Urmărește-ne în Social Media

Coldplay X Selena Gomez - Let Somebody Go (LIVE)

Selena Gomez și Coldplay au cântat pentru prima dată live noua lor colaborare - "Let Somebody Go". Momentul muzical a avut loc în cadrul emisiunii "The Late Late Show with James Corden". Te invităm să îl urmărești.

Coldplay și Selena le-au oferit fanilor o interpretare sensibilă a piesei "Let Somebody Go". Vocile celor doi muzicieni s-au contopit împreună cu instrumentele muzicale, într-un moment candid și plin de emoție. Debutul live al melodiei a fost pe gustul fanilor care au scris numeroase comentarii laudative.

Noul single "Let Somebody Go" se găsește pe albumul "Music of the Spheres", lansat de Coldplay pe 15 octombrie. Acesta ar fi cel de-al nouălea album de studio al trupei britanice. Materialul a fost produs de Max Martin și Jon Hopkins și prezintă piese în colaborare cu artiști ca We Are King, Jacob Collier sau BTS.

Un album conceptual cu tematică spațială, "Music of the Spheres" este amplasat într-un sistem planetar fictiv numit The Spheres, ce conține nouă planete, trei sateliți naturali, o stea și o nebuloasă, fiecare dintre ele corespunzând unei anumite piste de pe album. Potrivit solistului Chris Martin, conceptul și temele discului au fost inspirate de seria "Star Wars", care l-a făcut să se întrebe cum ar arăta alți artiști din univers.

Mai mult, Coldplay a anunțat că anul viitor va pleca într-un turneu extins, ce va cuprinde concerte în SUA, Caraibe, Europa și America de Sud.

În ceea ce o privește pe Selena Gomez, aceasta a lansat în luna martie albumul "Relevacion", primul proiect cântat în totalitate în limba spaniolă. Materialul a petrecut 19 săptămâni consecutiv în top 10 al clasamentului Latin Albums, dintre care cinci săptămâni a stat pe primul loc.

Comentarii

Concerte & turnee

Chris Martin a oferit o lecție de înțelepciune la cel de-al doilea concert Coldplay din București

Vizita celor de la Coldplay în România s-a încheiat cu un al doilea show, susținut pe 13 iunie, dar și cu o povață venită din partea solistului Chris Martin. Pe lângă de muzică și divertisment, trupa britanică a oferit și reguli de conduită.

Publicat

pe

Concert Coldplay pe Arena Națională din București pe 12 iunie 2024 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Concertele formației Coldplay, aflată pentru prima dată în România, au fost pe buzele tuturor în ultimele două zile. Din păcate, nu neapărat pentru spectacolul frumos închegat, ci pentru invitatul surpriză care a urcat pe scenă alături de muzicieni.

Babasha, un tânăr de 22 de ani, a fost invitat de Coldplay să interpreteze o piesă proprie. În cadrul turneului "Music of the Spheres", artiștii încearcă să asculte muzica locală din regiunea în care concertează, luând în calcul ce se află în trending (la momentul respectiv). În cazul României, a fost vorba de Babasha, cu piesa "Păi Naa". 

Problema pentru cei prezenți la primul concert Coldplay (12 iunie) a fost că "Păi Naa" este o manea și nu au gustat deloc momentul lui Babasha. Ba chiar l-au huiduit și atmosfera a devenit cumva stânjenitoare, mai ales că Martin l-a acompaniat pe alocuri la pian. Prezența tânărului a creat vâlvă printre participanți și nu numai. Platformele de socializare au fost invadate de comentarii în care fiecare a încercat să-și exprime părerea, unii mai delicat, alții mai acid.

Ce a declarat Babasha după primul show Coldplay?

Babasha a publicat pe platformele de socializare un videoclip în care oferea câteva detalii despre momentul său. A spus că trupa a luat legătura cu impresarii săi pentru a face această propunere. Iar el a acceptat-o imediat fiind o ocazie unică în cariera sa. Mai mult, Babasha și Chris Martin au avut o probă de sunet înainte de concert, prin urmare, membrii trupei Coldplay știau cum va suna piesa.

Discursul lui Chris Martin la cel de-al doilea concert din București

După vâlva creată de primul show, românii s-au întrebat dacă Coldplay va avea același invitat și la cel de-al doilea concert. L-au avut. Și nu numai că au creat un moment mai puternic decât anteriorul, Chris Martin a avut de spus câteva cuvinte care ar trebui să ridice niște semne de întrebare la conduita pe care publicul spectator o are la un eveniment. Artistul a spus următoarele:

"Este primul nostru concert în România și, sigur că, s-au întâmplat niște lucruri interesante. La început, m-am simțit șocat și trist. M-am simțit cumva vinovat că am făcut ceva rău. Apoi, m-am pus în pat, am încercat să dorm și mi-am dat seama că sunteți publicul nostru și vă iubim necondiționat. Nu puteți face nimic care să ne întristeze. Călătorim în toată lumea, poate că nu înțelegem prin ce ați trecut individual, dar un lucru știu, acela că iubim toți oamenii în mod egal și asta înseamnă că și pe toți românii.

Ieri a fost atât de frumos pentru noi pentru că ne-am dat seama că nu contează, puteți să faceți ce vreți, noi tot o să vă iubim și o să ne întoarcem în România pentru că ne place aici. Și apoi, ce se întâmplă este că îi cântăm astăzi celui mai bun public pe care l-am văzut vreodată. Deci așa merge treaba. Dar aș vrea să schimb un lucru, acela că ieri au fost niște oameni, iar huiduielile nu au fost atât de bune. Aș vrea ca astăzi, timp de cinci secunde, să huiduiți mai bine, mai tare decât ieri, ca să aud.

Publicul s-a conformat, iar la încheierea celor cinci secunde de huiduieli, solistul a spus:

"Da, asta e o huiduială corespunzătoare! Mulțumim, e cea mai bună huiduială pe care am primit-o vreodată!

Joi seară, pe 13 iunie, înainte de a-l invita pe scenă pe Babasha, Chris Martin a făcut următorul anunț:

"După această melodie, vom cânta o manea pentru 3 minute. Cui nu îi place poate să meargă la baie, poate să le dea un mesaj prietenilor, dar să păstreze o atmosferă de pace și iubire."

Discursul lui Chris Martin a fost o oglindă pusă în fața noastră. Ce am văzut în ea rămâne la latitudinea fiecărui participant să afle. Cert este că membrii trupei i-au oferit un sprijin mai mare lui Babasha la cel de-al doilea show, l-au acompaniat mai avid, iar la final fiecare l-a îmbrățișat.

Pe 12 și 13 iunie 2024, Coldplay a adus pe Arena Națională două concerte spectaculoase. Muzica, scenografia, jocurile de lumini au fost doar câteva elemente care au dus la desăvârșirea un show în adevăratul sens al cuvântului. Pe lângă divertisment, Coldplay a arătat că este implicată în cauze sociale și de mediu, este o susținătoare a drepturile LGBTQ+, egalității de gen și etnie.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Cumpără ultimele bilete la concertul Coldplay din 12 iunie

O veste bună pentru fanii Coldplay care nu au reușit să pună mâna pe un bilet la concertele din București. Mai sunt disponibile câteva tichete de acces, în număr limitat, pentru show-ul din 12 iunie. Află cât costă și cum le poți cumpăra.

Publicat

pe

Formația Coldplay (2023)
Formația Coldplay (2023) │ FOTO: James Marcus Haney

Organizatorii au pus la dispoziția fanilor o nouă tranșă de bilete pentru show-urile trupei britanice, iar pentru concertul din 12 iunie, mai sunt disponibile bilete la categoriile:

  • Peluza II (sector 101) - 684 lei
  • Peluza II (sector 108) - 684 lei
  • Peluza II (sector 136) - 684 lei
  • Vizibilitate laterală (sector 336) - 553,50 lei
  • Vizibilitate laterală (sector 364) - 553,50 lei

Biletele sunt disponibile online, te invităm să accesezi agenda InfoMusic pentru achiziționare.

Coldplay vine în premieră în România, pe 12 și 13 iunie, cu ocazia turneului mondial "Music of the Spheres". Cele două concerte, organizate de Emagic și Live Nation, au bătut toate recordurile, marcând cel mai rapid sell-out pentru niște spectacole de stadion din istoria muzicii live din România. În deschidere vor urca pe scenă Maisie Peters și EMAA.

Trupa britanică și-a obișnuit fanii cu show-uri spectaculoase, în care muzica se împletește cu elemente vizuale și scenografice, iar "Music of the Spheres" a depășit așteptările tuturor, din acest punct de vedere. Observând concertele anterioare, Coldplay a reușit să creeze "universuri" unice și să-și respecte angajamentul de a oferi nu numai un recital muzical, ci o experiență multisenzorială completă care să rămână mult timp în memoria fanilor.

Citește în continuare

Concerte & turnee

La ce să ne așteptăm de la concertele Coldplay din 12 și 13 iunie?

Ne mai despart câteva ore până la concertele Coldplay din București, evenimente ce sunt așteptate cu sufletul la gură de fanii trupei. Ca să facem timpul să treacă mai repede ne putem delecta cu discografia artiștilor, dar ne și putem gândi la cum vor arăta show-urile din 12 și 13 iunie, la ce setlist ar putea interpreta pe scenă, ce efecte vizuale au pregătit sau la cum vor interacționa cu publicul român. Noi am făcut acest exercițiu de imaginație așa că te invităm și pe tine să ni te alături.

Publicat

pe

Formația Coldplay (2023)
Formația Coldplay (2023) │ FOTO: James Marcus Haney

Coldplay vine în premieră în România, pe 12 și 13 iunie, cu ocazia turneului mondial "Music of the Spheres". Cele două concerte, organizate de Emagic și Live Nation, au bătut toate recordurile, marcând cel mai rapid sell-out pentru niște spectacole de stadion din istoria muzicii live din România. În deschidere vor urca pe scenă Maisie Peters și EMAA.

Trupa britanică și-a obișnuit fanii cu show-uri spectaculoase, în care muzica se împletește cu elemente vizuale și scenografice, iar "Music of the Spheres" a depășit așteptările tuturor, din acest punct de vedere. Observând concertele anterioare, Coldplay a reușit să creeze "universuri" unice și să-și respecte angajamentul de a oferi nu numai un recital muzical, ci o experiență multisenzorială completă care să rămână mult timp în memoria fanilor.

Setlist concerte Coldplay la București

Orice artist muzical este cunoscut de un public larg (nu doar de fani) după "acea piesă". Sau "acele piese". Este și cazul trupei Coldplay pentru care "Yellow", "Clocks", "Fix You" sau "Paradise" au devenit unele dintre cele mai ascultate melodii din discografie.

Bineînțeles, având în vedere că spectacolele de la București fac parte din turneul de promovare a albumului "Music of the Spheres", nu au cum să lipsească cântece ca "Higher Power", "Biutyfyl" sau "My Universe". 

De exemplu, melodiile enumerate mai sus au fost cântate în concertele din Grecia, ce au avut loc pe 8 și 9 iunie. Alături de acestea, Coldplay a mai interpretat, printre altele, "Adventure of a Lifetime", "The Scientist", "Viva la Vida", "Hymn for the Weekend", "People of the Pride", "A Sky Full of Star", dar și o piesă nouă, ce urmează să fie lansată oficial în curând.

Scenografia

Designul scenei: Scena este gândită pentru a oferi o vizibilitate bună din toate colțurile spațiului de desfășurare, iar cea principală este conectată cu o pasarelă către o scenă secundară mai mică, situată în mijlocul publicului.

Decoruri și elemente vizuale: Decorul include elemente inspirate de tematica spațială a albumului, cu imagini ale planetelor, stelelor și alte motive cosmice proiectate pe ecranele de pe scenă.

Lumini

Jocuri de lumini: Concertele Coldplay sunt cunoscute pentru spectacolele impresionante de lumini. Show-ul include un mix complex de lumini colorate, lasere și efecte stroboscopice care sunt sincronizate cu muzica.

Brățări LED: Fanii primesc brățări LED (Xylobands) la intrare, care sunt controlate de la distanță pentru a crea efecte luminoase coordonate în întreaga arenă. Acestea își schimbă culorile și pulsează în ritmul muzicii, creând un efect vizual captivant.

Efecte speciale

Artificii și confetti: Coldplay utilizează adesea artificii în timpul momentelor culminante ale pieselor, precum și confetti colorate care cad asupra publicului. Aceste efecte sunt gândite pentru a intensifica momentele de maximă energie sau părțile mai emoționante ale concertului.

Proiecții video: Ecranele uriașe de pe scenă afișează imagini și animații care completează vizual piesele interpretate. Aceste proiecții pot include videoclipuri muzicale, imagini live cu membrii trupei sau artwork-uri tematice.

Atmosfera

Interacțiunea cu publicul: Chris Martin, solistul trupei, este renumit pentru modul său energic și carismatic de a interacționa cu publicul. El încurajează adesea fanii să cânte alături de trupă și să participe activ la spectacol.

Momente acustice: Pe lângă seturile energice, Coldplay pregătesc și momente mai sensibile, cu piese interpretate acustic, care aduc o notă de intimitate și conexiune cu publicul. Au existat numeroase instanțe în care fanii au fost invitați pe scenă pentru a cânta împreună cu trupa.

Citește în continuare