Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Doru Trăscău (The Mono Jacks): "Avem un Grammy de adus acasă"

Poveștile inspiraționale se nasc atunci când oamenii nu renunță la visurile lor, oricât de greu ar părea ele de atins. "Avem un Grammy de adus acasă", a fost mesajul lui Doru Trăscău de la The Mono Jacks pentru publicul de la Mastering The Music Business, dar și pentru cei de acasă. După aproape 20 de ani de suișuri și coborâșuri în muzică, Doru crede încă în visul său și ne îndeamnă și pe noi să facem la fel.

Publicat

pe

Doru Trăscău, solistul The Mono Jacks
Doru Trăscău, solistul The Mono Jacks │ FOTO: Cosmin Bumbuţ

Doru Trăscău a pus bazele primei sale trupe în anul 2000. AB4 s-a numit formația și „Toxic” a fost prima piesă lansată, melodie ce a acupat poziții fruntașe în topurile muzicale românești. La 3 ani de la înființarea trupei, AB4 a primit premiul Best Romanian Act la MTV Europe Music Awards. Formația și-a încheiat activitatea în 2008, Doru oscilând la momentul respectiv între ideea refacerii proiectului AB4 sau al unei trupe noi. După mai multe momente de cotitură, a hotărât să o ia de la zero împreună cu o nouă echipă - colegii săi actuali din formația indie The Mono Jacks - Cristian Chiru (bas), Andrei Zamfir (chitară) și John Ciurea (tobe). Alături de ei, Doru înaintează spre visul său: acela de a câștiga un Grammy.

În paralel cu activitatea muzicală, Doru Trăscău găsește timp și pentru a fi tată, dar și pentru job-ul său de graphic designer, lucrând în ultimii 7 ani pentru interfața FIFA, joc dezvoltat de EA Sports.

La Mastering The Music Business, Doru a vorbit publicului cu emoție, modestie, dar și încredere. Încredere în împlinirea visurilor sale, dar și într-un viitor al muzicii românești de care să putem fi mândri cu toții.

”Mă numesc Doru Trăscău și sunt muzicist profesionist.

Ăsta este alintul pe care mi l-a dat Giancarlo Timperi, un om extraordinar, un tip pe care l-am cunoscut în Italia pe vremea când încercam să-mi fac un viitor muzical acolo.

”...aveam să livrez pizza pentru a câștiga banii necesari traiului zilnic”

Deși Giancarlo mi-a oferit acoperiș, o masă și adăpostul casei sale pentru câțiva ani buni, nu mi-a cerut niciodată nimic în schimb, ba în cele din urmă a ajuns să-mi ofere chiar și scuterul lui Vespa, cu care aveam să livrez pizza pentru a câștiga banii necesari traiului zilnic. Însă, cu toate eforturile astea, planul meu de a reuși în muzică, și de ce nu, și în viața în Italia, nu s-a concretizat. Așa că a trebuit să mă întorsc acasă.

Când m-am întors acasă, asta însemna, pentru tot ceea ce urma să fac, un nou început. Un nou început, pentru că proiectul AB4, cu care ajunsesem în Italia, nu prea avea cum să continue. Noi, în momentul ăla, eram deja compuși din 3 italieni și un român. Era ca la fotbal: Italia - 3, România - 1. Drept urmare, șansele ca noi să continuăm să existăm, cel puțin prin meleagurile astea, erau destul de mici.

”...am luat hotărârea că o să o iau de la zero”

Așa că, dacă tot s-a născut primul nostru copil, am avut o perioadă în care nu m-am gândit la nimic, și pe măsură ce Luca începea să facă primii pași, am început să-mi pun întrebări destul de serioase în legătură cu viitorul meu muzical. Un prim gând a fost să refac formația AB4. Mi-a trecut repede. Al doilea a fost să vând tot. Ăsta nu mi-a trecut atât de repede, dar m-am perpelit cu el vreo 3 luni de zile și ulterior am luat hotărârea că o să o iau de la zero, lucru pe care l-am și făcut, numai că îmi propuneam să fac lucrurile puțin diferit.

Mi-am făcut un cont pe o comunitate online foarte apreciată între muzicienii și instrumentiștii din România, Romanian Ghitarist Community (RGC.com), și mi-am făcut un alias, pentru ca cei care vor citi anunțul meu să nu știe cine sunt. De ce voiam să fac neapărat lucrul ăsta? Pentru că în toată experiența de până atunci cu AB4, schimbasem teribil de mulți instrumentiști. Cei mai mulți dintre oamenii care ajungeau să cânte cu noi, păreau că mai devreme sau mai târziu nu vor mai fi îndrăgostiți de muzică, sau nu au pasiunea pe care speram noi să o aibă.

”...hai să vedem dacă găsesc niște oameni care iubesc visceral muzica

Așa că mi-am spus: hai să strâng o gașcă de oameni, hai să vedem dacă găsesc niște oameni care iubesc visceral muzica și care nu o să țină cont că urmează să cânte cu un om care mai are experiență scenică și nici n-o să se simtă cumva intimidați de treaba asta. Am dat un anunț, am explicat că sunt în căutare de oameni, că e un proiect cât se poate de serios, că am sală de repetiții, că am cea mai mare parte din instrumente la dispoziție și că nu mă interesează să facem repetiții doar în weekend și nu e doar un hobby trecător.

”În 2008 am strâns gașca asta (The Mono Jacks)”

A fost un pic mai greu decât mă așteptam. În 2008 am strâns gașca asta, iar pe 19 septembrie, în același an, reușeam să facem primul nostru concert, odată cu inaugurarea primul club Control din București. La câțiva ani după, așa, de amorul artei, aveam să închidem același club Control, de data asta din postura de headlineri.

Toate lucrurile astea, cu noua gașcă înființată, nu au mers foarte simplu. Nu au mers foarte simplu pentru că eu cumva primisem ceea ce dorisem, și anume oameni noi, cu care aveam noi povești de spus, însă în egală măsură erau și oameni fără experiență scenică, sau sonoră, dacă vreți. Și a fost nevoie de foarte multă muncă, foarte multă răbdare. În felul ăsta am ajuns să ne cunoaștem și să reușim să facem muzică împreună.

”<<dacă băieții ăștia cântă în sufrageria asta, de ce nu ar putea să o facă și la noi în studio?>> Și asta a fost la baza ideii de GuerriLIVE în momentul ăla”

Undeva în perioada începuturilor cu The Mono Jacks, Radio Guerrilla prindea avânt și așa cum declară chiar Bogdan Șerban, la unul dintre primele concerte The Mono Jacks, un concert care se desfășura într-un spațiu foarte, foarte mic, lui i-a venit ideea următoare: <<dacă băieții ăștia cântă în sufrageria asta, de ce nu ar putea să o facă și la noi în studio?>> Și asta a fost la baza ideii de GuerriLIVE în momentul ăla. Ne-a ajutat fantastic lucrul ăsta, și numai faptul că am fost o inspirație pentru o emisiune și pentru o platformă ce avea să ajute muzica de rock alternativ din România, ci pentru faptul că eram din nou la radio și de acolo lucrurile au mers cumva de la sine.

”...una peste alta s-a făcut 2013 și m-am trezit la masă cu niște străini”

Ei bine, am lansat un album, am mai lansat un EP, am lansat niște videoclipuri, una peste alta s-a făcut 2013 și m-am trezit la masă cu niște străini. Străinii ăștia erau alături de mine de 5 ani, am stat împreună în toată perioada asta, dar nu prea știam unul de celălalt. Și nu glumesc deloc când spun că aveam permanenta senzație că suntem un tonomat muzical. Reușeam să generăm foarte mult conținut audio, dar nu reușeam să comunicăm uman deloc.

”m-am ridicat de la masă și le-am spus foarte senin: <<Băieți, haideți să punem capăt aventurii>>”

Ceea ce a început să se resimtă, pentru că 5 ani încercam să facem lucruri noi, să mergem într-o direcție, alta, oricare ar fi fost ea, și ne era imposibil să facem lucrul ăsta. Am ajuns la concluzia asta la o bere, într-un moment de tensiune pentru noi atunci, însă a fost și momentul în care m-am ridicat de la masă și le-am spus foarte senin: <<Băieți, haideți să punem capăt aventurii>>.

”Am încercat o vreme să fac treaba asta singur”

Vreo doi ani de zile am cochetat cu ideea că poate trebuie să o iau pe cont propriu. Poate că greșesc ceva în permanență, poate că pur și simplu nu reușesc să atrag oamenii potriviți pentru a ajunge acolo unde îmi doream să ajung. Și anume să trăiesc din muzică și să fac doar și numai muzică pentru tot restul vieții.

