Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

“Pictures of The Cure” aduse în fața publicului din Piața Constituției

The Cure a venit pentru prima dată în țara noastră cu un concert ce a avut loc pe 22 iulie, fiind prezentat de Rock the City. Britanicii au fost acompaniați, în deschidere, de trupele Editors, God is An Astronaut, dar și de românii de la Coma și Days of Confusion.

Publicat

pe

Solistul The Cure, Robert Smith
Solistul The Cure, Robert Smith │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Editors a fost ultima trupă din seria celor care au cântat în deschidere. Acesta a fost cel de-al doilea concert al englezilor în România, după ce în 2017 au urcat pe scena festivalului Summer Well. Formația a pregătit publicul pentru show-ul The Cure ce avea să urmeze cu piese precum "Violence", "Hallelujah", "Magazine", Sugar", "No Harm", "Ocean of Night" sau "Frankestein" (cea mai recentă piesă lansată). Muzica celor de la Editors, vocea și prezența scenică a lui Tom Smith au fost apreciate de public, dar nu și de vreme. O ploaie măruntă a început odată cu debutul piesei "Sugar", dar nu a făcut decât să creeze o atmosferă mai poetică și să răcorească audiența într-o zi călduroasă de iulie.

 • Concert The Editors pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din București

 • Concert The Editors pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din București

 • Concert The Editors pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din București

În aplauzele publicului, The Cure a urcat pe scenă puțin înainte de ora 21:00. Așteptarea pentru fanii The Cure din România a meritat, prestația trupei satisfăcând și cele mai pretențioase gusturi. Știm cu toții că membrii trupei au trecut de a doua tinerețe, iar două ore de concert sunt dificile și pentru un artist tânăr. The Cure, însă, a demonstrat că poți îmbătrâni frumos și îți poți păstra calitățile vocale (mai ales!).

Trupa britanică s-a format în Crawley, Sussex, în 1976, și este considerată pionieră în zona rockului alternativ englezesc. Formația are la activ 13 albume de studio, cu vânzări de peste 27 de milioane de copii, mai mult de 40 de single-uri, materiale live, valoroase coloane sonore și o multitudine de alte activități culturale conexe. Din 2018, membrii trupei au început să lucreze la cel de-al paisprezecelea album de studio.

Concert The Cure pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Robert Smith este un personaj. Un personaj timid, cu un zâmbet ștrengăresc ce se întrezărește din când în când în pauza dintre melodii. Un personaj desprins parcă din filmele lui Tim Burton. Un personaj care ascunde o melancolie, dar tipul acela de melancolie fericită care te acaparează și pe tine, când îl privești și când îi auzi glasul. Artistul, la cei 60 de ani, a făcut să pară totul atât de ușor din punct de vedere vocal. Nu s-a simțit nicio secundă că este obosit, interpretarea sa a fost constantă pe parcursul întregului concert și nu a părut chinuită. Mai mult decât atât, nu a pasat publicului “îndatorirea” de a cânta, deși e o practică destul de folosită în (prea) multe concerte. Când solistul simte că îl lasă vocea, îndreaptă microfonul spre public și își ia răgaz. Și nu spun că ar fi o problemă să asculte cum fanii îi cântă piesele. Problema devine în momentul în care concertul pentru care ai plătit bilet nu mai e susținut de trupă, ci de public. Ei bine, închizând această paranteză despre “moralitatea concertistică”,  Robert Smith a cântat tot timpul și i-au fost suficiente cele câteva zeci de secunde de pauză dintre piese.

Solistul The Cure, Robert Smith

Concert The Cure pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Dar The Cure nu înseamnă doar Robert Smith. Simon Gallup (bas), Jason Cooper (tobe), Roger O'donnell (clapă), Reeves Gabrels (chitară) au completat, fiecare cu virtuozitatea sa, show-ul. Au existat solo-uri de bas și chitară, bătăi memorabile de tobă și bucăți de claviatură ce au livrat publicului sound-ul specific trupei. Piața Constituției a vibrat la piese precum “Pictures of You”, “High”, “Treasure”, “Lovesong”, “Never Enough”, “In Between Days”, “Burn”, “Friday I’m in Love” sau “Lullaby”.

Concertul a fost completat de efecte vizuale - culori vibrante, lumini puternice, imagini cu flăcări (la piesa “Burn”) sau pânze de păianjen (“Lullaby”).

