Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

TOOL anunţă primul album după 13 ani; Iată data de lansare, 2 piese noi - VIDEO

TOOL părea gata să bată recordurile Alice In Chains şi Guns 'N Roses pentru cea mai lungă aşteptare între două albume. Seceta trupei a luat sfârşit, pentru că muzicienii au confirmat în sfârşit data de lansare a viitorului LP, 30 august 2019.

Publicat

pe

Teaser album nou TOOL 30 august 2019
Teaser album nou TOOL 30 august 2019 │ FOTO: TOOL

Confirmarea pentru albumul nou a venit în cadrul concertului TOOL organizat pe 7 mai în Birmingham, Alabama. TOOL se află în turneu de câteva zile şi a cântat live două piese noi, "Descending" şi "Invincible", ambele peste 10 minute în lungime. Conform fanilor care au fost la concert, un ecran de pe scenă a afişat o imagine cu data de 30 de august înainte de bis.

Maynard James Keenan, solistul formaţiei a încurajat fanii să partajeze informaţia prin social media. În ultima săptămână grupul american şi-a înfiinţat profil Spotify şi Apple Music, asta deşi s-a ţinut departe de serviciile de streaming în ultimii ani. Ultimul LP al grupului condus de Maynard a venit în 2006, "10,000 Days" axându-se pe teme psihedelice şi pe lupta mamei solistului cu efectele unui atac cerebral timp de 10.000 de zile.

Zvonurile despre albumul nou TOOL circulă de cel puţin 5 ani şi odată la câteva luni mai apărea o teorie nouă sau un indiciu descoperit de fani. Solistul Maynard James Keenan a făcut un hobby din a se juca cu mintea fanilor, oferind teasere false des cu privire la piese noi. Noul LP TOOL ar fi fost produs de Joe Barresi şi masterizat de Bob Ludwing, care a lucrat şi la "10,000 Days".

Înregistrările au început în martie 2018, atunci când toboşarul Danny Carrey şi-a înregistrat secţiunea proprie, urmat de basistul Justin Chancellor. Maynard a explicat pauza lungă într-un interviu acordat lui Joe Rogan prin stilul atipic de a compune al colegilor de formaţie. TOOL a avut probleme şi cu casa de discuri, cu procese, iar solistul a fost implicat în celelalte proiecte muzicale ale sale, Puscifer şi A Perfect Circle. Maynard s-a ocupat mult şi de cariera de vinicultor şi scriitor.

A Perfect Circle a lansat albumul "Eat The Elephant" în 2018, la 14 ani distanţă de la LP-ul "Emotive".

Comentează

Concerte & turnee

TOOL vine în Europa în 2024; Iată unde îi vedem pe Maynard James Keenan and co

TOOL este una dintre puţinele formaţii de metal din lume care se bucură de statutul de mit şi cult în acelaşi timp. Cu atât mai mult pentru noi europenii, având în vedere cât de rar ajunge pe continentul nostru. Asta se întâmplă în 2024, deoarece TOOL tocmai a anunţat un turneu în UK şi Europa. Aflaţi datele mai jos.

Publicat

pe

Tool poster turneu 2024 Europa
Tool poster turneu 2024 Europa │ FOTO: TOOL

TOOL vine pe celebra London O2 Arena, dar şi pe Tele2 Arena din Stockholm, plus Paris Accor Arena. Nu va lipsi de la festivalul Graspop Metal Meeting, de la Tons of Rock şi Copenhell. Cel mai aproape de noi ajunge la Budapesta, dacă vreţi să ajungeţi să îi vedeţi pe metalişti. În ultimele luni TOOL s-a bucurat de statutul de headliner la festivaluri ca Aftershock, Welcome to Rockville, Louder Than Life şi Sonic Temple Arts & Music. A avut şi o reprezentaţie legendară la Power Trip.

Şi acum ce ne interesează pe noi: turneul european! Biletele se pun în vânzare pe 17 noiembrie de la ora 10 dimineaţa. Cei care fac parte din clubul exclusiv TOOL Army au pre-vânzare deja, de pe 14 noiembrie.

Iată cum arată concertele formaţiei din cadrul turneului din 2024 în UE şi UK:

  • 25 mai - Hannover, DE @ ZAG Arena
  • 27 mai - Amsterdam, NL @ Ziggo Dome
  • 30 mai - Birmingham, UK @ Resorts World Arena
  • 01 iunie - Manchester, UK @ AO Arena
  • 03 iunie - London, UK @ O2 Arena
  • 05 iunie - Paris, FR @ Accor Arena
  • 08 iunie - Berlin, DE @ Parkbühne Wuhlheide
  • 10 iunie - Wien, AT @ Wiener Stadthalle
  • 11 iunie - Kraków, PL @ Tauron Arena
  • 13 iunie - Budapest, HU @ BudapestAréna
  • 18 iunie - Köln, DE @ Lanxess Arena
  • 20 iunie - Dessel, BE @ Graspop Metal Meeting
  • 22 iunie - Copenhagen, DK @ Copenhell
  • 25 iunie - Stockholm, SE @ Tele2 Arena
  • 27 iunie - Oslo, NO @ Tons of Rock

Ultimul album lansat de TOOL a fost "Fear Inoculum" din 2019, care a polarizat fanii, mai ales că s-a lansat după 13 ani de aşteptare, de la "10.000 Days" din 2006. În octombrie 2023 totuşi basistul Justin Chancellor a făcut teasing că fanii nu vor aştepta aşa mult pentru următorul LP Tool.

Între timp solistul James Maynard Keenan rămâne ocupat, având programate concerte în primăvara lui 2024 şi cu celelalte trupe ale sale, A Perfect Circle şi Puscifer. De altfel ele vor cânta pe aceeaşi scenă în aprilie, cu ocazia zilei de naştere de 60 de ani a solistului.

Citește în continuare

Trending