Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

SAGA Festival 2023 anunță programul pe zile; Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture se alătură lineup-ului

SAGA Festival se apropie cu pași repezi de cea de-a treia ediție, care va avea loc la Romaero între 23-25 iunie. Sunt așteptați peste 150.000 de festivalieri care se vor bucura de muzica a peste 100 de artiști, producția grandioasă, experiențele imersive și scenele spectaculoase. Te invităm să afli programul pe zile și muzicienii care au fost adăugați în lineup.

Publicat

pe

Joel Corry la Saga Festival pe 4 iunie 2022 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

SAGA Festival anunță programul pentru cele 3 zile și prezintă artiștii care s-au alăturat lineup-ului pe lângă cei deja anunțați. Pentru prima dată în România, Elley Duhé vine să bucure publicul cu hit-urile care au propulsat-o în topurile radio și TV mondiale, dar și pe magazinele digitale unde are peste 1.9 miliarde de streamuri: "Middle of the Night", "Happy Now" cu ZEDD sau "Bad Memories" cu Meduza, James Carter și Fast Boy.

Robin Schulz, DJ-ul câștigător a peste 450 de premii gold, platinum și diamond, cu peste 20 de milioane de discuri vândute și peste 10 miliarde de streamuri, revine la Romaero cu un show special din care nu vor lipsi piese ca "Sugar", "Waves" și "Sun Goes Down".

DJ-ul numărul 11 în lume și DJ-ul House numărul 1, conform Top 100 DJ Mag, Vintage Culture, vine din Brazilia pentru prima dată la București, iar fanii SAGA vor avea parte de un set spectaculos, creat special pentru fanii din România. DJ-ul și producătorul a colaborat cu artiști precum Maxi Jazz, Rufus Du Sol, John Summit, Meduza, The Martinez Brothers & Louie Vega, Diplo, Roland Clark, Aurora, Solardo, Claptone, James Hype și alții.

Tot din Brazilia, direct la SAGA Festival, în premieră în România, Mochakk va urca pe scena Spark pentru o seară memorabilă alături de fanii care și-au dorit să îl vadă.

Program SAGA Festival 2023:

Programul celor 3 zile de festival pentru scenele Source, Heat, Spark, Switch și Drift este împărțit după cum urmează:

Vineri, 23 iunie

  • Lil Nas X, Skrillex, Adriatique, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Melanie C, Delia, Franky Wah, 999999999, Gordo, Hector Oaks, Hitty, Paula Temple

Sâmbătă, 24 iunie

  • Elley Duhé, Fisher, Robin Schulz, Gabry Ponte, Hot Since 82, Ida Engberg, Joel Corry, Justus, Paco Osuna, Subcarpați

Duminică, 25 iunie

  • Wiz Khalifa, Alan Walker, Tale of Us, Adam Beyer, B.U.G. Mafia, I Hate Models, Kevin De Vries, Mochakk, Sickick, Spike, Vintage Culture.

Artiștilor deja menționați li se alătură DJi din scena locală de EDM, tehno și house, dar și artiști de hip-hop și trap, care vor asalta Switch stage hijacked by Hustle, precum IAN, Deliric, Killa Fonic, Nane, Puya, Azteca, Gheboasă și alții.

Bilete SAGA Festival 2023:

  • Biletele sunt disponibile online și pot fi cumpărate la prețuri speciale: prețul unui bilet de o zi pornește de la 40 de euro, iar abonamentele de 3 zile mai pot fi achiziționate în rate, cu payment plan de 25 de euro depozit doar în luna aprilie. În plus, există și categoria de Under 21 la prețul de 55 de euro pentru festivalierii cu vârsta sub 21 de ani, dar și categoria de bilete VIP.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri vineri, 23 iunie 2023

SAGA Festival 2023

Loc
Romaero
PUBLICITATE
Comentează

Tehnologie

Coloana sonoră a jocului EA Sports FC 24 (ex FIFA) s-a lansat oficial

Era o perioadă când ora exactă în trendurile muzicale era dată de coloanele sonore de la Electronic Arts. Mă refer evident la piese de pe coloanele sonore ale jocurilor FIFA, NHL, NFS. Pe 20 septembrie 2023 a debutat coloana sonoră a principalului simulator de fotbal de pe piaţă, cunoscut acum ca EA SPORTS FC 24.

