Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 James Hetfield la volanul uneia dintre mașinile sale de colecțieJames Hetfield este onorat că Muzeul Petersen îi expune mașinile, chiar dacă îi este dor "să fie în preajma lor" Poster Gărâna Jazz Festival 2020Gărâna Jazz Festival 2020 - programul complet și condițiile de desfășurare Toni Cornell cântând ”Black” de la Pearl Jam în cadrul Lollapalooza 2020Fiica lui Chris Cornell a realizat un cover răvășitor după Pearl Jam - VIDEO Videoclip Lady Gaga Ariana Grande Rain On MeNominalizările la MTV VMA 2020 au fost anunțate, gala se ține în august Ed Sheeran a fost puternic afectat de faimă: "Mâncam până mi se făcea rău" James Hetfield, solistul MetallicaProgramul concertelor din cadrul Lollapalooza 2020, ediția de pe YouTube (Link livestream)

Metallica a primit discul de platină în România pentru albumul "Hardwired...to Self-Destruct"

Metallica ne-a vizitat pe 14 august, pentru un concert memorabil, iar evenimentul a fost marcat şi de o certificare a succesului trupei pe plan local. Legenda thrash metal a fost distinsă cu discul de platină în România pentru albumul "Hardwired... to Self Destruct".
Metallica a primit Discul de Platină în România pentru

Înaintea concertului, Metallica a primit Discul de Platină în România pentru "Hardwired...to Self-Destruct" (foto: Metallica)

La 9 ani de la ultimul concert din ţara noastră, Hetfield, Ulrich, Hammett şi Trujillo au revenit, de această dată pe Arena Naţională. În deschiderea lor au cântat Bokasa şi Ghost, iar Metallica a venit cu un setlist de 18 piese, plus un cover după Iris. Metallica a donat 250.000 de euro pentru dotarea primului Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România.

Formaţia a contribuit cu 50.000 de euro şi a ales să doneze şi suma de 200.000 de euro, contravaloarea pachetului de Sponsor Principal al Concertului din bucureşti. de la Mastercard şi BCR.

Înainte de concert Metallica a primit Discul de Platină pentru vânzările albumului "Hardwired... to Self-Destruct" în România. Distincţia a fost acordată de Universal Music România, iar o astfel de certificare înseamnă 100.000 de albume vândute pe plan local. Praguri de gen au fost atinse pe plan local de artişti ca Talisman, Holograf sau Marcel Pavel.

La nivel internaţional, Rammstein a ajuns la disc cvadruplu platină pe plan local cu albumul "Liebe ist fur alle da" din 2009, iar Ellie Goulding la triplu platină cu discul "Halcyon". Nelly Furtado a ajuns la certificarea triplu disc de platină cu albumul "Loose".

"Hardwired... to Self-Destruct" a debutat în luna noiembrie a anului 2016 şi este al zecelea album de studio al trupei Metallica. Este un album dublu, sosit la o distanţă de 8 ani de "Death Magnetic". Este primul album de studio lansat prin casa de discuri a celor de la Metallica, Blackened. A debutat pe locul întâi în topul US Billboard 200, cu 291.000 de unităţi vândute în prima săptămână.

Discul abordează teme precum dependenţa de droguri pe piesa "Hardwired" sau starea industriei muzicale pe "Moth Into Flame". Apar şi tributuri pentru Lemmy, solistul Motorhead, dar şi pentru fostul basist Metallica, Cliff Burton, în piesele "Murder One" şi respectiv "ManUNkind".

Metallica a avut şi un proiect videografic inedit, lansând câte un videoclip pentru fiecare dintre piesele de pe album.

Citește mai multe despre James HetfieldKirk HammettLars UlrichMetallica
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cerbul de Aur 2019: Iată ordinea concurenţilor în interpretarea melodiilor româneşti

Cerbul de Aur 2019 este cel mai aşteptat eveniment muzical al finalului de vară. Pe lângă recitalurile unor artişti locali...

Închide