Urmărește-ne în Social Media

Tarja - Feliz Navidad (Solo Version)

Cu numărătoarea inversă înainte de Crăciun începută deja, Tarja Turunen a lansat recent un album de piese de Crăciun. De pe acel LP putem asculta astăzi piesa "Feliz Navidad", într-o interpretare unică, ce include elemente gothice.

De pe albumul de Crăciun "From Spirits And Ghosts (Score For a Dark Christmas)" am putut asculta până acum piesele "O Come, O Come, Emmanuel", dar şi "O Tannenbaum". "Feliz Navidad" primeşte un videoclip oficial simplu, cu Tarja în prim plan, cu o coafură bogată şi un ten care ar face un elf gelos. În fundal ninge şi se văd siluetele unor copaci, iar acest clip poate fi lejer şi un lyric video, prin prisma versurilor apărute pe ecran.

Faţă de primele două colinde lansate ca single-uri, acesta lasă deoparte elementele gothice şi întunecate şi ţine viu spiritul plin de candoare al originalului. Au dispărut clapele în octavă joasă şi ecourile întunecate, înlocuite totuşi de o percuţie ceva mai prezentă şi instrumente de suflat ce adaugă la atmosfera acestei melodii. De ce este aceasta o versiune solo de "Feliz Navidad"?

Pentru că Tarja a creat şi o versiune specială a acestui single, una caritabilă. Împreună cu muzicieni de la Sonata Arctica, Poets of the Fall, Stratovarius, Epica sau Lacuna Coil, Tarja Turunen a înregistrat o variantă complet nouă a colindului. Toate veniturile din lansarea single-ulului vor fi donate persoanelor afectate de uraganul Irma în insula Barbuda.

Casa de discuri earMUSIC va dubla veniturile respective, menite pentru donaţii. Insula a fost devastată în proporţie de 90% în luna septembrie, iar Tarja avea o casă în zona Caraibelor şi prieteni în acea regiune. Pe varianta specială de "Feliz Navidad" o mai auzim pe Sharon Del Adel de la Within Temptation, dar şi pe Floor Jansen de la Nightwish.

Comentarii

Muzică nouă

Tarja Turunen anunţă albumul "Dark Christmas"; Când se lansează?

Tarja Turunen, fosta solistă Nightwish a anunţat un nou album de Crăciun, "Dark Christmas". El va sosi devreme faţă de sezonul sărbătorilor de iarnă, mai precis pe 10 noiembrie. Avem detalii despre LP mai jos.

Publicat

pe

Videoclip Tarja Turunen Frosty the Snowman
Videoclip Tarja Turunen Frosty the Snowman │ FOTO: Tarja Turunen

Tarja Turunen a mai lansat un album de Crăciun şi în trecut, mai precis în 2017, pe numele său "From Spirits And Ghosts (Score for a Dark Christmas)". Conceptul este inedit, iar solista foloseşte sunetul unei orchestre generoase şi jucăuşenia unui cor de copii pentru a crea un sunet unic. Vocea legendarei artiste se va auzi din nou fie pe colinde clasice reinterpretate, fie pe creaţii complet noi, odată cu lansarea lui "Dark Christmas" pe 10 noiembrie.

Pe listă se află "Last Christmas" de la WHAM!, dar şi "All I Want for Christmas Is You" de la Mariah Carey. Nu uităm de "Wonderful Christmastime" de la Paul McCartney, plus clasicele "Jingle Bells", "Frosty The Snowman" şi "Rudolph the Red-Nosed Reindeer". O piesă complet nouă şi originală este "Dark Christmas", creaţie semnată Tarja Turunen.

Ni se promite o "explorare a laturii mai misterioase a sezonului festiv". Influenţele sunt unele înspăimântătoare, ca de Halloween, întunecate, gothice pe alocuri. Muziciană finlandeză a lucrat din nou cu Jim Dooley şi Tim Palmer. Şi mai mult decât atât: ne aşteaptă nu mai puţin de 12 videoclipuri muzicale la pachet cu aceste piese, câte unul pentru fiecare track.

Va exista şi un film de lung metraj cu acustică imersivă Dolby Atmos, disponibil pe toate platformele majore de streaming. Pentru început Tarja ne oferă single-ul "Frosty The Snowman", alături de videoclipul aferent. Tarja a creat în locul clasicului colind pe care îl învăţăm la ora de engleză în liceu sau generală o interpretare care te va bântui.

Iată tracklist-ul lui "Dark Christmas":

01. The First Noel
02. Frosty the Snowman
03. Holy Night
04. Dark Christmas
05. Jingle Bell Rock
06. White Christmas
07. All I Want For Christmas Is You
08. Wonderful Christmastime
09. Last Christmas
10. Jingle Bells
11. Rudolph The Red-Nosed Reindeer
12. Angels We Have Heard On High

Tarja Turunen aduce aceste piese şi în România pe 4 decembrie la Bucureşti şi pe 5 decembrie la Cluj-Napoca, cu două concerte dedicate.

Citește în continuare