Publicat

pe

Coperta EA Sports FC 24 coloana sonora
Coperta EA Sports FC 24 coloana sonora │ FOTO: EA Sports

EA Sports nu mai beneficiază de licenţă FIFA, aşa că după FIFA 23 de anul trecut acum apare EA Sports FC 24 ca succesor. Coloana sonora include peste 100 de artişti din toată lumea şi combină genuri ca niciodată până acum. Avem şi nume mari precum Major Lazer şi The Rolling Stones, dar şi rapperul Stormzy, multiplu câştigător de premii BET, MOBO, MTV Europe şi Q Award.

Nu îl uităm pe simpaticul Jack Harlow, pe Baby Keem, câştigător de premiu Grammy, plus Kendrick Lamar, care are nu mai puţin de 17 premii Grammy. Central Cee de la Beach Please se aude în FIFA, alături de rapperul cu multiple discuri de diamant Ninho. Senzaţia pop indiană King apare la categoria noutăţi şi avem şi indie rock pentru iubitorii săi, prin trupe ca The Last Dinner Party, Obongjayar, dar şi rapperul KayCyy.

Mă bucur să văd şi Run the Jewels pe listă, alături de Skrillex, Fred Again, Lil Yachty sau The Blessed Madonna.

Apar chiar şi piese nelansate încă, de la productorul Barry Can't Swim ft. Surya Sen, Michael Brun şi alţii. Coloana sonoră se poate asculta pe Spotify mai jos:

Genurile abordate pe acest album se potrivesc cu diversitatea stilurilor de joc de fotbal. Auzim de la Afrobeats la Reggaeton şi grime. EA Sports FC 24, jocul va sosi pe 29 septembrie 2023, cu acces anticipat prin Ultimate Edition de pe 22 septembri 2023. Precomenzile sunt disponibile deja, iar titlul apare pe PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X şi S, Xbox One, PC şi Nintendo Switch.

Este jocul cu numărul 31 din seria intitulată până acum FIFA. "FC" vine de la "Football Club", iar pe coperta jocului se află fotbalistul norvegian Erling Haaland, de la Manchester City.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Lost Frenquencies, JP Cooper, Tom Odell cântă la festivitatea de închidere a Campionatului Mondial de Esports - Digital Throne

În cadrul festivităților Campionatului Mondial de Esports - Digital Throne, programate pentru 1-3 septembrie la Iași, participanții se vor putea bucura de concerte marca Lost Frenquencies, JP Cooper și Tom Odell. Lineup-ul este completat de artiști români. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

JP Cooper și Tom Odell
JP Cooper și Tom Odell │ FOTO: InfoMusic

Digital Throne, festivalul de 10 zile ce transformă Iașiul în capitala globală a sportului digital, artei, educației și divertismentului, va avea loc între 24 august și 3 septembrie și va găzdui, printre multe alte evenimente conexe, finalele Campionatului Mondial de Eports și festivalul Comic Con. În cadrul festivității de închidere ce se va desfășura în zona Palas, în perioada 1-3 septembrie, pe scena Digital Throne vor urca Lost Frequencies, JP Cooper și Tom Odell.

Lineup-ul este completat de Delia, The Motans, Connect-R & Johny Romano, Deliric x Silent Strike și mulți alți artiști care vor fi anunțați în curând.

