Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Vezi coperta noului album Lana Del Rey, "Norman F-cking Rockwell" - TRACKLIST

Lana Del Rey a dezvăluit coperta, tracklist-ul și data lansării noului ei album, "Norman F-cking Rockwell". Cel de-al șaselea album de studio al Lanei Del Rey va fi lansat luna aceasta.

Publicat

pe

Lana Del Rey
Lana Del Rey

După o serie de piese lansate în 2018 și diverse teasere, Lana Del Rey dezvăluie în sfârșit data lansării noului ei album, "Norman F-cking Rockwell". Cel de-al șaselea disc din cariera artistei va fi lansat pe 30 august și include 14 piese. Pe coperta albumului o vedem pe Lana Del Rey alături de Duke Nicholson, nepotul actorului Jack Nicholson. Fotografia a fost realizată chiar de către sora Lanei, Chuck Grant.

Toate piesele lansate de Lana în ultimele luni, inclusiv "Mariners Apartment Complex" și coverul după Sublime, "Doin’ Time", se regăsesc în tracklistul albumului.

Tracklist Lana Del Rey "Norman F-cking Rockwell": 

 1. “Norman Fucking Rockwell”
 2. “Mariners Apartment Complex”
 3. “Venice Bitch”
 4. “Fuck It I Love You”
 5. “Doin’ Time”
 6. “Love Song”
 7. “Cinnamon Girl”
 8. “How to Disappear”
 9. “California”
 10. “The Next Best American Record”
 11. “The Greatest”
 12. “Bartender”
 13. “Happiness Is a Butterfly”
 14. “Hope Is a Dangerous Thing for Woman Like Me to Have — but I Have It”

Jack Antonoff este cel care a produs noul album, iar Lana este încântată de rezultat, povestind într-un interviu cum au ajuns să colaboreze.

"Acesta a fost un accident atât de fericit pentru mine, îl știam pe Jack [Antonoff] de acum 7 ani, amândoi lucrând atunci la albumele noastre cu Emile [Haynie], dar nu am vorbit cu adevărat cu el până în ianuarie [2018], moment în care el îmi spune: <<Ar trebui să ne întâlnim să lucrăm împreună>>.

I-am spus că am trei piese care îmi plac deja și pe care le vreau pe album și că la momentul respectiv nu scriam nimic, așa că ne-am întâlnit la studioul lui din New York și de acolo a pornit totul, pentru că el poate să cânte ore în șir și este atât de bun la pian, iar ceea ce scrie, din punct de vedere melodic, este oarecum clasic, iar în cazul meu a căpătat o nuanță folk. A făcut în așa fel încât să-mi fie foarte ușor să pun riff-uri peste tot ceea ce făcea, iar după o săptămână aveam două piese pe care le consider a fi două dintre cele mai bune piese pe care le-am scris vreodată. Este pur și simplu foarte autentic."

Comentează

Albume noi

Lana Del Rey anunţă un album de muzică country, "Lasso"

Lana Del Rey continuă să fie un artist versatil şi a anunţat un album de muzică country, intitulat "Lasso". Acesta va sosi în a doua parte a anului 2024 şi aflaţi detalii despre el în rândurile ce urmează.

Publicat

pe

Videoclip Lana Del Rey Blue Banisters
Videoclip Lana Del Rey Blue Banisters │ FOTO: Lana Del Rey

Ce e drept Lana Del Rey ne-a oferit indicii în această direcţie, pentru că a lansat cu câteva săptămâni în urmă coverul după piesa "Take Me Home Country Roads". Artista americană a dezvăluit planurrile cu privire la albumul "Lasso", în cadrul unui eveniment asociat Premiilor Grammy, ţinut în Los Angeles. Acolo a confirmat abordarea sa country pe noul LP şi faptul că va colabora cu acelaşi Jack Antonoff, liderul trupei Bleachers.

