Urmărește-ne în Social Media

Maneskin - I Wanna Be Your Slave

Maneskin, câștigătorii Eurovision 2021, au lansat videoclipul oficial al piesei "I Wanna Be Your Slave". Cadrele intense ar putea isca anumite reacții din partea audienței, dar trupa este cunoscută pentru curajul de care a dat dovadă până acum. Te invităm să-l urmărești.

"I Wanna Be Your Slave" este una dintre cele mai populare piese ale trupei Maneskin. Limba în care sunt scrise versurile a avut un aport ridicat pentru a ajunge la un public cât mai larg, dar să nu uităm nici de instrumentalul electrizant sau de vocea aparte a lui Damiano.

Melodia a fost compusă de membrii formației și vorbește despre dualitatea în relațiile de dragoste, despre obsesia și modul în care suntem dispuși să ne "înrobim", dacă acest lucru este necesar pentru a câștiga acea persoană specială. Mai mult, "I Wanna Be Your Slave" descrie toate fațetele sexualității și felul în care acestea pot influența viața de zi cu zi. Versurile puternice sunt evidențiate de un videoclip la fel de intens, regizat de Simone Bozzelli.

Melodia "I Wanna Be Your Slave" este extrasă de pe cel de-al doilea album al trupei, "Teatro d'ira: Vol. I", lansat în luna martie a acestui an. Înainte de a fi lansat ca single, "I Wanna Be Your Slave" a reușit să ajungă pe primele zece poziții în topurile din Europa, inclusiv numărul unu în Finlanda și Slovacia, și a devenit virală în topurile Spotify.

Maneskin, adică Damiano (voce), Victoria (bass), Thomas (chitară) și Ethan (tobe), devine un nume din ce în ce mai cunoscut în industria muzicală internațională. Talentul, creativitatea, curajul de a depăși orice barieră muzicală, stilistică sau socială sunt doar câteva elemente prin care italienii și-au câștigat deja milioane de fani.

PUBLICITATE
Comentarii

Industria muzicala

Maneskin contestă acuzațiile de plagiat; Victoria: "E doar un riff rock puternic"

Popularitatea trupei Maneskin crește, iar controversele continuă. Acuzați că au plagiat "Zitti E Buoni", piesa câștigătoare la Eurovision 2021, membrii formației italiene neagă că ar fi copiat melodia. Basista Victoria De Angelis susține că riff-ul ce le-a adus acuzațiile este unul destul de comun.

Publicat

pe

Maneskin
Maneskin │ FOTO: EBU / Andres Putting

Maneskin continuă să producă titluri în presa internațională. După controversa cu droguri, ce a fost clarificată rapid, trupa italiană se confruntă de această dată cu un conflict mocnit, ce a izbucnit inițial după câștigarea festivalului Sanremo, revenind ulterior după succesul de la Eurovision 2021.

În luna martie, când Maneskin era declarată câștigătoarea renumitului festival din Italia, apăreau primele acuzații de plagiat la adresa piesei "Zitti E Buoni", la momentul respectiv indicându-se asemănări între această melodie și piesa "F.D.T", a lui Antony Laszlo. Sony Music, după o atentă analiză, a respins acuzațiile, însă acest verdict nu i-a ținut feriți de critici pe membrii formației italiene. După câștigarea trofeului Eurovision 2021, o nouă acuzație de plagiat le-a umbrit victoria. Joris Lissens, vocalist al trupei olandeze The Vendettas, a declarat la un post de radio că italienii de la Maneskin au plagiat "Zitti E Buoni" după un hit de-al lor din 1994, intitulat "You Want it, You’ve Got it".

Victoria De Angelis: "Sincer, nu am mai auzit această piesă (You Want it, You’ve Got it)"

Chiar dacă acuzațiile nu ajuns (încă) într-o instanță de judecată, basista trupei Maneskin, Victoria De Angelis, a dorit să clarifice situația. Potrivit postului de știri francez BFM TV, italienii nu știau de existența hitului "You Want it, You’ve Got it", explicând că deși există "similitudini" între piesa lor și cea a olandezilor, riff-ul care face ca cele două compoziții să semene este, de fapt, destul de comun.

