Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

“Pictures of The Cure” aduse în fața publicului din Piața Constituției

The Cure a venit pentru prima dată în țara noastră cu un concert ce a avut loc pe 22 iulie, fiind prezentat de Rock the City. Britanicii au fost acompaniați, în deschidere, de trupele Editors, God is An Astronaut, dar și de românii de la Coma și Days of Confusion.

Publicat

pe

Solistul The Cure, Robert Smith
Solistul The Cure, Robert Smith │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Editors a fost ultima trupă din seria celor care au cântat în deschidere. Acesta a fost cel de-al doilea concert al englezilor în România, după ce în 2017 au urcat pe scena festivalului Summer Well. Formația a pregătit publicul pentru show-ul The Cure ce avea să urmeze cu piese precum "Violence", "Hallelujah", "Magazine", Sugar", "No Harm", "Ocean of Night" sau "Frankestein" (cea mai recentă piesă lansată). Muzica celor de la Editors, vocea și prezența scenică a lui Tom Smith au fost apreciate de public, dar nu și de vreme. O ploaie măruntă a început odată cu debutul piesei "Sugar", dar nu a făcut decât să creeze o atmosferă mai poetică și să răcorească audiența într-o zi călduroasă de iulie.

 • Concert The Editors pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din București

 • Concert The Editors pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din București

 • Concert The Editors pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din București

În aplauzele publicului, The Cure a urcat pe scenă puțin înainte de ora 21:00. Așteptarea pentru fanii The Cure din România a meritat, prestația trupei satisfăcând și cele mai pretențioase gusturi. Știm cu toții că membrii trupei au trecut de a doua tinerețe, iar două ore de concert sunt dificile și pentru un artist tânăr. The Cure, însă, a demonstrat că poți îmbătrâni frumos și îți poți păstra calitățile vocale (mai ales!).

Trupa britanică s-a format în Crawley, Sussex, în 1976, și este considerată pionieră în zona rockului alternativ englezesc. Formația are la activ 13 albume de studio, cu vânzări de peste 27 de milioane de copii, mai mult de 40 de single-uri, materiale live, valoroase coloane sonore și o multitudine de alte activități culturale conexe. Din 2018, membrii trupei au început să lucreze la cel de-al paisprezecelea album de studio.

Concert The Cure pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Robert Smith este un personaj. Un personaj timid, cu un zâmbet ștrengăresc ce se întrezărește din când în când în pauza dintre melodii. Un personaj desprins parcă din filmele lui Tim Burton. Un personaj care ascunde o melancolie, dar tipul acela de melancolie fericită care te acaparează și pe tine, când îl privești și când îi auzi glasul. Artistul, la cei 60 de ani, a făcut să pară totul atât de ușor din punct de vedere vocal. Nu s-a simțit nicio secundă că este obosit, interpretarea sa a fost constantă pe parcursul întregului concert și nu a părut chinuită. Mai mult decât atât, nu a pasat publicului “îndatorirea” de a cânta, deși e o practică destul de folosită în (prea) multe concerte. Când solistul simte că îl lasă vocea, îndreaptă microfonul spre public și își ia răgaz. Și nu spun că ar fi o problemă să asculte cum fanii îi cântă piesele. Problema devine în momentul în care concertul pentru care ai plătit bilet nu mai e susținut de trupă, ci de public. Ei bine, închizând această paranteză despre “moralitatea concertistică”,  Robert Smith a cântat tot timpul și i-au fost suficiente cele câteva zeci de secunde de pauză dintre piese.

Solistul The Cure, Robert Smith

Concert The Cure pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Dar The Cure nu înseamnă doar Robert Smith. Simon Gallup (bas), Jason Cooper (tobe), Roger O'donnell (clapă), Reeves Gabrels (chitară) au completat, fiecare cu virtuozitatea sa, show-ul. Au existat solo-uri de bas și chitară, bătăi memorabile de tobă și bucăți de claviatură ce au livrat publicului sound-ul specific trupei. Piața Constituției a vibrat la piese precum “Pictures of You”, “High”, “Treasure”, “Lovesong”, “Never Enough”, “In Between Days”, “Burn”, “Friday I’m in Love” sau “Lullaby”.

Concertul a fost completat de efecte vizuale - culori vibrante, lumini puternice, imagini cu flăcări (la piesa “Burn”) sau pânze de păianjen (“Lullaby”).

Concert The Cure pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Setlist concert The Cure în Piața Constituției:

 • Plainsong
 • Pictures of You
 • High
 • Just One Kiss
 • Lovesong
 • Last Dance
 • Burn
 • Fascination Street
 • Never Enough
 • Push
 • In Between Days
 • Just Like Heaven
 • From the Edge of the Deep Green Sea
 • Shake Dog Shake
 • A Night Like This
 • Play for Today
 • A Forest
 • Primary
 • 39
 • Disintegration

BIS

 • Lullaby
 • The Caterpillar
 • The Walk
 • Friday I'm in Love
 • Close to Me
 • Why Can't I Be You?
 • Boys Don't Cry
 • Solistul The Cure, Robert Smith

  Concert The Cure pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din București

 • Concert The Cure pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din București

 • Concert The Cure pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din București

 • Solistul The Cure, Robert Smith

  Concert The Cure pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din București

 • Solistul The Cure, Robert Smith
 • Solistul The Cure, Robert Smith

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Festivalul Summer in the City se reprogramează; Jason Derulo anunțat în lineup

Cu doar câteva zile până la eveniment, organizatorii Summer in the City au anunțat că festivalul se va reprograma pentru perioada 18-19 august și va adăuga un nou artist în lineup: cântărețul Jason Derulo. Găsești în articol mai multe detalii despre aceste modificări.

