Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Duncan Laurence, câștigătorul Eurovision 2019, era hărțuit de colegi în copilărie: "Muzica era un paradis în care mă simțeam în siguranță"

Duncan Laurence este tânărul artist care a dus anul acesta trofeul Eurovision Song Contest în Olanda. Ajuns cunoscut în țara natală grație unui show de talente, Duncan iubește muzica nespus de mult, mărturisind recent că a fost refugiul de care avea nevoie pentru a da uitării o copilărie dificilă.

Publicat

pe

Duncan Laurence în videoclipul ”Arcade”
Duncan Laurence în videoclipul ”Arcade”

Născut în 1994 în Spijkenisse, Duncan Laurence, pe numele real Duncan de Moor, a copilărit în Hellevoetsluis, un orășel micuț din sudul Olandei. Deși muzica nu era unul dintre domeniile populare ale zonei, Duncan și-a urmat instinctul artistic încă de mic.

"Am crescut într-un oraș în care muzica era absentă. Muzica nu era inclusă în programa școlară. Dar asta nu m-a putut opri din a face muzică. Cumva, am fost atras de felurile ei magice care-mi permiteau să mă exprim și să-mi spun propria poveste", detalia Duncan într-un interviu pentru eurovision.tv.

"Cântam la pian în fiecare zi, compuneam piese și poeme"

În orașul natal, Duncan avea un mic teatru și o școală de muzică veche.

"Cântam la pian în fiecare zi, compuneam piese și poeme. Îmi amintesc totul de parcă s-ar fi întâmplat ieri. Eram convins: urma să devin muzician."

Muzica a fost pentru Duncan și un refugiu, artistul în vârstă acum de 25 de ani mărturisind că nu a avut o copilărie ușoară.

"Copilăria și adolescența mea nu au fost mereu ușoare. Eram des hărțuit de colegi [bullied] și nu puteam să mă apăr. Muzica era un paradis în care mă simțeam în siguranță: un loc în care nu mă mai simțeam nesigur pe mine și unde puteam să-mi exprim liber emoțiile."

La 16 ani, Duncan a câștigat un show de talente care i-a permis înregistrarea primului său demo. Ulterior s-a înscris la The Rock Academy din Tilburg, unde s-a dezvoltat ca artist, compozitor și producător.

În 2014, a participat la un nou concurs de talente, respectiv Vocea Olandei. În cadrul acestui show a reușit să avanseze până în semifinale, popularitatea câștigată în cadrul concursului oferindu-i noi oportunități pe plan muzical.

Piesa "Arcade", ce i-a adus 492 puncte și trofeul Eurovision, este compusă de el împreună cu Joel Sjöö și Wouter Hardy, având ca inspirație un moment apăsător din viața lui Duncan.

""Arcade" este inspirată de povestea unei persoane pe care am iubit-o foarte mult, dar care a murit la o vârstă fragedă. Cuvintele și liniile melodice mi-au venit dintr-odată, de parcă ar fi căzut din cer."

"Nu am îndrăznit niciodată să visez că aș putea câștiga acest trofeu"

Dat drept favorit de către casele de pariuri cu săptămâni bune înainte de marea finală, Duncan nu s-a hazardat în a crede că va câștiga.

"Nu am îndrăznit niciodată să visez că aș putea câștiga acest trofeu. Pentru că vorbim despre Eurovision. Orice se poate întâmpla, și tocmai de asta iubesc acest concurs. Dar în final s-a întâmplat (am câștigat), așa că predicțiile s-au adeverit. Acest trofeu este rezultatul muncii intense pe care am depus-o", a declarat Duncan într-un interviu pentru wiwibloggs.

Melodia "Arcade" a câștigat grație votului publicului, specialiștii plasând-o doar pe locul al treilea. Această piesă a fost și favorită noastră, România acordând Olandei numărul maxim de puncte (12).

Cu "Arcade", Olanda a câștigat Eurovision pentru a cincea oară, ultima oară când trofeul a ajuns în această țară fiind în 1975  (prin Teach-In cu piesa "Ding-a-dong").

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Duncan Laurence a lansat "Electric Life", un single intim și melancolic

Duncan Laurence, câștigătorul Eurovision 2019, revine în atenția publicului cu o nouă piesă - "Electric Life". Melodia este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Duncan Laurence - Electric Life
Duncan Laurence - Electric Life │ FOTO: captură YouTube

Duncan Laurence revine cu o nouă melodie mult așteptată în 2022. În colaborare cu compozitorul Jordan Garfield, Duncan a lucrat la materiale noi în Los Angeles, sub atenția renumitului producător Paul Phamous (Frank Ocean, Nick Jonas). Una dintre aceste noi creații muzicale este "Electric Life", o piesă cu un mesaj foarte personal pentru muzician.

"În <<Electric Life>> cânt despre un sentiment cald, afectuos și plin de recunoaștere față de cei dragi care au murit. Este un cântec pozitiv despre transformarea durerii profunde într-un sentiment de speranță. Aprofundarea în amintirile tale se apropie cel mai mult de o scurtă vizită în rai și de a fi acolo cu toți cei pe care i-ați pierdut", a declarat Duncan Laurence.

Duncan a captat atenția internațională în 2019, când a câștigat trofeul Eurovision cu piesa "Arcade". Melodia are peste 10,7 miliarde de streamuri și a obținut certificări de aur/platină în 37 de țări. "Arcade" a ocupat locul 1 în topul global Spotify, după victoria de la Eurovision. Single-ul a fost plasat în numeroase topuri internaționale: a atins locul 1 în 5 țări, Top 30 în Billboard's Hot 100 (primul câștigător Eurovision care a ajuns în Hot 100 din ultimii 45 de ani), Top 30 UK Official Singles Chart si #10 Shazam Global Pop Chart.

AUDIO: Duncan Laurence - Electric Life

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending