Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

AWAKE presents Urban Summer Nights revine în iulie 2022 cu o nouă ediție; Ce artiști vin la Târgu Mureș

AWAKE presents Urban Summer Nights 2022 o readuce în România pe Akua Naru, în calitate de headliner al ediției, alături de Deliric X Silent Strike & Muse Quartet. Festivalul se va desfășura în perioada 8 - 10 iulie, la Cetatea Medievală Târgu Mureș. Intrarea la eveniment este liberă.

Publicat

pe

Akua Naru la Festivalul Awake 2018 │ FOTO: Alexandru Dragoi / InfoMusic.ro

AWAKE presents revine la Cetate anul acesta cu un eveniment de trei zile, care va include, pe lângă concerte cu trupe, scena Chill și Vinil, platforma Feed Your Mind, Street Food, Bazaar, Impro Show, Artdoor și Board Games Area.

După ce a fost primită cu brațele deschise de publicul mureșean la ediția din 2018 a festivalului AWAKE, Akua Naru revine la Târgu Mureș, în cadrul AWAKE presents Urban Summer Nights 2022. Artista a reinventat hip-hop-ul feminin, reușind să combine versuri sensibile în cântecele sale, elemente de jazz și muzică tradițional africană. Primul său album de succes a fost lansat în 2011 - "The Journey Aflame". De atunci, Akua Naru a mai lansat trei materiale discografice: "The Live & Aflame Sessions" (2012), "The Miner's Canary" (2015) și "The Blackest Joy" (2018).

AKUA NARU - "My Mother's Daughter"

Deliric & Silent Strike provin din underground, dar au fost influențați de genuri muzicale diferite. Au început să colaboreze prin 2007, iar în 2016 au lansat primul lor album împreună: Deliric x Silent Strike, urmat de cel de-al doilea, în 2019. Provocarea cea mai mare a fost să-și reorchestreze piesele împreună cu un cvartet, astfel alăturându-se și Muse Quartet proiectului, cvartetul de coarde format din două viori, o violă și un violoncel.

Deliric X Silent Strike - "Am Visat Că Schimbăm Lumea"

sZempöl este o trupă care și-a schimbat sound-ul de-a lungul timpului, ajungând la o energie care combină teatrul, muzica și poveștile într-un mix cu vioară, trompetă, tobe, bass, plus un DJ actor la teatrul de păpuși. Trupa a cântat la festivaluri prestigioase ca Peninsula (Târgu Mureș), Sziget Festival (Budapesta), precum și la festivalul de film TIFF de la Cluj. Printre diferitele caracterizări ale trupei se află și cea de formație "teatro-disco-balcanică". Bence și Magor compun muzică de teatru, iar Akos este actor la Teatrul de Păpuși "Cimborák". „Din când în când folosim elemente teatrale la concerte, chestii de astea interactive cu publicul, dansăm împreună - sună kitschos, dar e un moment din showul nostru care înnebunește lumea“, explică Bence.

sZempöl - Bélavagyok

Jazzbois este un trio jazz-hip-hop din Budapesta, al cărui album de debut – "Jazzbois Goes Blunt" a fost foarte apreciat deopotrivă de scenele de jazz și hip-hop, primind recunoaștere și susținere din partea unor figuri importante din domeniu, precum Joe Kay (Soulection) și casa de discuri legendară Brownswood Records. Toamna trecută, Jazzbois au lansat cel de-al doilea material discografic - "Jazzbois Goes Blunt II".

Jazzbois Live @ Boldi's Cellar

Koszika & The HotShots - muzică eclectică, etno indie pop transilvănean, funk & soul balcanic, energetic și electric - cam asta descrie muzica lui Koszika și a trupei ei live – The HotShots. Combinând stiluri care sunt îndepartate geografic, Koszika & The HotShots aduc laolaltă culturi diverse - trecând peste hotare și genuri, iar temele de influență etno ne readuc în contact cu o lume din trecut într-o eră a electricității. Colectiva muzicală - după cum le place să îi zică - a cântat la prestigioase festivaluri în țară și în străinătate și a primit numeroase premii.

