Urmărește-ne în Social Media

rock

The Mono Jacks: un album nou și un concert deloc "distorsionat"

The Mono Jacks a lansat cel mai recent album în cadrul concertului din Fratelli Studios pe 3 noiembrie 2017. "Ușor distorsionat" este cel de-al doilea disc full-length The Mono Jacks și primul integral în limba română.

Publicat

pe

Concert The Mono Jacks pe 3 noiembrie 2017 în Fratelli │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Deși concertul celor de la The Mono Jacks era nucleul serii de vineri, publicul a fost antrenat să intre în atmosfera interpretărilor live de alte două trupe: DOMINO și Grimus.

Seara nu putea să înceapă mai potrivit decât cu prezența pe scenă a sibienilor de la DOMINO. Un proiect îndrăzneț datorită combinației de instrumente folosite – țambal, chitară bass, trompetă, tobe si synth-uri și a prezenței scenice, băieții ne-au pus sângele în mișcare cu piese precum "Song for Doina", "Vinul Ghiurghiuliu", "Sânzienele", "M-am jurat" sau "Mărăcine". Mixul de rock alternativ și folclor românesc s-a dovedit o carte câștigătoare. A urmat un solo de tobe marca Valentin Oancea care a stârnit și mai mult dorința de a dansa și de a trăi clipe de o voie bună sinceră.

DOMINO nu a uitat să îi menționeze pe cei de la The Mono Jacks și să îi felicite pentru noul material discografic. Nici publicul bucureștean nu a fost trecut cu vederea, membrii trupei mulțumindu-i pentru prezență și căldură.

Trupa Domino în deschiderea concertului The Mono Jacks pe 3 noiembrie 2017 în Fratelli │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze cu trupa DOMINO

Puțin după ora 23, a urcat pe scenă Grimus. Sala se umpluse serios, dar atmosfera nu s-a simțit sufocantă, ci, din contră, avea un aer intim și era lipsită de acea distanță (care uneori e prezentă) între public și artist.

Trupa a intrat în pâine cu piesa "Nature Falls". După terminarea melodiei, solistul s-a adresat publicului:

"Cineva era tristă și mi-a zis: fă-mă să mă simt bine. Asta vrem să facem în seara asta".

Grimus a continuat cu "Umbre", "In A Glimpse" și "Time To Be Good Friends". La cea din urmă piesă, Bogdan a coborât de pe scenă, a cântat prin public și s-a urcat pe o porțiune a barului. A cântat de acolo împreună cu oamenii care zâmbeau la gestul său și, în același timp, fredonau versurile melodiei. Tot la nivelul interacțiunii cu publicul trebuie menționat și faptul că norocoșii din primele rânduri au primit "free hugs" de la Bogdan.

Concert Grimus pe 3 noiembrie 2017 în Fratelli │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze cu trupa Grimus

Așa cum DOMINO a făcut o referire la The Mono Jacks, și cei de la Grimus au ținut să îi dedice lui Doru (solistul The Mono Jacks) piesa "Privește-mă". Dacă piesa în sine este foarte emoționantă, momentul interpretării live a fost și mai emoționant deoarece publicul a fost lăsat să cânte. Știute pe dinafară, versurile au atins un nivel superior al emoțiilor, iar acest lucru s-a putut vedea pe chipurile membrilor formației.

A urmat "I Feel So Alive", apoi piesa de final - "Fregate", nu înainte ca Bogdan să spună: "notele astea lungi mă omoară, dar așa îmi pun sufletul în fața voastră".

La ceva minute după miezul nopții, a sosit clipa mult așteptată. În ropote de aplauze, au urcat pe scenă membrii The Mono Jacks. Îmbrăcați în negru, afișând niște zâmbete largi și pregătiți de un moment important din carieră, The Mono Jacks au început cu "Acum începe totul", prima piesă de pe noul album.

Concert The Mono Jacks pe 3 noiembrie 2017 în Fratelli │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze de la cântarea The Mono Jacks

Dacă am crezut că trupa va interpreta doar noile melodii, ei bine, ne-am înșelat. The Mono Jacks ne-au surprins și cu piesele mai vechi, piesele care ne-au făcut să-i iubim și să îi ascultăm în continuare. A fost un concert complet, în care trupa a împletit melodii vechi cu melodii de pe "Ușor distorsionat".