Concert The Cure pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Setlist concert The Cure în Piața Constituției:

 • Plainsong
 • Pictures of You
 • High
 • Just One Kiss
 • Lovesong
 • Last Dance
 • Burn
 • Fascination Street
 • Never Enough
 • Push
 • In Between Days
 • Just Like Heaven
 • From the Edge of the Deep Green Sea
 • Shake Dog Shake
 • A Night Like This
 • Play for Today
 • A Forest
 • Primary
 • 39
 • Disintegration

BIS

 • Lullaby
 • The Caterpillar
 • The Walk
 • Friday I'm in Love
 • Close to Me
 • Why Can't I Be You?
 • Boys Don't Cry
 • Solistul The Cure, Robert Smith

  Concert The Cure pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din București

 • Concert The Cure pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din București

 • Concert The Cure pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din București

 • Solistul The Cure, Robert Smith

  Concert The Cure pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din București

 • Solistul The Cure, Robert Smith
 • Solistul The Cure, Robert Smith

PUBLICITATE
Comentează

Industria muzicala

Simon Gallup părăsește trupa The Cure: "M-am săturat să fiu trădat"

Simon Gallup, basistul trupei The Cure, a anunțat că părăsește formația, după 40 de ani de activitate și 11 albume lansate împreună cu vocalistul Robert Smith. "M-am săturat să fiu trădat", a replicat acesta pe Facebook unui fan care a dorit să afle motivul plecării.

Publicat

pe

Concert The Cure pe 22 iulie 2019 în Piața Constituției din București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Fără a face un mare eveniment din asta, Simon Gallup a dezvăluit că pleacă din formația The Cure. Basistul s-a alăturat trupei în 1979, dedicându-și 40 de ani muzicii în acest grup, alături de membri The Cure care între timp au plecat, și mereu împreună cu Robert Smith, vocalistul și cârma formației, de la geneză și până în prezent.

"Cu o ușoară apăsare în inimă vă anunț că nu mai sunt un membru al trupei The Cure! Le urez mult succes tuturor ...", a scris muzicianul în vârstă de 61 de ani pe pagina sa de Facebook.

Simon Gallup: "Sunt OK...pur și simplu m-am săturat să fiu trădat"

Lipsa justificării deciziei sale a condus la un val de întrebări în online, astfel ieșind la iveală și o primă explicație, la fel de criptică, însă, ca și primul său mesaj.

"Sunt OK...pur și simplu m-am săturat să fiu trădat", a replicat basistul, răspunzând întrebărilor firești: <<E totul în regulă? Ești OK?>>.

Acest anunț, venit pe nepusă masă, e cât se poate de surprinzător, considerând că formația se pregătește să lanseze două albume, ce ar putea fi chiar ultimele, dacă punem la socoteală cele mai recente declarații ale lui Robert Smith.

"Noile piese The Cure sunt foarte emoționante. E experiența a 10 ani din viață distilată în câteva ore de muzică intensă. Și nu pot să-mi imaginez că am mai putea face altceva. Eu cu siguranță nu mai pot face asta din nou", spunea Robert Smith în iunie, într-un interviu pentru The Sunday Times.

Robert Smith: "Am avut niște perioade dificile de-a lungul anilor, dar am reușit să păstrăm o prietenie foarte puternică"

Simon Gallup și Robert Smith nu au fost întotdeauna în cele mai bune relații, cel puțin în primii ani ai formației. În 2019, însă, cei doi păreau să fie în termeni buni, Smith declarând pentru NME"e un echilibru bun" între ei.

"Pentru mine, inima trupei, atunci când suntem pe scenă, a fost întotdeauna Simon, și mi-a fost mereu cel mai bun prieten. E ciudat că, de-a lungul anilor și deceniilor, a fost adeseori trecut cu vederea. Nu acordă interviuri, nu iese în evidență, nu joacă rolul unui actor secundar mie atunci când suntem în public, și totuși este absolut vital pentru ceea ce facem.

Am avut niște perioade dificile de-a lungul anilor, dar am reușit să păstrăm o prietenie foarte puternică, care s-a consolidat, pentru că a pornit de la experiențele pe care le-am împărtășit când eram adolescenți. Când ai astfel de prieteni, mai ales pentru o perioadă atât de lungă de timp, ar trebui să se întâmple ceva cu adevărat extraordinar pentru ca acea prietenie să se rupă. Ai atât de multe lucruri în comun, atât de multe experiențe trăite, pur și simplu nu vrei să pierzi astfel de prieteni", spunea Smith în urmă cu doi ani.

Nu se știe încă ce anume s-a schimbat de la momentul acestei declarații. Simon nu a oferit mai multe detalii și nici Robert Smith nu a făcut vreo declarație cu privire la plecarea din trupă a "celui mai bun prieten" al său.

Citește în continuare

Albume noi

The Cure și-ar putea încheia activitatea după viitoarele două albume; Robert Smith: "Nu mai pot face asta din nou"

Povestea trupei The Cure s-ar putea încheia odată cu lansare viitoarelor două albume. Experința înregistrării acestor două LP-uri a fost atât de intensă, încât Robert Smith nu-și imaginează cum ar putea să mai treacă prin asta încă o dată.

