Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

TOOL anunţă titlul noului album, "Fear Inoculum", aduce restul albumelor pe platformele de streaming

TOOL este unul dintre cele mai mari nume din rock-ul progresiv şi a intrat în panteonul formaţiilor care ne-au făcut să aşteptăm exagerat de mult timp pentru un nou album. Grupul este deja la cotele lui "Chinese Democracy" sau ale unui album de revenire Alice in Chains, dar în ultimele zile solistul Maynard Keenan a făcut lumină cu privire la noul material discografic, numit "Fear Inoculum".

Publicat

pe

TOOL logo nou 2019
TOOL logo nou 2019 │ FOTO: TOOL

Teasere cu privire la un nou album începuseră să fie afişate pe ecranele cu efecte speciale de la concertele TOOL din această vară. Totuşi albumul nu avea încă un nume şi tracklist, ci doar data de lansare, 30 august. Solistul formaţiei, şugubăţul James Maynard Keenan a apărut luni, pe 29 iulie la podcastul lui Joe Rogan şi a clarificat planurile trupei.

Am afla că se numeşte "Fear Inoculum" şi că data de 30 august este bătută în cuie. Au trecut mai bine de 13 ani de la ultimul album al trupei, "10.000 Days", lansat în primăvara lui 2006. Tot de la podcastul lui Joe Rogan am aflat că TOOL îşi va pune la dispoziţie discografia prin platformele de streaming. Maynard and co se ţinuseră departe de distribuţia digitală a muzicii în ultimele decenii.

Începând cu data de 2 august întreg catalogul TOOL vine pe Spotify, Apple Music şi alte servicii de gen. Cât despre motivul pentru care a trebuit să aşteptăm aşa mult un nou album, Maynard a fost evaziv în podcast. Au fost amintite tensiuni în trupă, o dispută legală cu casa de discuri, dar şi multe, multe alte proiecte. Pe lângă faptul că James Maynard Keenan este un prolific producător de vin, el a devenit şi scriitor, a jucat şi în câteva filme şi este solistul şi creierul a încă 2 trupe: Puscifer şi A Perfect Circle.

A Perfect Circle a lansat anul trecut albumul "Eat the Elephant", şi el aşteptat de fani peste un deceniu. Puscifer are la rândul său un nou LP în pregătire. TOOL e totuşi mai mult decât Maynard, având în compoziţie şi excelentul toboşar Danny Carrey şi pe chitaristul Adam Jones, care are 3 premii Grammy la activ. Jones este şi regizorul majorităţii clipurilor TOOL şi un artist vizual unic.

TOOL a cântat deja live 2 piese noi de pe "Fear Inoculum", "Invincible" şi "Descending", care în buna tradiţie a prog-rockerilor au peste 10 minute lungime.

Comentează

Concerte & turnee

TOOL vine în Europa în 2024; Iată unde îi vedem pe Maynard James Keenan and co

TOOL este una dintre puţinele formaţii de metal din lume care se bucură de statutul de mit şi cult în acelaşi timp. Cu atât mai mult pentru noi europenii, având în vedere cât de rar ajunge pe continentul nostru. Asta se întâmplă în 2024, deoarece TOOL tocmai a anunţat un turneu în UK şi Europa. Aflaţi datele mai jos.

Publicat

pe

Tool poster turneu 2024 Europa
Tool poster turneu 2024 Europa │ FOTO: TOOL

TOOL vine pe celebra London O2 Arena, dar şi pe Tele2 Arena din Stockholm, plus Paris Accor Arena. Nu va lipsi de la festivalul Graspop Metal Meeting, de la Tons of Rock şi Copenhell. Cel mai aproape de noi ajunge la Budapesta, dacă vreţi să ajungeţi să îi vedeţi pe metalişti. În ultimele luni TOOL s-a bucurat de statutul de headliner la festivaluri ca Aftershock, Welcome to Rockville, Louder Than Life şi Sonic Temple Arts & Music. A avut şi o reprezentaţie legendară la Power Trip.

Şi acum ce ne interesează pe noi: turneul european! Biletele se pun în vânzare pe 17 noiembrie de la ora 10 dimineaţa. Cei care fac parte din clubul exclusiv TOOL Army au pre-vânzare deja, de pe 14 noiembrie.

Iată cum arată concertele formaţiei din cadrul turneului din 2024 în UE şi UK:

  • 25 mai - Hannover, DE @ ZAG Arena
  • 27 mai - Amsterdam, NL @ Ziggo Dome
  • 30 mai - Birmingham, UK @ Resorts World Arena
  • 01 iunie - Manchester, UK @ AO Arena
  • 03 iunie - London, UK @ O2 Arena
  • 05 iunie - Paris, FR @ Accor Arena
  • 08 iunie - Berlin, DE @ Parkbühne Wuhlheide
  • 10 iunie - Wien, AT @ Wiener Stadthalle
  • 11 iunie - Kraków, PL @ Tauron Arena
  • 13 iunie - Budapest, HU @ BudapestAréna
  • 18 iunie - Köln, DE @ Lanxess Arena
  • 20 iunie - Dessel, BE @ Graspop Metal Meeting
  • 22 iunie - Copenhagen, DK @ Copenhell
  • 25 iunie - Stockholm, SE @ Tele2 Arena
  • 27 iunie - Oslo, NO @ Tons of Rock

Ultimul album lansat de TOOL a fost "Fear Inoculum" din 2019, care a polarizat fanii, mai ales că s-a lansat după 13 ani de aşteptare, de la "10.000 Days" din 2006. În octombrie 2023 totuşi basistul Justin Chancellor a făcut teasing că fanii nu vor aştepta aşa mult pentru următorul LP Tool.

Între timp solistul James Maynard Keenan rămâne ocupat, având programate concerte în primăvara lui 2024 şi cu celelalte trupe ale sale, A Perfect Circle şi Puscifer. De altfel ele vor cânta pe aceeaşi scenă în aprilie, cu ocazia zilei de naştere de 60 de ani a solistului.

Citește în continuare

Trending