Urmărește-ne în Social Media

Tarja - Feliz Navidad (Solo Version)

Cu numărătoarea inversă înainte de Crăciun începută deja, Tarja Turunen a lansat recent un album de piese de Crăciun. De pe acel LP putem asculta astăzi piesa "Feliz Navidad", într-o interpretare unică, ce include elemente gothice.

De pe albumul de Crăciun "From Spirits And Ghosts (Score For a Dark Christmas)" am putut asculta până acum piesele "O Come, O Come, Emmanuel", dar şi "O Tannenbaum". "Feliz Navidad" primeşte un videoclip oficial simplu, cu Tarja în prim plan, cu o coafură bogată şi un ten care ar face un elf gelos. În fundal ninge şi se văd siluetele unor copaci, iar acest clip poate fi lejer şi un lyric video, prin prisma versurilor apărute pe ecran.

Faţă de primele două colinde lansate ca single-uri, acesta lasă deoparte elementele gothice şi întunecate şi ţine viu spiritul plin de candoare al originalului. Au dispărut clapele în octavă joasă şi ecourile întunecate, înlocuite totuşi de o percuţie ceva mai prezentă şi instrumente de suflat ce adaugă la atmosfera acestei melodii. De ce este aceasta o versiune solo de "Feliz Navidad"?

Pentru că Tarja a creat şi o versiune specială a acestui single, una caritabilă. Împreună cu muzicieni de la Sonata Arctica, Poets of the Fall, Stratovarius, Epica sau Lacuna Coil, Tarja Turunen a înregistrat o variantă complet nouă a colindului. Toate veniturile din lansarea single-ulului vor fi donate persoanelor afectate de uraganul Irma în insula Barbuda.

Casa de discuri earMUSIC va dubla veniturile respective, menite pentru donaţii. Insula a fost devastată în proporţie de 90% în luna septembrie, iar Tarja avea o casă în zona Caraibelor şi prieteni în acea regiune. Pe varianta specială de "Feliz Navidad" o mai auzim pe Sharon Del Adel de la Within Temptation, dar şi pe Floor Jansen de la Nightwish.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Tarja Turunen concertează în 2022 la București și Cluj-Napoca

Tarja Turunen revine în România. Pe 18 și 19 octombrie, fosta vocalistă Nightwish va concerta la București, respectiv Cluj-Napoca. Show-urile anunțate pentru 2022 fac parte din turneul de promovare a albumului "In The Raw".

Publicat

pe

Tarja Turunen in concert la Bucuresti

Luna octombrie a anului 2022 o va readuce pe Tarja Turunen în fața publicului din România. "Raw Tour", început în septembrie 2019 și întrerupt din cauza pandemiei de COVID-19, a fost reluat anul acesta, pentru 2022 fiind planificate două concerte în țara noastră. Pe 18 octombrie, Tarja va concerta la Arenele Romane din București, iar pe 19 octombrie la Form Space din Cluj-Napoca. În cadrul acestor evenimente va fi promovat cel mai recent album solo al artistei, "In the Raw", disc lansat în august 2019 și aclamat de criticii de profil. ""In The Raw" ne amintește cât de bun poate fi metalul simfonic: interpretări vocale executate la perfecție, compoziție muzicală versatilă, aranjamente gândite în detaliu, muzicieni extrem de talentați și producție excelentă", notează Gary Hernandez de la "Metal Temple", acesta fiind doar unul dintre criticii care au apreciat acest material.

Bilete la concertele Tarja Turunen de la București și Cluj-Napoca:

  • Biletele pentru concertele din octombrie 2022 pot fi achiziționate online. Aici găsiți detalii privind prețurile biletelor pentru concertul de la București. Pentru informații legate de show-ul de la Cluj-Napoca, consultați Agenda InfoMusic.

Tarja Turunen este una dintre vocile scenei metal care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Se numără printre cele mai cunoscute soprane ale lumii, statut pe care l-a câștigat atât prin colaborarea cu trupa Nightwish, cât și datorită carierei solo.

După aproape un deceniu alături de Nightwish, carismatica artistă a pornit un proiect solo care s-a bucurat de succes la nivel internațional. A urcat pe scenele celor mai mari festivaluri din lume, iar în cei peste 15 ani de carieră solo a lansat cinci albume de studio, cel mai recent, "In the Raw", fiind lansat în 2019.

În cadrul materialelor lansate a colaborat cu artițti importanți ai scenei metal, precum Bjorn Strid de la Soilwork, Cristina Scabbia de la Lacuna Coil, Tommy Karevik de la Kamelot, Alissa White-Gluz de la Arch Enemy, Joe Satriani sau Mike Terrana.

Citește în continuare