Am încercat o vreme să fac treaba asta singur, și mi-am dat seama că dacă era ceva ce îmi lipsea la capitolul apropierii pe care o simțeam de fiecare dată într-o gașcă de oameni, era felul în care luam energia de la acești oameni. Pentru că indiferent cât de expirat aș fi într-o zi, sau oricât de clară mi-ar fi o melodie în minte, în momentul în care sunt în preajma unor oameni talentați, invariabil, sunetele pe care ei le scot, toate vibrațiile care se transmit în cameră, o să ajungă aproape de mine și o să însemne un mod nou de a gândi sau de a vedea piesa aia.

”Am repornit proiectul în 2015”

Am hotărât că trebuie să o iau de la început. Ar fi fost a doua oară, din nou cu The Mono Jacks și de data asta nu am mai dat un anunț. De data asta eram foarte, foarte disperat, pentru că fusesem îngenunchiat și suferisem destul de mult. (...)  Am repornit proiectul în 2015 și vreme de vreo doi ani de zile nu am făcut mare lucru. Am avut niște concerte, am lansat câteva piese, vreo două videoclipuri, dar dacă stau să cântăresc perioada de timp în care noi am cântat, și mă gândesc la ce am reușit să livrăm, este cât se poate de evident că nu am fost prolifici.

”Undeva prin 2016, 2017, lucrurile au început să o ia razna foarte rău.(...)  eram la marginea depresiei”

Undeva prin 2016, 2017, lucrurile au început să o ia razna foarte rău. Eu mă confruntam cu niște atacuri de panică, cu nopți nedormite, eram la marginea depresiei, și toată viața mea a început s-o ia razna de tot. Așa că șutul ăsta în cur, pe care eu l-am primit cu șpițul, m-a făcut să mă întorc destul de tare și să mă concentrez foarte bine la tot ceea ce făceam atunci.

Partea care nu-mi dădea pace cel mai mult era legată de muzică. Prima schimbare care s-a petrecut a fost în momentul în care am renunțat la managerul pe care îl aveam din 2000. Aproape 16 ani de colaborare. Drumurile noastre au luat-o în direcții separate. Era cumva de înțeles, pentru că noi nu livram, eram conștient că în momentul ăla proiectul The Mono Jacks nu oferea suficient de multă materie primă unui manager sau impresar, astfel încât să aibă cu ce să lucreze.

”...aveam să schimb și componența formației. Era pentru a treia oară când o luam de la început. ”

Cu o nouă gașcă, pe care aveam să o cunosc la Overground Music, am început să punem bazele unui nou plan. La scurtă vreme de la momentul ăsta, aveam să schimb și componența formației. Era pentru a treia oară când o luam de la început. De data asta cu un staff nou, de la management, booking, PR, până la tobă, bas și chitară. (...)

”Pe 7 august am intrat în studio, am înregistrat 10 melodii și am plecat de acolo mai fericiți ca niciodată.”

Din mai și până-n iunie am repetat ca dracii. Nimeni nu a comentat absolut nimic. Pe 7 august am intrat în studio, am înregistrat 10 melodii și am plecat de acolo mai fericiți ca niciodată. Pentru mine, deși nu a fost prima experiență de studio, a fost una dintre cele mai mișto experiențe pe care le-am avut. Vă mărturisesc că este primul material audio pe care l-am înregistrat vreodată pe care îl pot asculta cu plăcere. Pentru că, dintr-un motiv sau altul, tot ce am înregistrat până acum, nu mă făcea să mă simt confortabil. Odată cu terminarea înregistrărilor pentru ”Ușor distorsionat”, am început să capăt bucuria asta de a asculta și a asimila propria noastră muzică.

Cred că dacă am învățat ceva în toți anii ăștia este că, deși este important să cânți, probabil că trebuia să învăț întâi să vorbesc mai mult și mai bine, ca să le explic tuturor ceea ce vreau. (...)

”...fără muzică nu cred că o să avem nici ce să masterizăm, și n-o să avem nici un business de făcut. Așa că e cazul să ne întoarcem să facem mai multă muzică. Avem un Grammy de adus acasă.”

Așa cum spune și conferința, Mastering The Music Business - mastering este un cuvânt frumos și are legătură cu muzica, dar nu este neapărat ceea ce ne interesează, măcar ca prim pas. Business-ul este cu siguranță și el important, însă ”music” este pus exact în centru, pentru că el reprezintă în continuare miezul problemei și așa ar trebui să fie. Și fără muzică nu cred că o să avem nici ce să masterizăm, și n-o să avem nici un business de făcut. Așa că e cazul să ne întoarcem să facem mai multă muzică. Avem un Grammy de adus acasă. Mulțumesc !”