Koszika & The HotShots - "Hai neicuță"

Gramofone a cântat pe scena a numeroase evenimente, printre care East European Comic Con, East European Music Conference, Afterhills, Electric Castle, precum și în deschiderea concertului Bon Jovi din 2019, de la București. Totodată, trupa este pasionată de tot ce înseamnă inovație prin tehnologie în muzică: au lansat primul concert live from home în 360°, difuzat la Kiss Fm, dar și videoclipuri filmate în format HDR10, un nou standard de redare video adoptat de YouTube și Netflix.

Povestea Gramofone începe în vara anului 2013, cu diferite experimente muzicale compuse într-o mansardă și adunate în EP-ul "Intervention". De atunci, trupa "s-a jucat" cu diverse stiluri muzicale, de la rock alternativ la funk, de la piese conceptuale, până la muzică de dans. Albumul de debut, "Confessions from the Belly of the Beast", apărut în 2018, a pus sub lupă aspecte ale societății moderne, într-o manieră ușor distopică, introspectivă, culminând însă cu o concluzie încărcată de speranță. În acest moment, Gramofone pregătește un nou album într-un stil ludic, optimist, cu nuanțe de funk și disco, un soundtrack perfect pentru dans și distracție.

GRAMOFONE - "Heart & Soul" feat. ONETIMETHING

JazzyBIT este un trio format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bass) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe), ce activează din 2012 și oferă o combinație energică de jazz și rock, presărată pe alocuri cu blues, latin și funk. Grupul își descrie stilul ca fiind "loud jazz". Sună ca și cum Hiromi ar cânta cu Snarky Puppy, dar în trio. All About Jazz compară JazzyBIT cu Esbjörn Svensson Trio: "JazzyBIT amintește de Esbjörn Svensson Trio, dar adaugă o atitudine rock armoniilor vibrante presărate cu melodii vioaie. De asemenea, se evidențiază prin ritmurile funky, strânsa legătură artistică între cei trei, dar și aranjamentele muzicale remarcabile".

Trio-ul clujean Flatsharks abordează încă de la formare, în 2018, un melanj de jazz de avangardă cu rock psihedelic, botezat cu umor "kitsch-rock". După o serie de concerte locale și apariții la festivaluri de profil din țară (Smida Jazz, Sofar Sounds), în 2020 editează albumul Consequences la casa de discuri Fiver House Records. De formație clasică, Dominic Csergo e un percuționist foarte cunoscut în România, activ încă de la sfârșitul anilor '90, cu formații ca Jazzybirds, Urma, Kumm. Tot cu o formație clasică, Theodor Constantiniu e un violonist versat în limbajul improvizației de jazz, cu studii aprofundate în etnomuzicologie, dar și cu un interes major în compoziție. Autodidact, Cristian Ciceu e un chitarist activ de la mijlocul anilor 2000 în proiecte variate, de la rock, jazz, minimal-ambient (Junetrip, Drywood, Live Toys), interesat de limbajul improvizației libere în muzică.

Flatsharks - "Bag of Tricks" (feat. Sándor László)

Programul pe zile, precum și regulamentul de acces vor fi comunicate în săptămâna de dinaintea evenimentului. Accesul la eveniment este gratuit și este organizat de Asociația Culturală Culturaft în parteneriat cu Emagic, cu sprijinul Primăriei Târgu Mureș și al Consiliului Județean Mureș.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Lost Frenquencies, JP Cooper, Tom Odell cântă la festivitatea de închidere a Campionatului Mondial de Esports - Digital Throne

În cadrul festivităților Campionatului Mondial de Esports - Digital Throne, programate pentru 1-3 septembrie la Iași, participanții se vor putea bucura de concerte marca Lost Frenquencies, JP Cooper și Tom Odell. Lineup-ul este completat de artiști români. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