Au urmat trei piese pe care fanii le cunosc, ca atare, publicul a fredonat laolaltă cu Doru - "When I Was Gone", "Maria" și "Woman" . După această "plimbare" în trecut, The Mono Jacks ne-a făcut cunoștință cu alte piese de pe nou album, "Imperfect" și "Stai". Reacția publicului la prima audiție a albumului a fost așa cum ne așteptam. În fond, tot ce înseamnă The Mono Jacks a fost la înălțime de-a lungul timpului și erau slabe șanse, ca acum, să eșueze să ne surprindă. Astfel, aplauzele și uralele au fost dovada că "Ușor distorsionat" este pe gustul fanilor.

Concert The Mono Jacks pe 3 noiembrie 2017 în Fratelli │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

A urmat incursiunea în trecut cu piesele "Let It Burn", "Gândurile" și "We're All Getting Older". Doru a ținut să le mulțumească colegilor săi pentru că i-au dat curaj. Nu trebuie să fii specialist să observi că susținerea pe care și-au acordat-o reciproc, dragostea pentru muzică și munca serioasă sunt ingredientele pentru o carieră muzicală de succes.

Un "Infinit" care a durat cât "Un sfert de secundă" și am ajuns la final, un final în aplauze, un final în care Doru a spus: "pentru toți cei care ați fost crescuți cu <<nu>>", un final în care "1000 de DA" ne-a făcut să credem că nu există nici "nu pot" și nici "nu vreau".

Concert The Mono Jacks pe 3 noiembrie 2017 în Fratelli │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Rocanotherworld 2023: program și reguli de acces

Cea de-a opta ediție a festivalului Rocanotherworld are loc în Iași, la Brizo, între 22 și 25 iunie 2023. Organizatorii au comunicat programul, regulile de acces și alte informații utile. Le găsești pe toate în articol, te invităm să le consulți.

Publicat

pe

Subcarpați / The Mono Jacks / Luna Amară
Subcarpați / The Mono Jacks / Luna Amară │ FOTO: InfoMusic

Rocanotherworld 2023 înseamnă o serie de concerte și dj-seturi desfășurate pe 2 scene, spații de lounge și de food & beverage, precum și un areal de petrecere a timpului în aer liber în care vor avea loc activități recreative și sportive destinate atât copiilor, cât și adulților și multe altele.

Program Rocanotherwold 2023:

Mainstage

  • joi (22 iunie): Warhaus, Moonlight Breakfast, We Singing Colors, Zimbru;
  • vineri (23 iunie): Madrugada, Luna Amară, Orkid, Rana;
  • sâmbătă (24 iunie): The Mono Jacks, byron, Muse Quartet, Andra Andriucă, Ottis Coeur;
  • duminică (25 iunie): Subcarpați, Basska, HVNDS și Coven Clash.

Electronic Stage

În timpul weekendului festivalul va continua până la răsărit pe ritmurile DJ-ilor reprezentați de label-urile Cyclic și VRTW (Vinyl, Rum, Tapas & Wine). Programul acestei scene este următorul:

  • vineri (23 iunie): Mihai Popoviciu, Afgo, Lemon;
  • sâmbătă (24 iunie): UFe, Bully, K-LU.

Scena de silent disco, un concept introdus în 2020, va continua și la ediția de anul acesta. De joi până sâmbătă participanții vor avea opțiunea de a alege să asculte genuri muzicale diferite difuzate simultan pe 3 canale. Cristu, Andrei C și Alien sunt cei 3 selectori ale căror mixuri vor putea fi ascultate în căști pe cele trei canale. Caleidoscopul lor sonor cuprinde muzică electronică, drum and bass, alternativ, rock, pop, smooth, soulful și groovy.

Sâmbătă și duminică, de la orele 15:00 la 18:00, Eduard Draude va răsfăța participanții cu muzici alese în Lounge Area.

Sâmbătă (24 iunie) și duminică (25 iunie), de la orele 12:00 vor avea loc două dezbateri la Acaju, iar intrarea la aceste evenimente va fi liberă.

Sâmbătă va avea loc discuția "Etică și echilibru în lumea evenimentelor culturale" moderată de Ștefan Teișanu, co-fondator Centrul Cultural Clujean, Fapte și Nord, la care vor participa Iulia Pop - co-fondator Overground Music, Corina Giurgia - PR și co-fondator Serile Filmului Românesc, Amelia Gheorghiță - PR și facilitator cultural și Patricia Butucel - Fondator și Director Festival Rocanotherworld.

"Artă, oameni și AI" îi va avea ca invitați pe Marius Ursache - antreprenor, geek, artist-, Maria Comârlău - manager cultural; Ciprian Făcăeru - co-fondator și director creativ al studioului Augmented Space Agency și pe Ștefan Teișanu - director Centrul Cultural Clujean și moderator al discuției de duminică.

