Urmărește-ne în Social Media

Sleep Token - Chokehold

Sleep Token e probabil formaţia de rock alternativ cu cea mai originală muzică din ultimul deceniu. Grupul britanic va face o vizită publicului din România în vara lui 2023 şi până atunci ne cadoriseşte cu un nou single, "Chokehold".

"Chokehold" soseşte împreună cu un videoclip, care dezvăluie o figură misterioasă animată, un personaj pe care fanii trupei îl asociază cu jocuri ca Nier, Elden Ring sau Dark Souls. Deşi grupul britanic e activ de doar câţiva ani, a reuşit să strângă o baza foarte loială (şi fanatică) de fani. Ajută foarte mult şi aerul misterios al grupului, între faptul că toţi muzicienii poarta măşti şi costume şi mitologia creată în jurul Sleep Token (zeul somn, worship Vessel plus altele).

Noul single pendulează între rock soft în stil Bastille şi sample-uri muşcătoare, plus riff-uri de rock alternativ bine dozate. Ce remarcă mai toţi fanii în comentarii e că s-a îmblânzit percuţia faţă de ultimele release-uri. Ce e drept toboşarul Vessel #2 muncea overtime pe track-uri ca "Jaws", "The Offering" şi îl consider uneori prea bun pentru această formaţie, prea tehnic şi matematic.

Reviste ca Metal Hammer au numit ineditul stil suav de a cânta al lui Vessel "R&B metal", dar în realitate Sleep Token e într-un gen propriu. În cel mai rău caz aparţine de djent şi metalcore, dar chiar şi acolo ar reprezenta o figură distinctă. Ultimul său album a fost "This Place Will Become Your Tomb", lansat în 2021, după o îndelungă aşteptare şi hype de la fanii din toată lumea.

Am mai avut apoi un single, în 2022, "Is It Really You?", colaborare cu Loathe, un alt grup care seamănă cu Sleep Token ca sound, uneori şi cu Deftones. Formaţia a dat lovitura cu albumul "Sundowning" în 2019 şi magnum opus-ul sau a fost "The Offering", un single la nivelul inovaţiei lui Linkin Park în perioada 2003. Această trupă britanică e aşteptată în România în 2023, cu ocazia lui Rockstadt Extreme Fest, la Râşnov.

Acolo mai urcă pe scenă şi In Flames, Dropkick Murphys, Architects, Anthrax, Epica, Trivium şi Avatar.

Comentarii