JP Cooper și Tom Odell
JP Cooper și Tom Odell │ FOTO: InfoMusic

Digital Throne, festivalul de 10 zile ce transformă Iașiul în capitala globală a sportului digital, artei, educației și divertismentului, va avea loc între 24 august și 3 septembrie și va găzdui, printre multe alte evenimente conexe, finalele Campionatului Mondial de Eports și festivalul Comic Con. În cadrul festivității de închidere ce se va desfășura în zona Palas, în perioada 1-3 septembrie, pe scena Digital Throne vor urca Lost Frequencies, JP Cooper și Tom Odell.

Lineup-ul este completat de Delia, The Motans, Connect-R & Johny Romano, Deliric x Silent Strike și mulți alți artiști care vor fi anunțați în curând.

Felix De Laet, cunoscut ca Lost Frequencies, este un DJ și producător belgian. În 2014, la începutul carierei sale, a lansat piesa "Are You With Me" ce a ajuns pe locul 1 în 18 țări și l-a ajutat pe acesta să devină primul artist belgian ce a atins vreodată primul loc în topurile muzicale din Marea Britanie. De-a lungul carierei, acesta a remixat melodii cunoscute ale unor artiști precum Justin Bieber, Miley Cyrus, Major Lazer. Conform Spotify, Lost Frequencies are peste 24 de milioane de ascultători lunari.

Cântărețul și compozitorul englez Tom Odell este unul din cei mai importanți artiști britanici contemporani. La 10 ani după ce cântărețul britanic a obținut succes cu hitul său "Another Love", melodia sa a reintrat în topuri în Europa și Marea Britanie, reprezentând un simbol al celor care protestează pașnic pentru pace.

JP Cooper este un cântăreț și compozitor englez în vârstă de 39 de ani, cunoscut pentru colaborarea pe piesa "Perfect Strangers" alături de Jonas Blue în 2016.

Comic Con în cadrul Digital Throne

Digital Throne va aduce la Iași Comic Con, eveniment dedicat fanilor benzilor desenate, animațiilor, jocurilor video, și serialelor TV. La Comic Con vor fi prezenți artiști și actori cunoscuți din filme și pop culture, printre care Henry Ian Cusick (Lost, The 100,  Scandal), Sebastian Roche (Supernatural), Luka Peroš (La Casa de Papel), Naomi Grossman (American Horror Story) și Nikola Djuricko (Stranger Things).

Fanii vor avea șansa de a-și cunoaște actorii favoriți, de a se fotografia individual cu ei, de a obține autograful lor personalizat și de a purta discuții live în cadrul panel-urilor de Q&A, de unde pot afla și amănunte neștiute de pe platourile de filmare.

Finalele Campionatului Mondial de Esports

Digital Throne găzduiește cea de-a 15-a ediție a Campionatelor Mondiale de Esports. Competiția, organizată de Federația Internațională de Esports, va reuni cei mai mulți jucători pe care i-a avut vreodată la start orice eveniment de profil organizat până acum în lume. Peste 700 de jucători din 120 de țări se vor înfrunta la șase dintre jocurile competitive de top ale momentului - Counter Strike: Global-Offensive, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends și PUBG Mobile.

Valoarea premiilor puse la bătaie este de 500.000 dolari, cel mai mare prize pool pe care un Campionat Mondial l-a avut vreodată. Premiile vor fi adjudecate în urma celor aproape 500 de meciuri pe care turneul final de la Iași le va găzdui timp de o săptămână.

Bilete și acces

Prețul abonamentelor la festivitatea de închidere a Digital Throne (1-3 septembrie) este următorul: până pe data de 20 iulie, prețul abonamentului pentru cele 3 zile este de 150 Lei. Până în ziua evenimentului acesta va fi de 220 Lei. Abonamentul achiziționat direct la festival va avea un preț de 250 Lei.