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte vineri, 13 aprilie 2018

Lucia / The Mono Jacks

Loc
Fratelli Studios

Concerte & turnee

Stagiunea Muzicală Estivală 2023 în Parcul IOR: află programul lunii septembrie

Maratonul concertelor Stagiunii Muzicale Estivale din Parcul Al. I. Cuza din Sectorul 3 continuă până pe 17 septembrie, dar trece la orarul de toamnă. Astfel, de pe 1 septembrie, toate concertele stagiunii, care au loc în fiecare vineri, sâmbătă și duminică în foișorul de piatră de pe aleea principală, vor începe la ora 20.00.

Publicat

pe

Stagiune Muzicală Estivală 2023
Stagiune Muzicală Estivală 2023 │ FOTO: Stagiune Muzicală Estivală

De mai bine de o lună, pe parcursul a optsprezece spectacole din cele 27 programate, publicul Stagiunii Muzicale Estivale din Parcul Al. I. Cuza, organizate de Primăria Sectorului 3, a avut ocazia să trăiască emoțiile pe care numai un concert live le poate transmite, dar, mai ales, a avut șansa să descopere sau să redescopere artiști și proiecte inedite, dintr-o gamă largă de genuri muzicale.

Artiști valoroși ai scenei românești, recunoscuți și îndrăgiți de spectatori din diferite generații, dar și artiști mai puțin cunoscuți publicului larg, însă muzicieni excepționali, au creat momente memorabile. Ediția aniversară a stagiunii, cea de-a optsprezecea consecutivă, continuă în același spirit. Duminica rămâne ziua rezervată muzicii de promenadă, Orchestra Angely's recreând în foișorul de piatră, cu fiecare spectacol, atmosfera Bucureștiului de altădată, când marile parcuri răsunau de muzica fanfarei duminicale.

La sfârșitul acestei săptămâni, respectiv vineri, pe 1 septembrie, soliștii a două trupe în vogă, The Mono Jacks și byron - Doru Trăscău & Dan Byron se prezintă în fața publicului Stagiunii Muzicale Estivale în formula Acoustic Duo Live, doar cu vocea și chitara. Artiștii ne invită să depănam amintiri împreună și să ascultăm melodii cunoscute din repertoriile amândurora, într-o interpretare de la suflet la suflet, în atmosfera intimă, dar intensă, a foișorului din Parcul Cuza.

Sâmbătă, pe 2 septembrie, publicul Stagiunii se va bucura de spectacolul formației Alesis, "Mi-e dor de Bucureștiul de altădată", completând cu acest proiect programul atât de variat al acestei ediții de sărbătoare.

Așadar, locuitorii Sectorului 3, dar și bucureștenii dornici să petreacă timp de calitate în aer liber sunt invitați în Parcul Al. I. Cuza, în fiecare vineri, sâmbătă și duminică, până pe 17 septembrie, de la ora 20.00. Accesul la eveniment este liber.

Calendar Stagiune Muzicală Estivală - luna septembrie, ora 20.00

Weekendul 1-3 septembrie

  • Vineri, 01.09 - Doru Trăscău & Dan Byron
  • Sâmbătă, 02.09 - Alesis
  • Duminică, 03.09 - Fanfara Angely's

Weekendul 8-10 septembrie

  • Vineri, 08.09 - Cobzality
  • Sâmbătă, 09.09 - La Musica Orchestra
  • Duminică, 10.09 - Fanfara  Angely's

Weekendul 15-17 septembrie

  • Vineri, 15.09 - Mustang
  • Sâmbătă, 16.09 - Cvartetul Passione
  • Duminică, 17.09 - Fanfara Angely's
Citește în continuare

Muzică nouă

Doru Trăscău a lansat "This Is It", prima piesă a proiectului solo Melancholic Punk

Doru Trăscău, solistul trupei The Mono Jacks, se îmbarcă într-o nouă călătorie muzicală. Artistul a dat viață proiectului Melancholic Punk și prezintă prima piesă - "This Is It". Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Doru Trăscău
Doru Trăscău

Creativitatea muzicală a lui Doru Trăscău capătă noi valențe odată cu lansarea Melancholic Punk. Artistul, cunoscut ca membru al trupelor AB4 și The Mono Jacks, a lucrat la acest proiect solo de mai mult timp, iar acum îl aduce în atenția publicului împreună cu piesa de debut - "This Is It".

