Urmărește-ne în Social Media

Piața Victoriei din Timișoara

Piata Victoriei din Timișoara
  • Tip locație
    Piețe publice
  • Adresa
    piata victoriei timisoara, Timișoara, RO
  • OFERTE CAZARE

Piața Victoriei, fostă Piața Operei, este una din piețele centrale ale municipiului Timișoara, locul în care Timișoara a fost proclamată în 20 decembrie 1989 primul oraș liber din România. La polii opuși ai pieței se găsesc la nord Opera, iar la sud Catedrala Mitropolitană. Dinspre Operă spre Catedrală promenada de pe dreapta se numește "Corso", iar cea de pe stânga "Surogat". Ambele au ansambluri arhitecturale de importanță istorică.

În jurul pieței se găsesc importante instituții cum ar fi: Opera Română, Teatrul Național, Teatrul Maghiar de Stat, Teatrul German de stat, Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, Cinematografele Timiș, Capitol și Studio, Muzeul Banatului, Galeriile de artă precum și multe magazine.

Publicitate

Următoarele evenimente @ Piața Victoriei din Timișoara

Nu sunt evenimente in agendă pentru această locatie.
Comentarii

Locație adăugată pe 27 aprilie 2016 și actualizată ultima oară pe 06 mai 2021 19:03. Ref #89548


Raportează o problemă legată de locație

InfoMusic NU reprezintă locația afișată. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact în privința locației unui eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.