Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 VUNK feat. Lidia Buble - Vino, du-teVunk feat. Lidia Buble - Vino, Du-te Billie Eilish: The World’s A Little BlurryUn documentar despre Billie Eilish apare în februarie 2021 - VIDEO TEASER Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii

Riot V la Fabrica

Raportează erori Data: luni, 4 noiembrie 2019Ora de incepere: 20:00 Loc:
Fabrica,
București
IMPORTANT: Măsurile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 au blocat desfășurarea concertelor începând din martie 2020. Majoritatea evenimentelor au fost reprogramate, iar agenda noastră a fost actualizată. Festivalurile și concertele mari nu vor putea reveni mai devreme de 1 septembrie. În prezent, se pot organiza evenimente în aer liber cu maxim 500 de participanți, păstrându-se distanțarea socială.

Riot V, una dintre legendele scenei heavy rock, vine în premieră în România și va susține un concert în Club Fabrica pe 4 noiembrie 2019, de la ora 20:00.

Bilete concert Riot V în Club Fabrica

  • Presale - 60 lei

Formată în 1975 la New York și aflată încă într-o formă de invidiat după aproape 45 de ani, Riot V este una dintre acele trupe care se confundă cu istoria metalului. Evoluția ei discografică pleacă de la hard rock, transformându-se gradual într-un heavy metal clasic, pentru ca spre finalul anilor '90 să ajungă a fi considerată unul dintre pionierii power metal-ului.

Primele albume, inspirate din filonul blues-rock/proto-metal (Thin Lizzy, Deep Purple, Rainbow), s-au remarcat în epocă prin simplitatea, viteza, energia și forța compoziției; această etapă a culminat în 1981 cu "Fire Down Under", considerat de mulți a fi o redutabilă replică dată de America curentului NWOBHM care domina scena metal de peste ocean. Paradoxal, acest album care avea să devină cel mai bine vândut al trupei a fost respins de casa de discuri ca nevandabil, lansarea lui devenind posibilă doar în urma protestelor de stradă ale fanilor, dintre care cei mai îndârjiți s-au dovedit a fi nu americanii, ci britanicii.
Au urmat două albume excelente, dar cum succesul comercial tot întârzia să apară, în 1984 istoria trupei a ajuns într-un punct în care ar fi putut să se încheie prematur. Din fericire, după doi ani de pauză, Riot s-a reînființat și în 1988 a zguduit scena metal printr-un nou album de referință, "Thundersteel". De aici înainte trupa avea să rămână ferm ancorată în teritoriul power/speed, câștigându-și pe plan mondial notorietatea ce pe nedrept se lăsase atât de mult așteptată.

Un nou moment de cumpănă a fost 2012, anul morții lui Mark Reale, "creierul" formației și unicul membru fondator rămas permanent în componența ei. Ceilalți membri au decis totuși să continue, dar din respect pentru Mark numele trupei a fost modificat în "Riot V" (trupa ajunsese la al cincilea vocalist). Sub noul nume a continuat o intensă activitate live și discografică, trupa confirmându-și statutul prin trei albume solide de studio.

Calendar concerte

<< oct. 2020 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Raportează o problemă legată de eveniment

InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează, indică linkuri de achiziție sau atunci când este menționat, integrează formulare externe de comandă. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
CLOSE
CLOSE