Publicat

pe

Solistul The Cure, Robert Smith
Solistul The Cure, Robert Smith │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

The Cure va lansa în curând două noi albume. Asta ar fi vestea bună pentru fanii formației. Partea proastă e că cele două LP-uri ar putea fi ultimele. Într-un interviu pentru The Sunday Times, vocalistul The Cure, în vârstă de 62 de ani, a dat de înțeles că nu ar mai putea repeta experiența intensă pe care a trăit-o la înregistrarea acestor materiale.

"Noile piese The Cure sunt foarte emoționante. E experiența a 10 ani din viață distilată în câteva ore de muzică intensă. Și nu pot să-mi imaginez că am mai putea face altceva. Eu cu siguranță nu mai pot face asta din nou", a spus Robert Smith.

Datele de lansare pentru viitoarele albume The Cure sunt încă necunoscute. Robert a dat de înțeles că vom afla în curând mai multe detalii, până atunci, însă, subliniind că LP-urile se află la poluri opuse.

"Probabil că în aproximativ șase săptămâni voi putea să vă spun ce și când vom lansa și ce plănuim pentru anul viitor și așa mai departe... Lansăm două albume, iar unul dintre ele este foarte <<doom and gloom>>, iar celălalt nu e deloc așa.

Și ambele sunt aproape finalizate. Trebuie doar să mă hotărăsc cine le va mixa. Asta e tot ce mi-a mai rămas de făcut", a detaliat Robert Smith.

Vocalistul va lansa și un album solo cu muzică atipică, respectiv un LP de "zgomot". Și acest material ar fi trebuit să fie lansat alături de colegii din The Cure, însă atunci când le-a propus lansarea unul disc de o oră cu "zgomot", aceștia au exclus din start această idee.

The Cure a concertat în Piața Constituției în urmă cu doi ani, în iulie 2019. În deschidere au cântat trupele Editors, God is An Astronaut, Coma și Days of Confusion.

Citește în continuare

Muzică nouă

Solistul The Cure cântă cu Chvrches pe noua piesă "How Not to Drown" - AUDIO

The Chvrches nu este deloc o trupă străină de colaborări cu nume mari, dar de această dată a cooptat un monstru sacru al muzicii britanice. Grupul scoţian cântă alături de Robert Smith, solistul The Cure pe noua piesă "How Not to Drown", care prefaţează un nou album. Cu această ocazie artiştii au oferit detalii despre noul LP, pe care le găsiţi în articol.

Publicat

pe

Coperta single Chvrches Robert Smith How Not to Drown
Coperta single Chvrches Robert Smith How Not to Drown │ FOTO: Chvrches

"How Not to Drown" este o piesă prea lungă pentru a fi radio-friendly, plină de melancolie şi împărţită în 3 capitole. Prima parte este nucleul piesei, la mijloc avem o secţiune de contemplare peste chitare cu mult ecou şi cu vocea magică a lui Robert Smith, care ne traspune direct în anii '80 şi în perioada de glorie a curentului goth. Dacă tai strict primele 3 minute ale melodiei obţii un single ideal pentru radio, dar nu trebuie ignorate nici ultimele 2 minute şi jumătate.

Unii ar spune că de abia acolo începe partea interesantă, cu chitare ce alunecă spre post rock. Solista Lauren Mayberry explorează în versuri conceptul momentului când rămâi conştient în vreme ce te îneci. Apare şi tema celor care te trag în abis atunci când te scufunzi şi pierzi orice control.

Odată cu debutul acestui single, Chvrches a anunţat noul album, "Screen Violence". Acesta va sosi pe 27 august prin casa de discuri Emi în Marea Britanie şi Glassnote în SUA. Este primul LP de la "Love Is Dead" din 2018. Până acum am putut asculta un singur single de pe acest disc, "He Said She Said" în aprilie. "Screen Violence" trebuia să fie iniţial numele trupei, acesta ar fi un trivia important pentru fanii grupului. Piesele noi au fost înregistrate în Glasgow şi Los Angeles.

Tematica vizează violenţa ecranelor în 3 forme: pe ecran, lângă ecran şi prin ecran, versurile tratând fenomene ca singurătatea, teamă, deziluzia. Solista Lauren Mayberry a folosit scrisul de versuri ca un escapism în perioada pandemiei şi a anului 2020 cel turbulent. Ni se promite un LP cu ADN Chvrches, dar şi cu unele track-uri care nu şi-ar găsi loc pe cele 3 discuri de până acum. Robert Smith va apărea şi pe o piesă cu Gorillaz, iar The Cure lucra la un moment dat la 3 albume noi.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending