Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Linkin Park prezintă legendara piesă pierdută "Pictureboard", odată cu lansarea ediţiei aniversare "Hybrid Theory"

Linkin Park aniversează în 2020 două decenii de la lansarea legendarului album "Hybrid Theory" şi a marcat momentul prin lansarea unei ediţii speciale aniversare a acelui disc. E vorba despre "Hybrid Theory 20th Anniversary Edition", care a debutat pe 9 octombrie şi care include demo-uri ale pieselor originale, B-Sides şi versiuni alternative, dar şi piese nemaiauzite de fani până acum. Una dintre acestea este "Pictureboard", pe care o puteţi asculta în articol.

Publicat

pe

Coperta Linkin Park Hybrid Theory 20th Anniversary Edition
Coperta Linkin Park Hybrid Theory 20th Anniversary Edition │ FOTO: Linkin Park

Nu e prima oară când ascultăm o piesă în premieră de la începuturile trupei Linkin Park. În luna august am putut asculta "She Couldn't", o altă melodie care se auzise doar live şi niciodată într-o variantă de studio. Pe de altă parte fanii ştiau că există şi "Pictureboard", dar aceasta a fost ţinută sub cheie în arhivele formaţiei, fără a fi ascultată vreodată de altcineva decât de artişti şi apropiaţii lor. Fanii ştiau doar legende urbane despre acest track.

Ei bine el se află pe ediţia aniversară "Hybrid Theory" şi nu are o producţie finisată, este mai "crudă" şi neprelucrată. Se simte asta în special la percuţie şi la mixajul vocii. În mod inedit, melodia sună diferit de hiturile Linkin Park şi este un pic mai sensibilă şi oarecum mai apropiată de influenţele grunge ale primei trupe a lui Chester Bennington, Grey Daze. De fapt nici nu este un produs 100% Linkin Park, ci provine din perioada când trupa era cunoscută sub numele de Xero, înainte să devină Linkin Park.

Xero a avut şi un alt solist înainte de Chester Bennington, pe Mark Wakefield. Iniţial Mark cânta pe această melodie, dar Chester a adaptat piesa pe un alt demo. La momentul înregistrării Chester tocmai se alăturase unei trupe la început de drum, cu mult potenţial şi demo-uri pregătite de audiţie. Legenda spune că trupa înregistrase piese demo şi se afla în căutare de solist, iar un prieten al unui prieten îl recomandase pe Chester. Acesta şi-a părăsit propria petrecere de zi de naştere pentru a ajunge în studio şi a înregistra secţiunea vocală peste instrumentalul "Pictureboard". Asta dovedeşte cât de încântat era de noul proiect.

Chester fusese în câteva trupe pe parcursul anilor în Arizona şi îi era tot mai greu să se facă remarcat. Între timp îşi luase şi o slujbă plictisitoare, de la 9 la 17, dar acest demo Linkin Park l-a scos din apatie. Când asculţi aceste demo-uri nu ai cum să nu ţi-i imaginezi pe muzicieni cântând împreună, compunând, legând chimia specială din studio şi creând ceea ce avea să fie uriaşul hit de început de mileniu "Hybrid Theory".

"Hybrid Theory: 20th Anniversary Edition" include 12 piese nelansate până acum, o carte cu 80 de pagini, o casetă-sampler, o replică de stage pass, demo-uri şi un poster cu Chester.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Revine Linkin Park? Formaţia a postat un teaser cu aluzie la piesa "Numb"

Linkin Park a rămas în mare inactivă de la moartea lui Chester Bennington în 2017. Trupa dă semne de revenire, după ce tocmai a lansat o numărătoare inversă misterioasă pe site-ul său, alături de aluzii la muzica de la început de mileniu.

Publicat

pe

Linkin Park Numb 2023
Linkin Park Numb 2023 │ FOTO: Linkin Park

Cine intră chiar acum pe site-ul linkinpark.com o să găsească o fereastră veche în stilul Windows-urilor old school, care ne invită să descărcăm... ceea ce pare a fi un malware. Ni se promite o "copie gratuită de LinkingPark-numb.exe". Sună a virus şi ar fi un throwback pentru vremea când lumea pirata piese şi din greşeală lua şi viruşi în loc să ia MP3-urile clasice.

Dacă apeşi "decline" apar şi mai multe ferestre pop-up. Dacă eşti de acord să descarci fişierul, atunci eşti dus la o fereastră cu o numărătoare inversă, care va ajunge la zero pe 1 februarie 2023, la ora 20:00 GMT. Site-ul afişează şi un mesaj "DETECTED_MEMORY_CORRUPTION_LiNkiNgPaRk-nUmB.exe". E vorba evident despre mega hitul "Numb" single extras de pe al doilea album Linkin Park, "Meteora". Apărea în 2003 şi aniversează 20 de ani acum.

E şi un tribut laun meme din "Simpsons", care a devenit viral la final de ani 2010, făcând aluzie la platforma de torrente Limewire. Era plină la început de ani 2000 cu viruşi deghizaţi ca piese MP3. În acest moment şi contul de Twitter Linkin Park şi cel al solistului Mike Shinoda redirecţionează fanii spre site. Fanii speculează că Linkin Park ar putea lansa o ediţie aniversară şi extinsă de "Meteora", eventual şi piese nemaiauzite până acum.

În 2020 trupa a re-lansat albumul de debut "Hybrid Theory" în multiple formaturi, incluzând şi câteva piese demo şi B-Sides nemaiauzite. Apoi în mai 2022 am avut parte de o ediţie nouă, deluxe a albumului din 2007 "Minutes to Midnight". Oficial Linkin Park e în pauză din 2017, când solistul Chester Bennington s-a sinucis.

În ultimul an a promis totuşi că va comunica cu fanii mai des pentru a lua o decizie cu privire la viitorul grupului.

Formaţia Linkin Park a luat naştere ca Xero în 1996, până în 1999 când se redenunea Hybrid Theory. În 2000 şi-a schimbat numele în cel final, Linkin Park.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2023 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending