Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Festivalul PeriFEERIC transformă cartierele bucureștene în spații artistice

Pe 7 și 8 octombrie, Festivalul PeriFEERIC - NeighbourGOOD Days of Bucharest transformă mai multe zone periferice ale Capitalei în centre de expresie artistică ce vor găzdui o serie de evenimente atractive pentru publicul de toate vârstele. Accesul este liber, în limita locurilor disponibile. Mai multe detalii și program în articol.

Publicat

pe

Festivalul PeriFEERIC 2023
Festivalul PeriFEERIC 2023 │ FOTO: ARCUB

Organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București, Festivalul PeriFEERIC - NeighbourGOOD Days of Bucharest își propune să răspândească bucuria artei în fiecare colț al orașului pentru a crea o conexiune autentică între artiști și comunități, dar și să contribuie la încurajarea locuitorilor de a descoperi specificul necunoscut al zonelor periferice prin participarea activă la manifestări culturale variate.

Festivalul debutează sâmbătă, 7 octombrie, cu un spectacol de magie pentru copii și părinți, programat la ora 10.00, la Teatrul Nou, care îi va implica activ pe cei mici în trucuri magice și le va oferi o experiență amuzantă și distractivă. Evenimentele dedicate copiilor includ, de asemenea, și ateliere de actorie, susținute de actorii Studioului Film & Theatre Academy atât sâmbătă, 7 octombrie, cât și duminică, 8 octombrie, la ora 11.00, în sediul de pe Bulevardul Iuliu Maniu nr. 138-142.

Bucureștiul își va dezvălui fața mai puțin cunoscută pasionaților de artă stradală în cadrul turului ghidat București Alternativ - o călătorie în arta stradală, de la centru la periferie, care va lua startul sâmbătă, 7 octombrie, la ora 11.00, în Piața Universității, și se va încheia, în jurul orei 14.00,  la A.M. Social Space, pe Str. Constantin Bosianu nr. 21. Bucureștenii care au (re)descoperit orașul în cadrul turului, dar și rezidenții din zonă pot participa aici, în intervalul orar 14.00-16.00, la un jam session susținut de Bucharest Sax Quartet și o serie de ateliere de graffiti și stencils.

Teatrul Nou le propune bucureștenilor un nou subiect de reflecție pe tema libertății și a schimbărilor într-o societate futuristă cu piesa de teatru "Străini în viitor", o comedie scrisă și regizată de Andrei Adam. Prima zi din programul PeriFEERIC se va încheia într-o explozie de energie cu un concert al cunoscutei trupe Robin and the Backstabbers, programat la ora 21.30, la Recul, pe Splaiul Unirii nr. 160.

PeriFEERIC se extinde duminică, 8 octombrie, cu un treasure hunt în cartierul Rahova, programat între orele 11.30 și 13.30, în care participanții vor descoperi misterele unor locuri emblematice din această zonă a Capitalei. Vânătoarea de comori urbane va lua startul în fața centrului comercial Liberty (Șoseaua Progresului nr. 151-171) și se va încheia la A.M. Social Space (Str. Constantin Bosianu nr. 21). Pentru a participa, persoanele interesate se pot înscrie la treasure hunt prin completarea acestui formular.

Programul de seară al celei de-a doua zile de festival include piesa de teatru "Un spectacol dumnezeiesc", după David Javerbaum, o comedie neagră în regia Iuliei Alexandra Neacșu, programată la ora 17.00, la Teatrul Nou.

Teatrul Infinit se înscrie în seria evenimentelor teatrale PeriFEERIC cu spectacolul "Eu cu cine mă mărit?", după un text scris de Silvia Gagu, în regia lui Bogdan Gagu. Programată la ora 19.30, reprezentația teatrală transformă scena Teatrului Infinit în epicentrul unei căutări continue a fericirii în contextul unei petreceri a burlăcițelor.

De la ora 18.00, în grădina J'ai Bistrot va concerta artista Cristina Lupu. Absolventă a Facultății de Compoziție, secția Jazz, la Universitatea Națională de Muzică din București, Cristina Lupu le va oferi bucureștenilor o experiență intimă cu un recital din compozițiile sale reunite sub titlul "Sweet Amnesia", o colecție de povești incluse pe albumul cu același titlu.