Sâmbătă și duminică (24, respectiv 25 iunie), de la 16:00 la 19:00, va avea loc un Atelier de Colaj Climatic, un board game despre schimbările climatice, bazat pe inteligență colectivă și creativitate recomandat de IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) - cea mai de încredere resursă actuală despre schimbările climatice. Locurile sunt limitate, participarea e gratuită (însă adresată persoanelor cu bilet sau abonament de festival) și înscrierea se face completând acest formular online.

Regulamentul de acces la Rocanotherworld 2023

Spectatorii sunt rugați să parcurgă regulamentul pentru a fi bine informați cu privire la desfășurarea evenimentului.

  • Accesul la evenimente se face joi și vineri începând cu orele 17:00, iar sâmbătă și duminică începând cu orele 15:00;
  • Nu vor fi disponibile biletele în format fizic la intrare; biletele vor fi scanate, evitându-se astfel tipărirea;
  • Accesul va fi permis pe baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată; brățara în baza căreia se va face accesul va trebui păstrată pe toată durata festivalului, participanții fiind rugați să aibă asupra lor și un act de identitate valid.
  • Pentru siguranța publicului și buna desfășurare a evenimentului, participanții sunt de asemenea rugați să nu aducă bagaje mari în incinta evenimentului;
  • Organizatorii recomandă folosirea protecției solare și anti-țânțari;
  • Persoanelor care au probleme de ordin auditiv le sunt recomandate folosirea dopurilor de protecție pentru urechi;
  • În caz de ploaie, se recomandă folosirea pelerinelor de ploaie. Accesul cu umbrele este strict interzis în incinta locației;
  • Este interzis accesul cu băuturi îmbuteliate sau recipiente reutilizabile pentru băuturi, obiecte contondente, stroboscop, făclii, torțe, artificii, petarde, arme, curele metalice, aparate foto/video profesionale;
  • Sunt interzise introducerea sau afișarea inscripțiilor, bannerelor, pancardelor și a altor elemente vizuale care incită la discriminări de orice fel și violență publică;
  • Este interzisă deteriorarea locației și aruncarea ambalajelor în spațiile neamenajate în acest scop;
  • Este interzis consumul de substanțe periculoase, toxice sau halucinogene în incinta locației și a perimetrului acesteia;

Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Iași din cadrul Agenției Naționale Antidrog este prezent cu un punct de informare în cadrul festivalului și oferă evaluare și consilierea psihologică și socială a persoanelor consumatoare, în vederea renunțării la consumul de droguri.

  • Persoanelor sub vârsta de 18 ani le este strict interzis accesul în locuri unde se servesc băuturi alcoolice sau se încurajează fumatul;
  • Este interzisă folosirea injuriilor în incinta locației;

Transport Rocanotherworld 2023

Un obiectiv important pentru festival este încurajarea transportului alternativ, care va fi realizat și în acest an, prin amenajarea unei parcări de biciclete și facilitarea transportului în comun pe toată perioada festivalului. Cu ajutorul Primăriei Municipiului Iași și Compania de Transport Public Iași va fi suplimentată o cursă specială, ce va fi pusă la dispoziția oamenilor, în fiecare zi de eveniment, pe ruta Tg. Cucu - Brizo - Tg. Cucu. Autobuzul va circula din oră în oră astfel: joi între 15:00 - 01:00, vineri între 15:00 - 03:00, sâmbătă între 13:00 - 03:00 și duminică între 13:00 - 01:00.

Alte informații utile pentru Rocanotherworld 2023

Festivalul este unul pet friendly, iar în cadrul lui va fi organizată o colectă pentru animalele fără stăpân din adăposturile din Iași care va avea loc în zilele de 24 și 25 iunie, între orele 17:00 și 19:30 - Ai cumva o păturică?. În cadrul acesteia sunt așteptate donații de hrană (umedă și uscată), medicamente pentru cățeii și pisicile fără adăpost, haine vechi, covoare, pături, produse pentru curățenie (clor, detergent, dezinfectant etc).

Cu scopul informării și educării publicului privind asumarea unui comportament responsabil față de natură, precum și sustinerea artiștilor, festivalul va găzdui instalații artistice, activități experimentale și performance-uri realizate de către artiștii invitați la festival.

Bilete Rocanotherworld 2023:

Bilete pentru eveniment, la prețuri ce pornesc de la 165,71 lei. Pentru mai multe detalii despre tichete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED

Trending