Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Public concertFestivalurile și concertele mari nu pot reveni mai devreme de 1 septembrie, a indicat ministrul Culturii Andrea Bocelli a avut coronavirus; Virusul i-a infectat şi familia Cum ar arăta un concert Bike-InConcertele Bike-In ar putea fi o variantă mai bună în reluarea activității concertistice, spun experții INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Videoclip oficial: Tarja - O Tannenbaum

Toată lumea se grăbeşte să intre în spiritul Crăciunului, inclusiv artiştii. Nu face excepţie Tarja Turunen, care ne oferă o interpretare proprie a colindului "O Tannenbaum", cunoscut la noi drept "O brad frumos".

Fosta solistă Nightwish are de altfel un album întreg de colinde reinterpretate cu un aer gothic unic. Acest LP a debutat pe 17 noiembrie, sub numele de "From Spirits and Ghosts (Score From a Dark Christmas)”. 11 piese clasice de Crăciun sunt incluse pe acest disc, inclusiv "O Come, O Come, Emmanuel", pe care am putut-o asculta luna trecută. "O Tannenbaum" o vede pe Tarja spunând o poveste sub formă de graphic novel.

Este o poveste cu soldaţi şi elfi, iar Tarja este ghidul nostru într-un univers întunecat, dar cu lumina sărbătorilor ca felinar. Într-o germană perfectă, artista cântă despre soldaţii care patrulau străzile de Crăciun şi o doamnă întunecată, care se duelează cu o Crăiasă a Zăpezii pe aleile oraşului. Cu ajutorul unei orchestraţii clasice, Tarja îşi scoate în evidenţă vocea antrenată, cu influenţe gothice.

În afară de cele 11 piese amintite mai sus există şi un bonus, o melodie complet nouă numită "Together". Şi aceasta păstrează sunetul întunecat şi nordic al albumului, dar evocă teme precum misticism şi fantome.

Despre producţia noul disc Tarja a declarat următoarele:

Să produci un album întunecat de Crăciun în mijlocul verii e un proces foarte interesant, mai ales dacă o faci în Marea Caraibelor, cea de culoare turcoaz. Este total diferit de Crăciunul plin de zăpadă cu care sunt obişnuită în ţara mea de baştină, Finlanda, încă o dovadă că întunericul vine din interior.

Pe acest album am explorat cealaltă latură a Crăciunului, cea a oamenilor singuratici şi a celor care lipsesc, Crăciunul celor care nu găsesc bucuria în luminile strălucitoare şi clopoţei.

Noul LP este produs de către Tarja, împreună cu compozitorul britanic Tim Palmer, care a lucrat cu U2, Pearl Jam sau David Bowie. Piesele au fost mixate la 62 Studio în Texas, cu aportul compozitorului de coloane sonore Jim Dooley.

Tarja Turunen a avut numeroase concerte în ţara noastră în acest an, precum cel de la Sibiu, în cadrul ARTmania în vară, dar şi cele de la Sala Palatului în februarie sau la Timişoara la Filarmonica Banatului.

Citește mai multe despre Tarja Turunen
Videoclipuri cu Tarja Turunen
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE