grupul are o istorie de 40 de ani şi e identificat de mulţi drept "cea mai mare trupă rock din istorie". Iată tracklist-ul noului LP:

01. 72 Seasons
02. Shadows Follow
03. Screaming Suicide
04. Sleepwalk My Life Away
05. You Must Burn!
06. Lux Æterna
07. Crown Of Barbed Wire
08. Chasing Light
09. If Darkness Had A Son
10. Too Far Gone?
11. Room Of Mirrors
12. Inamorata

Basistul Robert Trujillo a făcut o aluzie la un moment dat ca noile piese au fost un efort colectiv mai mult decât "Hardwired", care a fost compus în bună parte de către solistul James Hetfield şi toboşarul Lars Ulrich. Metallica a avut un concert în România în 2019.

Citește în continuare

Trending