Felix De Laet, cunoscut ca Lost Frequencies, este un DJ și producător belgian. În 2014, la începutul carierei sale, a lansat piesa "Are You With Me" ce a ajuns pe locul 1 în 18 țări și l-a ajutat pe acesta să devină primul artist belgian ce a atins vreodată primul loc în topurile muzicale din Marea Britanie. De-a lungul carierei, acesta a remixat melodii cunoscute ale unor artiști precum Justin Bieber, Miley Cyrus, Major Lazer. Conform Spotify, Lost Frequencies are peste 24 de milioane de ascultători lunari.

Cântărețul și compozitorul englez Tom Odell este unul din cei mai importanți artiști britanici contemporani. La 10 ani după ce cântărețul britanic a obținut succes cu hitul său "Another Love", melodia sa a reintrat în topuri în Europa și Marea Britanie, reprezentând un simbol al celor care protestează pașnic pentru pace.

JP Cooper este un cântăreț și compozitor englez în vârstă de 39 de ani, cunoscut pentru colaborarea pe piesa "Perfect Strangers" alături de Jonas Blue în 2016.

Comic Con în cadrul Digital Throne

Digital Throne va aduce la Iași Comic Con, eveniment dedicat fanilor benzilor desenate, animațiilor, jocurilor video, și serialelor TV. La Comic Con vor fi prezenți artiști și actori cunoscuți din filme și pop culture, printre care Henry Ian Cusick (Lost, The 100,  Scandal), Sebastian Roche (Supernatural), Luka Peroš (La Casa de Papel), Naomi Grossman (American Horror Story) și Nikola Djuricko (Stranger Things).

Fanii vor avea șansa de a-și cunoaște actorii favoriți, de a se fotografia individual cu ei, de a obține autograful lor personalizat și de a purta discuții live în cadrul panel-urilor de Q&A, de unde pot afla și amănunte neștiute de pe platourile de filmare.

Finalele Campionatului Mondial de Esports

Digital Throne găzduiește cea de-a 15-a ediție a Campionatelor Mondiale de Esports. Competiția, organizată de Federația Internațională de Esports, va reuni cei mai mulți jucători pe care i-a avut vreodată la start orice eveniment de profil organizat până acum în lume. Peste 700 de jucători din 120 de țări se vor înfrunta la șase dintre jocurile competitive de top ale momentului - Counter Strike: Global-Offensive, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends și PUBG Mobile.

Valoarea premiilor puse la bătaie este de 500.000 dolari, cel mai mare prize pool pe care un Campionat Mondial l-a avut vreodată. Premiile vor fi adjudecate în urma celor aproape 500 de meciuri pe care turneul final de la Iași le va găzdui timp de o săptămână.

Bilete și acces

Prețul abonamentelor la festivitatea de închidere a Digital Throne (1-3 septembrie) este următorul: până pe data de 20 iulie, prețul abonamentului pentru cele 3 zile este de 150 Lei. Până în ziua evenimentului acesta va fi de 220 Lei. Abonamentul achiziționat direct la festival va avea un preț de 250 Lei.

Accesul la finalele Campionatului Mondial de Esports este gratuit. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Recenzie SAGA Festival 2023: anulări cu probleme, Skrillex impecabil, revenirea la Romaero nu a fost de bun augur

SAGA Festival 2023 a fost pe buzele tuturor în aceste zile, dar mai degrabă din motivele greşite. Între anulari ale artiştilor, temperaturi prea mari şi cereri de refund, ceva clar nu a mers bine. Ce a mers bine aflaţi totuşi din recenzia de mai jos.

Publicat

pe

│ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Ce a mers bine?

Sonorizarea  de la SAGA Festival 2023 mi s-a părut OK, mă rog cel puţin pentru primele două treimi din public de la main stage şi pentru cei aflaţi la scena Heat, adică techno. Skrillex s-a auzit excelent, Delia a făcut mega show, inclusiv pirotehnic şi am avut şi lasere aferente. Parcă totuşi show-ul şi scena nu au avut grandiozitatea ultimelor ediţii.