Accesul la finalele Campionatului Mondial de Esports este gratuit. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Concerte & turnee

SAGA Festival 2023 anunță programul pe zile; Robin Schulz, Elley Duhe și Vintage Culture se alătură lineup-ului

SAGA Festival se apropie cu pași repezi de cea de-a treia ediție, care va avea loc la Romaero între 23-25 iunie. Sunt așteptați peste 150.000 de festivalieri care se vor bucura de muzica a peste 100 de artiști, producția grandioasă, experiențele imersive și scenele spectaculoase. Te invităm să afli programul pe zile și muzicienii care au fost adăugați în lineup.

Publicat

pe

Joel Corry la Saga Festival pe 4 iunie 2022 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

SAGA Festival anunță programul pentru cele 3 zile și prezintă artiștii care s-au alăturat lineup-ului pe lângă cei deja anunțați. Pentru prima dată în România, Elley Duhé vine să bucure publicul cu hit-urile care au propulsat-o în topurile radio și TV mondiale, dar și pe magazinele digitale unde are peste 1.9 miliarde de streamuri: "Middle of the Night", "Happy Now" cu ZEDD sau "Bad Memories" cu Meduza, James Carter și Fast Boy.

Robin Schulz, DJ-ul câștigător a peste 450 de premii gold, platinum și diamond, cu peste 20 de milioane de discuri vândute și peste 10 miliarde de streamuri, revine la Romaero cu un show special din care nu vor lipsi piese ca "Sugar", "Waves" și "Sun Goes Down".

DJ-ul numărul 11 în lume și DJ-ul House numărul 1, conform Top 100 DJ Mag, Vintage Culture, vine din Brazilia pentru prima dată la București, iar fanii SAGA vor avea parte de un set spectaculos, creat special pentru fanii din România. DJ-ul și producătorul a colaborat cu artiști precum Maxi Jazz, Rufus Du Sol, John Summit, Meduza, The Martinez Brothers & Louie Vega, Diplo, Roland Clark, Aurora, Solardo, Claptone, James Hype și alții.

Tot din Brazilia, direct la SAGA Festival, în premieră în România, Mochakk va urca pe scena Spark pentru o seară memorabilă alături de fanii care și-au dorit să îl vadă.

Program SAGA Festival 2023:

Programul celor 3 zile de festival pentru scenele Source, Heat, Spark, Switch și Drift este împărțit după cum urmează:

Vineri, 23 iunie

  • Lil Nas X, Skrillex, Adriatique, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Melanie C, Delia, Franky Wah, 999999999, Gordo, Hector Oaks, Hitty, Paula Temple

Sâmbătă, 24 iunie

  • Elley Duhé, Fisher, Robin Schulz, Gabry Ponte, Hot Since 82, Ida Engberg, Joel Corry, Justus, Paco Osuna, Subcarpați

Duminică, 25 iunie

  • Wiz Khalifa, Alan Walker, Tale of Us, Adam Beyer, B.U.G. Mafia, I Hate Models, Kevin De Vries, Mochakk, Sickick, Spike, Vintage Culture.

Artiștilor deja menționați li se alătură DJi din scena locală de EDM, tehno și house, dar și artiști de hip-hop și trap, care vor asalta Switch stage hijacked by Hustle, precum IAN, Deliric, Killa Fonic, Nane, Puya, Azteca, Gheboasă și alții.

Bilete SAGA Festival 2023:

  • Biletele sunt disponibile online și pot fi cumpărate la prețuri speciale: prețul unui bilet de o zi pornește de la 40 de euro, iar abonamentele de 3 zile mai pot fi achiziționate în rate, cu payment plan de 25 de euro depozit doar în luna aprilie. În plus, există și categoria de Under 21 la prețul de 55 de euro pentru festivalierii cu vârsta sub 21 de ani, dar și categoria de bilete VIP.
Citește în continuare

Trending