"Sincer, nu am mai auzit această piesă (You Want it, You’ve Got it). Poate că sunt similitudini, dar e doar un riff rock puternic, unul foarte simplu. Dacă asculți întreaga piesă, poți observa că este complet diferită de a noastră. Nu am copiat pe nimeni. Am compus piesa asta acum 5 ani, când am început să cântăm împreună. Nici măcar nu știam de trupa asta (cu referire la The Vendettas)!", a declarat Victoria.

Până la stabilirea unui verdict cu privire la aceste acuzații, trupa Maneskin se menține ocupată. Trupa lucrează deja la un nou album, despre care găsiți mai multe detalii aici.

Citește în continuare

Industria muzicala

Trupa Maneskin a fost acuzată de plagiat; Vezi ce piese ar copia

După o perioadă de acalmie un nou scandal vizează trupa italiană Maneskin, care a câştigat Eurovision 2021 şi SanRemo 2021. De această dată problemele apar de la piesa "Zitti E Buoni", care ar semăna cu melodia "You Want It, You'Ve Got It", de la The Vendettas, formaţie olandeză.

Publicat

pe

Maneskin
Maneskin │ FOTO: EBU / Andres Putting

Maneskin a cucerit Europa şi globul în acest an, după victoria de la SanRemo şi apoi Eurovision 2021. O formaţie rock cu o imagine scenică aparte şi o atitudine de tineri şi rebeli fără cauză le-a adus victoria, împreună cu o piesă catchy numită "Zitti E Buoni". 4 tineri de puţin peste 20 de ani au făcut valuri şi în mai 2021 a apărut şi primul scandal. La doar ore după încheierea ceremoniei Eurovision 2021 a apărut o inregisrare cu solistul Maneskin, Damiano David, părând a priza ceva de pe masa la care stătea cu colegii de trupă.

Au urmat controverse pe această temă şi un test antidrog a clarificat tot: nici urmă de narcotice în sistemul tânărului Damiano. Ulterior avea să vină o dominaţie a Spotify, iar trei piese ale italienilor ajungeau în Top Viral 50. Am aflat şi că muzicienii din peninsula italică lucrează deja la un album pentru publicul larg.

Revenind totuşi la noua controversă, cea mai nouă acuzaţie , cea de plagiat vine de la solistul trupei The Vendettas, Joris Lissens. Acesta a declarat pentru canalul olandez RTL 4 că melodia care a câştigat Eurovision 2021 sună prea mult ca "You Want It, You've Got It", hitul Vendettas din 1994. Totuşi artistul nu a fost vehement cu privire la tinerii care nici nu se născuseră când piesa era în vogă. Spusele sale au fost preluate de presa din Ţările de Jos, iar cele două piese au fost analizate deja de fani în social media.

Intro-ul seamănă şi regăsim o similaritate în abordare, doar că tempo-ul este mai lent pentru olandezi şi abordarea lor este mai heavy. Aminteşte de Soundgarden şi Red Hot Chili Peppers, poate şi Pearl Jam uneori. Sunt câteva riff-uri similare repetate pe parcursul celor două piese, care nu ştiu dacă intră totuşi la palagiat.

Maneskin nu a reacţionat încă la aceste acuze. Între timp ascensiunea sa continuă, iar "Zitti e Buoni" este prima melodie italiană care intră în topurile britanice în ultimii 30 de ani. A mai apărut o acuzaţie de plagiat în luna martie 2021, înainte de Eurovision, atunci când melodia a fost considerată similară cu cea a lui Antony Laszlo din 2015, "F.D.T". Sony Music s-a pronunţat atunci după o analiză ca nu e cazul de plagiat.

Citește în continuare

Albume noi

Maneskin lucrează la un nou album, care să satisfacă un public mai larg

Italienii de la Maneskin au planuri mari. După câștigarea festivalului Sanremo și a trofeului Eurovision 2021, trupa țintește și mai sus. Viitorul album, la care membrii formației lucrează deja, va viza obținerea recunoașterii internaționale.

Publicat

pe

Maneskin
Maneskin │ FOTO: EBU / Andres Putting

Maneskin devine un nume din ce în ce mai pronunțat în industria muzicală, trupa cunoscând recent succesul și în Marea Britanie, patria-mamă a multor formații rock emblematice, de la Beatles la Pink Floyd, și de la Arctic Monkeys la Led Zeppelin, Deep Purple și Black Sabbath. Piesa cu care Maneskin a câștigat Eurovision s-a făcut remarcată nu doar pe Spotify (Global Chart), ci și în topul single-urilor din UK, "Zitti e buoni" urcând aici până pe poziția a 17-a.