Mi s-a părut şi că am mers mai puţin între scene decât anul trecut şi că opţiunile de mâncare erau mai bine coagulate în acel hangar decât "sparte" în jurul unui stadion. Mi-a plăcut şi mobilizarea lui Skrillex, care a făcut show de 3 ore, deşi nu era obligat, pentru a îi ţine locul lui Lil Nas X. Fisher l-a înlocuit pe Wiz Khalifa în ziua 3.

Am apreciat şi că au fost aduşi mulţi artişti români, cu accent pe ce vrea publicul, adică trapperi locali şi rapperi.

Ce nu a mers bine?

Multe... de la comportamentul paznicilor BGS care nu au gestionat bine mulţimea uriaşă de la intrare, la cozile uriaşe de la top up şi de la brăţări. Apoi faptul că nu puteai face top up din aplicaţie. Personal, am ieşit de la festival şi am fost la un restaurant de lângă şi la un Mega Image pentru mâncare şi băutură.

Apoi anulările: pierzi 2 headlineri şi un artist secundar în 3 zile. E vorba despre Lil Nas X, Wiz Khalifa şi Sickick. Asta dacă nu cumva am mai ratat pe cineva. Iar Lil Nas X era a doua zi după apariţia ratată de la SAGA la Glastonbury şi a făcut un show de milioane. Gurile rele zic că de fapt a avut nemulţumiri contractuale legate de SAGA şi nu probleme de sănătate.

Că nemulţumire personală e că scena Heat îşi merită numele: era pur şi simplu prea cald, 40+, mai ales în faţă. Şi nici măcar nu era plin hangarul. Au dispărut şi acele jocuri de lumini în valuri din 2021 de la Carl Cox şi nici măcar nu s-a aprins acel "piept de robot" în care se afla DJ-ul.

Încălecarea sonorizării e din nou o problemă: cine stătea în spate la Skrillex nu auzea mai nimic, auzea doar techno de la Heat.

Aglomeraţia a dominat evenimentul pe toată durata sa, însoţit de o căldură infernală şi mulţi se simţeau neconfortabil acolo. Sonorizarea de la scena trap nu a fost grozavă şi nici gimmick-urile artiştilor.

Am înţeles şi că pentru refund trebuie să te duci fizic la Romaero Băneasa, ceea ce dacă eşti din alt oraş sau din Berceni e cheltuială aproape cât biletul de SAGA pe o zi.

Alte constatări:

Skrillex a făcut o treabă bună, a fost impecabil, a început cu o melodie populară românească şi a adus şi piesă cu darabane "Xena", dar remixata. Am auzit mai puţin dubstep decât speram, dar măcar a lăsat piesele să curgă, spre deosebire de artiştii de la SAGA 2022.

Am fost şocat de media de vârstă foarte, foarte mică de la festival. E drept că au fost şi bilete cu preţ redus pentru cei sub 21 ani şi că 225 de lei pe zi nu era capăt de ţară. Mă uitam la ei şi nu prea îi vedeam că au putere de consum, trăgeau de o bere sau o cola. Au fost mai puţine activări decât în alţi ani şi mai puţin hype cu petrecerea din avion.

Varietatea food truck-urilor a fost OK, dar preţurile au fost lovite serios de inflaţie. Rava, Azteca, Amuly au fost mai mult pe gimmick decât pe muzică. Paula Temple a făcut senzaţie la techno, cu un baraj de sunete agresive şi beat-uri murdare.

Delia a dovedit în vreo oră ca e cel mai mare rockstar feminin din România, poate cu cel mai bun show de la SAGA din 2023. Şi Şatra Benz şi BUG Mafia au ridicat lumea în picioare.

Da, consensul e că lucrurile nu au ieşit bine, poate chiar mai rău decât la Fall In Love Festival 2019. Rămâne acum de văzut dacă organizatorii vor trage o lecţie de aici şi se vor revanşa în 2024 sau vor prefera să ignore critică şi să facă downsize la eveniment, că în acest an. Mi s-a părut că anvergură sa a scăzut.

Galerie foto SAGA Festival 2023:

Citește în continuare

Trending