Melodia a fost scrisă împreună cu actrița Raluca Aprodu, nume prezent în diverse producții teatrale și cinematografice, printre care și serialul "RUXX" de pe SkyShowtime.

"Sunt bucuros să va fac cunoștință cu prima piesă a proiectului meu solo.

Melancholic Punk este un proiect la care lucrez de multă vreme și care scoate capul la lumină cu <<This Is It>>. Este încercarea mea de a face niște lucruri noi, o poveste muzicală pe care o abordez diferit față de ceea ce am făcut până acum. Sună ca și cum știu ce fac dar adevărul este că habar nu am. Tot ce știu este că sunt dornic să privesc muzica din locuri care-mi sunt necunoscute, să folosesc sunete noi, să mă joc. Dacă compun o piesă cu chitara, încerc să o orchestrez apoi cu pianul, ducând totul într-o zonă cu totul nouă. Așa că nu o să fie de mirare dacă unele piese or să fie folk iar altele mai electro. Este un proiect despre explorare și nu în ultimul rând, un proiect mondial, intergalatic", a transmis Doru Trăscău.

Artistul a adăugat că toate piesele semnate Melancholic Punk vor fi cântate în limba engleză. 

Citește în continuare

Concerte & turnee

Rocanotherworld 2023: program și reguli de acces

Cea de-a opta ediție a festivalului Rocanotherworld are loc în Iași, la Brizo, între 22 și 25 iunie 2023. Organizatorii au comunicat programul, regulile de acces și alte informații utile. Le găsești pe toate în articol, te invităm să le consulți.

Publicat

pe

Subcarpați / The Mono Jacks / Luna Amară
Subcarpați / The Mono Jacks / Luna Amară │ FOTO: InfoMusic

Rocanotherworld 2023 înseamnă o serie de concerte și dj-seturi desfășurate pe 2 scene, spații de lounge și de food & beverage, precum și un areal de petrecere a timpului în aer liber în care vor avea loc activități recreative și sportive destinate atât copiilor, cât și adulților și multe altele.

Program Rocanotherwold 2023:

Mainstage

  • joi (22 iunie): Warhaus, Moonlight Breakfast, We Singing Colors, Zimbru;
  • vineri (23 iunie): Madrugada, Luna Amară, Orkid, Rana;
  • sâmbătă (24 iunie): The Mono Jacks, byron, Muse Quartet, Andra Andriucă, Ottis Coeur;
  • duminică (25 iunie): Subcarpați, Basska, HVNDS și Coven Clash.

Electronic Stage

În timpul weekendului festivalul va continua până la răsărit pe ritmurile DJ-ilor reprezentați de label-urile Cyclic și VRTW (Vinyl, Rum, Tapas & Wine). Programul acestei scene este următorul:

  • vineri (23 iunie): Mihai Popoviciu, Afgo, Lemon;
  • sâmbătă (24 iunie): UFe, Bully, K-LU.

Scena de silent disco, un concept introdus în 2020, va continua și la ediția de anul acesta. De joi până sâmbătă participanții vor avea opțiunea de a alege să asculte genuri muzicale diferite difuzate simultan pe 3 canale. Cristu, Andrei C și Alien sunt cei 3 selectori ale căror mixuri vor putea fi ascultate în căști pe cele trei canale. Caleidoscopul lor sonor cuprinde muzică electronică, drum and bass, alternativ, rock, pop, smooth, soulful și groovy.

Sâmbătă și duminică, de la orele 15:00 la 18:00, Eduard Draude va răsfăța participanții cu muzici alese în Lounge Area.

Sâmbătă (24 iunie) și duminică (25 iunie), de la orele 12:00 vor avea loc două dezbateri la Acaju, iar intrarea la aceste evenimente va fi liberă.

Sâmbătă va avea loc discuția "Etică și echilibru în lumea evenimentelor culturale" moderată de Ștefan Teișanu, co-fondator Centrul Cultural Clujean, Fapte și Nord, la care vor participa Iulia Pop - co-fondator Overground Music, Corina Giurgia - PR și co-fondator Serile Filmului Românesc, Amelia Gheorghiță - PR și facilitator cultural și Patricia Butucel - Fondator și Director Festival Rocanotherworld.

"Artă, oameni și AI" îi va avea ca invitați pe Marius Ursache - antreprenor, geek, artist-, Maria Comârlău - manager cultural; Ciprian Făcăeru - co-fondator și director creativ al studioului Augmented Space Agency și pe Ștefan Teișanu - director Centrul Cultural Clujean și moderator al discuției de duminică.