Oferta muzicală a Festivalului PeriFEERIC include, totodată, și concertul pianistului Flavian Chitic, programat la ora 18.00, la A.M. Social Space, dedicat iubitorilor de muzică clasică. Flavian Chitic este absolvent al unor instituții prestigioase de profil - Liceul de Arte "Victor Brauner" din Piatra Neamț și Universitatea Națională de Muzică din București.

Program PeriFEERIC - NeighbourGOOD Days of Bucharest

Sâmbătă, 7 octombrie

Teatrul Nou (Strada Matei Voievod nr. 88, sector 2)

10.00: Spectacol de magie pentru copii și părinți

20.00-21.30: Spectacol de teatru - "Străini în viitor"

Studio Film & Theatre Academy (Bulevardul Iuliu Maniu nr. 138-142)

11.00: Ateliere de actorie pentru copii

Piața Universității – A.M. Social Space (Str. Constantin Bosianu nr. 21)

11.00-14.00: Tur ghidat București Alternativ – o călătorie în arta stradală

A.M. Social Space (Str. Constantin Bosianu nr. 21)

14.00-16.00: Jam session susținut de Bucharest Sax Quartet

14.00-15.00: Atelier de graffiti

15.00-16.00: Atelier de stencils

Recul (Splaiul Unirii nr. 160)

21.30: Concert Robin and the Backstabbers

Duminică, 8 octombrie

Studio Film & Theatre Academy (Bulevardul Iuliu Maniu nr. 138-142)

11.00: Ateliere de actorie pentru copii

Cartierul Rahova: Centrul comercial Liberty (Șoseaua Progresului nr. 151-171) – A.M. Social Space (Str. Constantin Bosianu nr. 21)

11.30-13.30: Treasure hunt: vânătoare de comori urbane pe traseul Centrul comercial Liberty – A.M. Social Space. Participarea la treasure hunt este pe bază de înscriere prealabilă, prin completarea acestui formular.

Teatrul Nou (Strada Matei Voievod nr. 88, sector 2)

17.00: Spectacol de teatru - "Un spectacol dumnezeiesc"

Teatrul Infinit (Strada Mihai Eminescu nr. 127)

19.30: Spectacol de teatru –  "Eu cu cine mă mărit?"

J'ai Bistrot (Calea Griviței nr. 55, sector 1)

18.00: Concert Cristina Lupu – "Sweet Amnesia"

A.M. Social Space (Str. Constantin Bosianu nr. 21)

18.00: Concert de muzică clasică Flavian Chitic

Concerte & turnee

Asaf Avidan este cap de afiș la Rocanotherworld 2024; află ce artiști mai urcă pe scenă

Cea de-a noua ediție a festivalului Rocanotherworld va avea loc în perioada 20-23 iunie 2024 la Iași, și va reuni pe scenă un lineup internațional de excepție. Abonamentele sunt deja disponibile online. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert Asaf Avidan la Full Moon Live Arenele Romane pe 16 septembrie 2016 │ FOTO: Andrei Zidaroiu / InfoMusic.ro

Rocanotherworld 2024 este organizat sub semnul echilibrului, îmbinând armonios energia interpretărilor live cu varietatea și dinamica evenimentelor conexe dăruite unui public ghidat de cele trei valori definitorii ale festivalului: #becurious, #bedifferent și #beforothers.

Rocanotherworld este un festival explorator de muzică, artă, gânduri, oameni și idei, care a luat naștere la Iași în 2016, in memoriam Ioan Dan Niculescu, fiind organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Acesta reprezintă o călătorie colectivă, o stare de spirit, o celebrare a vieții prin (re)conectarea la valori, o efervescență culturală și o conturare a felului de-a fi - curios, diferit și pentru ceilalți.

Primii artiști confirmați la Rocanotherworld 2024

Asaf Avidan, om la lună, Robin and The Backstabbers, K not K și Dora Gaitanovici sunt primii artiști care își anunță prezența în fața publicului festivalier.

