Urmărește-ne în Social Media

Tarja - O Tannenbaum

Toată lumea se grăbeşte să intre în spiritul Crăciunului, inclusiv artiştii. Nu face excepţie Tarja Turunen, care ne oferă o interpretare proprie a colindului "O Tannenbaum", cunoscut la noi drept "O brad frumos".

Fosta solistă Nightwish are de altfel un album întreg de colinde reinterpretate cu un aer gothic unic. Acest LP a debutat pe 17 noiembrie, sub numele de "From Spirits and Ghosts (Score From a Dark Christmas)”. 11 piese clasice de Crăciun sunt incluse pe acest disc, inclusiv "O Come, O Come, Emmanuel", pe care am putut-o asculta luna trecută. "O Tannenbaum" o vede pe Tarja spunând o poveste sub formă de graphic novel.

Este o poveste cu soldaţi şi elfi, iar Tarja este ghidul nostru într-un univers întunecat, dar cu lumina sărbătorilor ca felinar. Într-o germană perfectă, artista cântă despre soldaţii care patrulau străzile de Crăciun şi o doamnă întunecată, care se duelează cu o Crăiasă a Zăpezii pe aleile oraşului. Cu ajutorul unei orchestraţii clasice, Tarja îşi scoate în evidenţă vocea antrenată, cu influenţe gothice.

În afară de cele 11 piese amintite mai sus există şi un bonus, o melodie complet nouă numită "Together". Şi aceasta păstrează sunetul întunecat şi nordic al albumului, dar evocă teme precum misticism şi fantome.

Despre producţia noul disc Tarja a declarat următoarele:

Să produci un album întunecat de Crăciun în mijlocul verii e un proces foarte interesant, mai ales dacă o faci în Marea Caraibelor, cea de culoare turcoaz. Este total diferit de Crăciunul plin de zăpadă cu care sunt obişnuită în ţara mea de baştină, Finlanda, încă o dovadă că întunericul vine din interior.

Pe acest album am explorat cealaltă latură a Crăciunului, cea a oamenilor singuratici şi a celor care lipsesc, Crăciunul celor care nu găsesc bucuria în luminile strălucitoare şi clopoţei.

Noul LP este produs de către Tarja, împreună cu compozitorul britanic Tim Palmer, care a lucrat cu U2, Pearl Jam sau David Bowie. Piesele au fost mixate la 62 Studio în Texas, cu aportul compozitorului de coloane sonore Jim Dooley.

Tarja Turunen a avut numeroase concerte în ţara noastră în acest an, precum cel de la Sibiu, în cadrul ARTmania în vară, dar şi cele de la Sala Palatului în februarie sau la Timişoara la Filarmonica Banatului.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Tarja Turunen concertează în 2022 la București și Cluj-Napoca

Tarja Turunen revine în România. Pe 18 și 19 octombrie, fosta vocalistă Nightwish va concerta la București, respectiv Cluj-Napoca. Show-urile anunțate pentru 2022 fac parte din turneul de promovare a albumului "In The Raw".

Publicat

pe

Tarja Turunen in concert la Bucuresti

Luna octombrie a anului 2022 o va readuce pe Tarja Turunen în fața publicului din România. "Raw Tour", început în septembrie 2019 și întrerupt din cauza pandemiei de COVID-19, a fost reluat anul acesta, pentru 2022 fiind planificate două concerte în țara noastră. Pe 18 octombrie, Tarja va concerta la Arenele Romane din București, iar pe 19 octombrie la Form Space din Cluj-Napoca. În cadrul acestor evenimente va fi promovat cel mai recent album solo al artistei, "In the Raw", disc lansat în august 2019 și aclamat de criticii de profil. ""In The Raw" ne amintește cât de bun poate fi metalul simfonic: interpretări vocale executate la perfecție, compoziție muzicală versatilă, aranjamente gândite în detaliu, muzicieni extrem de talentați și producție excelentă", notează Gary Hernandez de la "Metal Temple", acesta fiind doar unul dintre criticii care au apreciat acest material.

Bilete la concertele Tarja Turunen de la București și Cluj-Napoca:

  • Biletele pentru concertele din octombrie 2022 pot fi achiziționate online. Aici găsiți detalii privind prețurile biletelor pentru concertul de la București. Pentru informații legate de show-ul de la Cluj-Napoca, consultați Agenda InfoMusic.

Tarja Turunen este una dintre vocile scenei metal care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Se numără printre cele mai cunoscute soprane ale lumii, statut pe care l-a câștigat atât prin colaborarea cu trupa Nightwish, cât și datorită carierei solo.

După aproape un deceniu alături de Nightwish, carismatica artistă a pornit un proiect solo care s-a bucurat de succes la nivel internațional. A urcat pe scenele celor mai mari festivaluri din lume, iar în cei peste 15 ani de carieră solo a lansat cinci albume de studio, cel mai recent, "In the Raw", fiind lansat în 2019.

În cadrul materialelor lansate a colaborat cu artițti importanți ai scenei metal, precum Bjorn Strid de la Soilwork, Cristina Scabbia de la Lacuna Coil, Tommy Karevik de la Kamelot, Alissa White-Gluz de la Arch Enemy, Joe Satriani sau Mike Terrana.

Citește în continuare