Sâmbătă și duminică (24, respectiv 25 iunie), de la 16:00 la 19:00, va avea loc un Atelier de Colaj Climatic, un board game despre schimbările climatice, bazat pe inteligență colectivă și creativitate recomandat de IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) - cea mai de încredere resursă actuală despre schimbările climatice. Locurile sunt limitate, participarea e gratuită (însă adresată persoanelor cu bilet sau abonament de festival) și înscrierea se face completând acest formular online.

Regulamentul de acces la Rocanotherworld 2023

Spectatorii sunt rugați să parcurgă regulamentul pentru a fi bine informați cu privire la desfășurarea evenimentului.

  • Accesul la evenimente se face joi și vineri începând cu orele 17:00, iar sâmbătă și duminică începând cu orele 15:00;
  • Nu vor fi disponibile biletele în format fizic la intrare; biletele vor fi scanate, evitându-se astfel tipărirea;
  • Accesul va fi permis pe baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată; brățara în baza căreia se va face accesul va trebui păstrată pe toată durata festivalului, participanții fiind rugați să aibă asupra lor și un act de identitate valid.
  • Pentru siguranța publicului și buna desfășurare a evenimentului, participanții sunt de asemenea rugați să nu aducă bagaje mari în incinta evenimentului;
  • Organizatorii recomandă folosirea protecției solare și anti-țânțari;
  • Persoanelor care au probleme de ordin auditiv le sunt recomandate folosirea dopurilor de protecție pentru urechi;
  • În caz de ploaie, se recomandă folosirea pelerinelor de ploaie. Accesul cu umbrele este strict interzis în incinta locației;
  • Este interzis accesul cu băuturi îmbuteliate sau recipiente reutilizabile pentru băuturi, obiecte contondente, stroboscop, făclii, torțe, artificii, petarde, arme, curele metalice, aparate foto/video profesionale;
  • Sunt interzise introducerea sau afișarea inscripțiilor, bannerelor, pancardelor și a altor elemente vizuale care incită la discriminări de orice fel și violență publică;
  • Este interzisă deteriorarea locației și aruncarea ambalajelor în spațiile neamenajate în acest scop;
  • Este interzis consumul de substanțe periculoase, toxice sau halucinogene în incinta locației și a perimetrului acesteia;

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași din cadrul Agenției Naționale Antidrog este prezent cu un punct de informare în cadrul festivalului și oferă evaluare și consilierea psihologică și socială a persoanelor consumatoare, în vederea renunțării la consumul de droguri.

  • Persoanelor sub vârsta de 18 ani le este strict interzis accesul în locuri unde se servesc băuturi alcoolice sau se încurajează fumatul;
  • Este interzisă folosirea injuriilor în incinta locației;

Transport Rocanotherworld 2023

Un obiectiv important pentru festival este încurajarea transportului alternativ, care va fi realizat și în acest an, prin amenajarea unei parcări de biciclete și facilitarea transportului în comun pe toată perioada festivalului. Cu ajutorul Primăriei Municipiului Iași și Compania de Transport Public Iași va fi suplimentată o cursă specială, ce va fi pusă la dispoziția oamenilor, în fiecare zi de eveniment, pe ruta Tg. Cucu - Brizo - Tg. Cucu. Autobuzul va circula din oră în oră astfel: joi între 15:00 - 01:00, vineri între 15:00 - 03:00, sâmbătă între 13:00 - 03:00 și duminică între 13:00 - 01:00.

Alte informații utile pentru Rocanotherworld 2023

Festivalul este unul pet friendly, iar în cadrul lui va fi organizată o colectă pentru animalele fără stăpân din adăposturile din Iași care va avea loc în zilele de 24 și 25 iunie, între orele 17:00 și 19:30 - Ai cumva o păturică?. În cadrul acesteia sunt așteptate donații de hrană (umedă și uscată), medicamente pentru cățeii și pisicile fără adăpost, haine vechi, covoare, pături, produse pentru curățenie (clor, detergent, dezinfectant etc).

Cu scopul informării și educării publicului privind asumarea unui comportament responsabil față de natură, precum și sustinerea artiștilor, festivalul va găzdui instalații artistice, activități experimentale și performance-uri realizate de către artiștii invitați la festival.

Bilete Rocanotherworld 2023:

Bilete pentru eveniment, la prețuri ce pornesc de la 165,71 lei. Pentru mai multe detalii despre tichete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending