Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Summer Well 2019
INFO CONCERT:
Whitesnake
INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2019
INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Ester Peony, interviu InfoMusic 2019Ester Peony, despre reacțiile fanilor Eurovision: "Că le place, că nu le place, eu îi iubesc"

The Gurdjieff Folk Instruments Ensemble

The Gurdjieff Folk Instruments Ensemble a fost fondat de pianistul și compozitorul Levon Eskenian cu scopul de a crea aranjamente autentice etnografic pentru muzica compusă inițial pentru pian. Abordarea artistică a lui Eskenian merge astfel dincolo de partitura tipărită și sondează tradițiile muzicale cu care Gurdjieff s-a întâlnit în anii călătoriilor sale. Bucățile muzicale pe care Eskenian le-a selectat își au rădăcinile în folclorul și muzica spirituală armeană, greacă, arabă, kurdă, asiriană și caucaziană. Re-aranjamentele muzicale au fost făcute având în vedere păstrarea autenticitații lor, și astfel abordare compozitiilor lui Gurdjieff este facută din perspectiva sonorității bogate oferite de interpretarea cu instrumente muzicale autentice, tradiționale.

Repertoriul muzical al lui G.I. Gurdjieff are la bază muzica pe care a întâlnit-o în Armenia, Caucaz, Orientul Mijlociu și prin multe părți din Asia Centrală, India și nordul Africii. În aceste călătorii a fost adesea și martorul unor dansuri executate în timpul ritualurilor sacre din temple antice. Marea majoritate a muzicii lui Gurdjieff a fost compusă între 1924 și 1927, în colaborare cu compozitorul și pianistul rus Thomas de Hartmann. Gurdjieff a dictat conținutul fiecărei melodii lui Thomas de Hartmann, unul dintre elevii săi, iar de Hartmann a reușit să le transcrie în partituri muzicale. Din această colaborare au rezultat in jur de 200 de piese și fragmente muzicale.

În 2011, binecunoscuta companie de înregistrări, ECM, a scos CD-ul “Music of Georges I. Gurdjieff”, iar după lansarea discului ansamblul a primit o mulțime de premii și recunoașteri din partea specialiștilor pentru interpretarea specială, și amintim aici Premiul Edison Jazz/World 2012 pentru cel mai bun album internațional, obținut la Festivalul de jazz din Olanda.

Următoarele evenimente cu The Gurdjieff Folk Instruments Ensemble

Nu sunt concerte indexate pentru aceasta perioadă.

Știri despre The Gurdjieff Folk Instruments Ensemble

Levon Eskenian

Levon Eskenian (The Gurdjieff Folk Instruments Ensemble): "Admir muzica și cultura românească"

Levon Eskenian este una dintre figurile cele mai active din viața muzicală a Armeniei. Ca director artistic al mai multor ansambluri, el a susținut programe muzicale în Armenia, Europa, Orientul Mijlociu, Rusia și Australia. În 2008 a fondat The Gurdjieff Folk Instruments Ensemble, prin care își propune să prezinte aranjamentele sale etnografic-autentice ale muzicii lui Gurdjieff și Komitas.

CLOSE
CLOSE