Orientat spre o carieră solo de mai bine de un deceniu, Asaf Avidan a fascinat publicul din întreaga lume printr-o abordare muzicală autentică, versuri emoționante și un timbru vocal emblematic. De-a lungul timpului, Avidan s-a aventurat în turnee mondiale extinse, continuând să scoată un număr impresionant de bijuterii muzicale. Într-un cadru solo intim, sub umbrela Ichnology Solo Tour, artistul poartă poveștile de pe cel mai recent album, "Anagnorisis", vechile sale hituri și talentul său multi-instrumental și va aduce pe scena festivalului ieșean un show fermecător.

Călătoria muzicală inițiată sub numele om la lună ne întoarce în primăvara anului 2018 spre proiectul de rough acoustic poetry al lui Doru Pușcașu, un demers sincer și autentic de poezie cântată, în care chitara sau pianul completau versurile meșteșugite de Doru. În toamna lui 2019, lui Doru i s-au alăturat Dragoș Strat, Cătălin Constantin și Adrian Maraloiu, om la lună devenind astfel full band, cu apariții live tot mai dese. La patru ani de la înființare, om la lună a devenit una dintre cele mai populare și iubite trupe de rock alternativ / indie rock din România, cu numeroase concerte sold out și o comunitate de fani devotați în continuă expansiune. Așa cum se autodefinesc "Om la lună este un strigăt. De mare iubire, de frică, singurătate, bucurie, tristețe și regăsire" care continuă să seducă și să cucerească publicul din toată țara.

Adunați în 2010 de către solistul și compozitorul Andrei Robin Proca după o călătorie solitară de o săptămână prin Munții Călimani, Robin and the Backstabbers își descriu muzica drept "pop melodramatic". Nu au ajuns o trupă de coveruri după albumul "Graceland" al lui Paul Simon, așa cum își imaginau la început, dar au reușit să ia pe sus scena de muzică alternativă din România cu melanjul lor de rock eclectic și versuri moderniste, criptice. "Vladivostok", mult-așteptatul epilog al trilogiei "Bacovia Overdrive" a fost lansat în noiembrie 2019 printr-un concert la Arenele Romane din București și a fost precedat de trei cântece: "Vladivostok 2" - cu un videoclip realizat de Barna Nemethi, "Tarantella (O casă, cândva)" - cu un videoclip gândit de Horia Cojan și "M E C A N I C Ă F I N Ă".

Unul dintre cele mai interesante exporturi muzicale din Europa de Est, duo-ul K not K (cunoscut inițial sub numele de Karpov not Kasparov) face muzică electronică optimistă inspirată de jocul de șah. În ultimii 8 ani, trupa a cântat în 38 din 44 de țări europene pe scene de club sau culturale, muzee, galerii de artă, dar și pentru festivaluri importante, împărțind scena cu nume sonore precum GusGus, Underworld, AltinGun, Poni Hoax și altele. K not K are în discografie LP-ul "Soundtrack for a Game of Chess", "The Vocal Edits", EP-ul "Memory". După un turneu european și național, duo-ul pregătește lansarea unui nou material discografic imprimat cu arome orientale.

Proiectul Dora Gaitanovici este un produs muzical original și îndrăzneț. Sound-ul lor îmbină elemente alternative, progressive și modern rock, cu ușoare influențe folclorice. Publicul i-a remarcat la Vocea României și la Eurovision, iar piesa "Ana" a stat 3 săptămâni pe locul 1 în Top 50 Viral Romania pe Spotify, lucru care le-a oferit o invitație specială pe main stage la Electric Castle. Pasiunea pentru muzică și forța interpretărilor i-au plasat pe tinerii artiști printre favoriții publicului iubitor de reprezentații live.

Prețuri și info bilete Rocanotherworld 2024

  • Abonamentele au fost puse în vânzare online, la prețuri cuprinse între 160 lei (+comision) și 320 lei (+comision).
  • Studenții beneficiază de abonamente la un preț redus, iar copiii cu vârstele sub 12 ani au acces gratuit, însoțiți de un adult posesor de bilet.
  • Persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor beneficiază de acces gratuit, în baza completării formularului online.
Citește în continuare

Trending