De altfel tot cu Antonoff a lucrat şi la ultimele albume, iar acum l-a cooptat şi pe producătorul de muzică country Luke Laird. Lana a spus că a remarcat o aplecare spre country în ultimii ani a multor artişti americani. Şi o creştere a segmentului în cadrul industriei muzicale. "De aceea m-a urmat Jack la Muscle Shoals, Nashsville, Mississippi în ultimii 4 ani" a mai spus muziciana.

"Lasso" se va lansa cândva în septembrie 2024, fiind al zecelea album de studio al prolificei Del Rey. Vine după "Did You Know That There's a Tunnel Under Oceam Blvd" lansat în 2023. Acel disc i-a adus Lanei 5 nominalizări la Premiile Gramy, dar nu a câştigat vreun premiu la această ediţie. Ca "răzbunare", ea a postat un selfie în oglindă, în care ţinea o armă de foc în mână, stârnind curiozitatea şi în unele cazuri dezamăgirea fanilor.

Gurile rele spun că e doar un artificiu de PR pentru a îşi promova setul de la Coachella din 2024. Del Rey a revenit pe Instagram recent, după ce îşi dezactivase toate conturile social media în 2021. Aparent a luat această decizie deoarece "joburile sale au nevoie de intimitate şi transparenţă". În vârstă de 38 de ani, Lana Del Rey este activă în muzică din anul 2005 şi a abordat genuri ca alt-pop, baroque pop, rock şi dream pop.

Citește în continuare

Muzică nouă

Lana Del Rey ne propune un cover după piesa "Take Me Home, Country Roads" - AUDIO

Lana Del Rey e genul de artistă care ne surprinde mereu cu câte ceva nou, iar de această dată ne propune un cover după piesa "Take Me Home, Country Roads". Cumva e destul de sobru şi melancolic încât să încapă într-un playlist de Crăciun, sau măcar de Thanksgiving.

Publicat

pe

Coperta single Lana Del Rey Take Me Home Country Roads
Coperta single Lana Del Rey Take Me Home Country Roads │ FOTO: Lana Del Rey

Coverul după "Take Me Home, Country Roads" a debutat pe 1 decembrie 2023 şi e visător, dar nu cântat din vârful buzelor, cum face Lana uneori. E cântat "mai din piept", cu mai multă tărie, în special la refren. Inspiră o reprezentaţie romantică, dar curajoasă la pauza unui meci de fotbal american, doar că în loc de imnul SUA se aude... imnul colonizatorul care a cucerit SUA în prima fază.

Lana Del Rey a făcut de altfel o aluzie la o piesă de John Denver pe primul track de pe noul său album, "Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd". Ei bine acum e momentul pentru un cover după legendara piesă din 1971. Era al patrulea album al lui Denver pe atunci, "Poems, Prayers & Promises". Corul de voci dinspre finalul piesei semnate Lana Del Rey va da fiori ascultătorului şi sună ca finalul unui vis.

Lana a fost mereu o fană şi o definiţie a fenomenului Americana, de la midwest-ul lui "Chemtrails Over the Country Club" în 2021 până la referinţe la Alabama pe cel mai nou LP al său. Elizabeth Grant (numele real al artistei) nu uita de unde a pornit şi ne oferă drept copertă pentru noul single o fotografie din colecţia personală. În ea apare Lana, sora sa, Caroline "Chuck" Grant, dar şi nepoata Lanei, Phoenix. Toate se odihnesc cu capul una pe alta, în vreme ce stau pe o barcă cu motor marca Phoenix.

Creatoarea de hituri a presărat multe aluzii la familie şi revenire acasă pe noul său disc, al nouălea din cariera sa. În noiembrie făcea echipă cu artista irlandeză Holly Macve, pentru a lansa "Suburban House", iar în mai ne-a oferit piesa "Say Yes to Heaven", un B-Side care trebuia să ajungă pe "Ultraviolence" în 2014, doar că nu s-a mai putut.

Şi nu se opreşte aici. La final de noiembrie Del Rey a cântat live un cover după "Unchained Melody", o altă piesă clasică americană. Asta în vreme ce apărea într-o transmisiune specială de Crăciun de la NBC, "Christmas at Graceland", oferind un tribut lui Elvis Presley.

Citește în continuare

Trending