Intervievați de publicația britanică Rock Sound, membrii Maneskin au explicat de ce au ales piesa "Zitti e buoni" pentru Eurovision și care a fost mesajul pe care au dorit să-l transmită cu această compoziție atipică în contextul unui astfel de concurs.

Victoria (Maneskin): "Nu trebuie să te conformezi și să faci genul de muzică pe care o auzi la radio în zilele noastre, e important să fii tu însuți"

"Totul a venit foarte natural. Întâi am mers la Sanremo și după ce am fost declarați câștigători acolo am avut șansa de a participa la Eurovision. Un aspect care a fost foarte important pentru noi a fost faptul că genul acesta de muzică, muzica rock, cântată de o trupă, cu instrumente pe scenă, nu e ceva popular aici, în Italia. Mulți oameni ne spuneau: nu puteți face asta, nu puteți merge cu piesa asta la Sanremo, nu veți avea succes. Dar noi am avut încredere în noi și am mers înainte.

Am vrut să transmitem și un mesaj - nu trebuie să te conformezi și să faci genul de muzică pe care o auzi la radio în zilele noastre, e important să fii tu însuți. Am continuat să credem în asta și suntem foarte fericiți că totul a mers atât de bine la Eurovision. Noi am transmis același mesaj și acolo: ceilalți participanți au fost foarte diferiți de noi, dar noi nu am vrut să ne schimbăm pentru a ne mula pe formatul concursului. Am vrut doar să fim noi înșine", a explicat basista Victoria De Angelis.

După câștigarea trofeului Eurovision, Maneskin a primit felicitări din partea unor trupe ca Franz Ferdinand și Royal Blood, aceste mesaje alimentând ambiția formației de a ajunge la un public și mai larg. Formația a început deja să lucreze la un nou album, chiar dacă discul precedent, "Teatro d'ira: Vol. 1", a fost lansat chiar anul acesta, în luna martie.

"Avem câteva demo-uri și o să mai lucrăm și la alte idei pe care le avem", a detaliat Victoria.

Damiano (Maneskin): "Acum, pentru că avem șansa de a ajunge la un public mai larg, din toată lumea, ne vom focaliza pe limba engleză"

Pentru ca muzica formației să devină cât mai accesibilă fanilor din afara Italiei, membrii trupei plănuiesc să compună piese în limba engleză, vocalistul Damiano explicând că așa a pornit totul aventura lor în muzică.

"Când am început să cântăm, compuneam doar în engleză, dar a trebuit să schimbăm asta pentru că aici, în Italia, limba engleză nu e atât de populară. Așa că a trebuit să trecem la versuri în italiană, pentru că aici e preferată limba italiană, dar acum, pentru că avem șansa de a ajunge la un public mai larg, din toată lumea, ne vom focaliza pe limba engleză", a detaliat Damiano.

O piesă a trupei în limba engleză se bucură, deja, de atenția publicului, "I Wanna Be Your Slave" apărând în topul Spotify. "Zitti e buoni" rămâne, însă, preferata fanilor formației.

Cine sunt italienii de la Maneskin

Trupa Maneskin activează pe piața muzicală din 2016. Vocalistul Damiano David (22 de ani), basista Victoria De Angelis (21 de ani), chitaristul Thomas Raggi (20 de ani) și toboșarul Ethan Torchio (20 de ani) s-au cunoscut în perioada liceului, grupul căpătând experiență inițial pe străzile din Roma, unde membrii trupei obișnuiau să cânte pentru localnici și turiști. Formația a devenit cunoscută publicului larg odată cu participarea din 2017 la X Factor Italia, competiție pe care grupul a finalizat-o pe poziția a doua.

În prezent, Maneskin are un contract cu Sony Music, alături de care a lansat două albume: "Il ballo della vita" și "Teatro d'ira: Vol. 1". Piesa "Zitti e buoni" (în traducere "Shut up and behave"), ce le-a adus trofeul Eurovision 2021, a fost dublu certificată cu platină în Italia, pentru vânzări ce au depășit 140,000 de exemplare.

Citește în continuare