Publicat

pe

Concert Robbie Williams la Bucurresti pe 17 iulie 2015
Concert Robbie Williams la Bucurresti pe 17 iulie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

În urmă cu două săptămâni, organizatorii Summer in the City anunțau că Sam Smith nu va mai urca pe scena festivalului. Era unul dintre unul dintre headlinerii evenimentului, așteptat cu interes în ceea ce ar fi fost primul concert al său în România.

Acum, organizatorii vin cu o nouă informație. Summer in the City nu va mai avea loc pe 3 și 4 iunie, cum era programat inițial, ci pe 18 și 19 august. Ca să compenseze absența lui Sam Smith, organizatorii au anunțat alt artist: Jason Derulo.

Demn de menționat este faptul că LP nu se mai regăsește în lineup-ul reconfirmat de organizator. El arată astfel: Robbie Williams, Editors, Calum Scott, Abby Roberts, Nicole Cherry.

Ce se întâmplă cu biletele deja achiziționate?

Noile date anunțate pentru Summer in the City, respectiv 18 și 19 august vor da posibilitatea fanilor să își păstreze biletele și abonamentele achiziționate până în momentul de față. Biletul/abonamentul pentru 3 iunie, atunci când Robbie Williams va urca pe scena Summer in the City va fi valabil pentru 19 august, iar cel din 4 iunie pentru data de 18 august, când va concerta Jason Derulo.

Participanții pot pot solicita returnarea banilor pe bilete

Cumpărătorii abonamentelor de 2 zile vor putea lege, în următoarele 15 zile, între participarea la întreg festivalul, participarea într-o singură zi, caz în care va fi rambursată diferența între prețul biletului plătit și prețul biletului de o zi, sau vor putea renunța la bilet fiind rambursată valoarea biletului plătit.

Cumpărătorii biletelor de o zi pot alege, în următoarele 15 zile, să participe la concertul pentru care au cumpărat bilet sau pot solicita rambursarea sumei plătite în cazul în care nu mai pot participa.

Pentru solicitarea diferenței, cumpărătorii sunt rugați să trimită mail la adresa info [at] iabilet.ro. Fanii care doresc returnarea banilor pe biletele o pot face automat la acest link.

"Summer in the City" este un festival nou, prezentat de Marcel Avram în colaborare cu D&D, East European Production și Concerts East. S-au pus în vânzare abonamente cu prețuri de la 499 la 839 lei și bilete de o zi cu tarife de la 369 la 609 lei. Există și o categorie VIP la 1679 de lei. Mai multe detalii găsiți în Agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Robbie Williams și Sam Smith vin la București, la festivalul Summer in the City

Pe 3 și 4 iunie, Piața Constituției din București va găzdui unul dintre cele mai mari festivaluri din București: Summer in the City! Headlinerii ediției sunt Robbie Williams și Sam Smith. Află ce alți artiști vor completa lineup-ul.

Publicat

pe

Summer in the City 2023
Summer in the City 2023

UPDATE: Sam Smith și-a anulat participarea din cadrul festivalului Summer in The City 2023 din București. Artistul urma să urce pe scena din Piața Constituției pe 4 iunie. Fanii pot solicita returnarea banilor pentru cea de-a doua zi de festival. Află detalii aici.

Summer in the City dorește să aducă un nou suflu pe piața concertistică din România. Timp de două zile, participanții se vor bucura de concertele live ale unora dintre cei mai apreciați artiști. Headlinerii celor două seri sunt Robbie Williams și Sam Smith cărora li se alătură Editors, LP, Calum Scott, Abby Roberts și mulți alții care vor fi anunțați în curând.

Robbie Williams revine la București după show-ul sold out din aceeași locație din 2015. Hit-uri precum "Let Me Entertain You", "Angels", "Millenium", "She's the One", "I've Been Expecting You" precum și multe altele vor fi cântate din nou în Piața Constituției. Robbie deține și Guinness World Record pentru 1,6 milioane de bilete vândute într-o singură zi, pe lângă faptul că șase dintre albumele sale fac parte din top 100 cele mai bine vândute în Marea Britanie.

Cu 7 single-uri numărul 1 în Marea Britanie și 14 albume de studio numărul 1, 18 Brit Awards și trei MTV European Music Awards, Robbie Williams este unul dintre cei mai mari muzicieni, dar și entertaineri.

Sam Smith este, fără îndoială, unul dintre cei mai mari artiști britanici ai tuturor timpurilor. Cu un Oscar și patru premii Grammy, Sam a primit un American Music Award și un Glob de Aur. Un artist complex ale cărui melodii au adunat miliarde de vizualizări pe platformele de streaming, Sam Smith vine pentru prima dată la București.

Pe scena din Piața Constituției, la Festivalul Summer in the City, vor răsuna "I'm not the only one", "Too Good at Goodbyes" sau "Dancing with a Stranger." "Unholy", recenta sa colaborare cu Kim Petras, i-a adus deja primul loc în topurile din Statele Unite. Melodia este extrasă de pe următorul său album, "Gloria", ce va fi lansat în 2023 și de pe care vom auzi câteva piese la București.

Bilete Summer in the City 2023

Abonamentele pentru Summer in the City vor fi puse în vânzare începând de astăzi, 16 decembrie, la următoarele prețuri:

 • Acces general (în picioare) Early Bird: 449 lei, număr limitat de bilete. Ulterior prețurile vor creste de la 499 până la 669 lei în ziua evenimentului
 • Golden Circle (în picioare): 839 lei, număr limitat de bilete. Ulterior prețurile vor creste de la 999 lei pana la 1119 lei până în ziua evenimentului
 • VIP (cu loc in tribuna): 1679 lei - în Tribune. Doar 2.000 de locuri disponibile
Citește în continuare

Trending