Urmărește-ne în Social Media

Pasha Parfeni & Cleopatra Stratan - Orele

Pasha Parfeni și Cleopatra Stratan colaborează pentru prima dată și lansează "Orele", o declarație de dragoste pusă pe note muzicale și totodată un remake al celebrei piese lansate de Sofia Rotaru. Melodia beneficiază de un videoclip disponibil în articol.

Compusă de Anatolie Chiriac alături de Grigore Vieru, "Orele" este o piesă ce te duce cu gândul la importanța timpului, dar și la cât de prețioase sunt momentele petrecute alături de persoana iubită. 

"Această piesă e trecută prin timp, cu versuri scrise de marele poet Grigore Vieru și cântată de mulți artiști până acum: Anastasia Lazariuc, Sofia Rotaru, Silvia Chiriac și alții. Am demonstrat că valorile și dragostea peste ani se cântă la fel, pe ritmuri de latino și cu inima înflăcărată. <<Orele>> este o piesă fierbinte, care mă duce cu gândul la mare, sub un soare arzător. Mi se pare actuală, chiar dacă are o istorie atât de bogată în spate. Nu obosesc să o ascult în mașină, în duș, în studio și abia aștept să o cânt și pe vreun platou de dans, iar colaborarea cu Cleopatra face această piesă și mai specială. De la fetița care-l aștepta pe Ghiță la portiță, s-a tranformat într-un adevărat artist care e gata să ofere lumii pasiunea ei", a declarat Pasha Parfeni.

Inspirat parcă din poveștile cu zei și regizat de George Secrieru, videoclipul îi prezintă pe Pasha și Cleopatra ce interpretează rolul îndrăgostiților care la început doar se privesc, dar niciunul nu îndrăznește să facă un pas către celălalt.

"Pasha a venit cu propunerea să lansăm acest single împreună povestindu-mi că e un remake al piesei originale ale Sofiei Rotaru, <<Orele>>. Noi am păstrat versurile și linia melodică și am reușit să venim cu un instrumental fresh ce i-a dat un aer modern, latino. Mi-a plăcut piesa de la început, iar pentru Republica Moldova această melodie este una foarte specială, a fost un șlagăr foarte cunoscut și iubit. Sperăm că am putut să aducem înapoi nostalgia anilor respectivi în această perioadă și că publicului îi va plăcea această piesă la fel de mult precum ne place și nouă", a spus Cleopatra Stratan.  

Legăturile lui Pasha cu România s-au concretizat în participarea la numeroase festivaluri-concurs, printre care Cerbul de Aur și Festivalul Mamaia. Artistul a reprezentat Moldova în cadrul Eurovision 2012 cu single-ul "Lăutar" și a lansat piese precum "Chișinău-Verona", "Două tinereți" (alături de Orchestra "Lăutarii"), "Acasă", "Tu nu vezi cerul" (alături de Andrei Tudor) și "Chitara mea" (feat. Trio Vatra Neamului). În septembrie anul trecut, a lansat alături de Nicoleta Nucă "Lasă-mă", un single despre cei care iubesc, dar au nevoie de timp pentru a asimila sentimentele.

Cleopatra a cunoscut succesul încă de la vârsta de 3 ani cu hit-ul "Ghiță", ce s-a auzit în țări precum Japonia, Spania și Mexic. După mai multe single-uri de succes printre care "Te las cu inima", "Pupă-mă", "Eu m-am pierdut", "La ușa mea" și "Dragoste, vă rog" alături de Edward Sanda, Cleopatra Stratan a lansat în urmă cu o lună "Vorba de tine", o baladă emoționantă despre iubire.

PUBLICITATE
Comentarii

Emisiuni radio-tv

Republica Moldova a ales artistul care o va reprezenta la Eurovision 2023

Republica Moldova şi-a ales pe 4 martie 2023 reprezentantul la Eurovision 2023, după etapa finală a selecţiei. Pasha Parfeni, cu melodia "Soarele şi Luna" a fost cel votat, atât de către juriu, cât şi de către telespectatori.

Publicat

pe

Videoclip Pasha Parfeni Soarele si Luna
Videoclip Pasha Parfeni Soarele si Luna │ FOTO: Pasha Parfeni

Pe locul 2 în clasament s-a aflat Aliona Moon, iar pe 3 Sunstroke Project. Republica Moldova va concura în prima semifinală Eurovision 2023, care se ţine pe 9 mai 2023 la Liverpool. România va intra în concurs în a doua semifinală, cea ţinută pe 11 mai şi va fi reprezentată de Theodor Andrei cu piesa "D.G.T (Off and On)". Moldova s-a descurcat excelent la ediţia Eurovision din 2022, atunci când Zdob şi Zdub a terminat pe locul 7, cu 253 de puncte. Piesa "Trenuleţul" a fost foarte apreciată.

Pasha Parfeni a reuşit să cucerească publicul acum cu piesa "Soarele şi Luna", care îmbină un pop ritmat cu elemente folclorice. Melodia este foarte bine produsă şi are elemente de muzică de club cuplate cu un fluier care se va auzi pe toate dancefloor-urile în acest an. Videoclipul este plin de simbolism şi metafore, muze feminine cu flori şi coarne, care bântuie o pădure mistică. Pasha Parfeni este atât şaman, cât şi om prins în transă de către creaturile mistice care dansează în jurul său.

Printre cele mai cunoscute piese ale artistului se numără "Orele", colaborare cu Cleopatra Stratan, dar şi "Lasă-mă", colaborare cu Nicoleta Nucă. Pasha Parfeni, pe numele său real Pavel Parfeni este un muzician în vârstă de 36 de ani, fost membru al formaţiei SunStroke Project. Este atât cântăreţ, cât şi prezentator de televiziune şi are în palmares o sumedenie de concursuri muzicale, de la Cerbul de Aur, la Festivalul Mamaia, competiţii din Bulgaria, Belarus, Rusia.

În 2010 a încercat să participe la selecţia naţională Eurovision din partea României, dar nu avea cetăţenie română. În 2012 a câştigat selecţia naţională a Republicii Moldova cu piesa "Lăutar". Atunci a terminat pe locul 11 cu 81 de puncte. Tot Pasha a compus şi piesa "A Million" pentru Aliona Moon, care a participat la Eurovison 2013. Parfeni a urcat pe scena din Malmo ca acompaniament la pian pentru Aliona.

Citește în continuare
Show Lord of the Dance 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< mart. 2023 >>
lmmjvsd
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2