Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Victor Rebengiuc se retrage din actorie; Unde va juca ultimul rol?

Victor Rebengiuc a anunţat pe 8 iunie 2022 la postul de ştiri Digi24 că îşi va încheia cariera actoricească. După 67 de ani de activitate în teatru şi film, actorul care ne-a încântat cu sute de roluri legendare şi cu vocea sa specială pe "România neîmblânzită" se va retrage.

Publicat

pe

Victor Rebengiuc

Actorul Victor Rebengiuc a anunţat în exclusivitate pentru Digi24se va retrage din viaţa publică începând cu anul 2022. În vârstă de 89 de ani, maestrul a acuzat probleme de sănătate şi vârsta înaintată ca motive. Ultimul joc jucat va fi cel al tatălui în cadrul unui spectacol care are loc în vara lui 2022 la Teatrul Bulandra din Capitală. E vorba despre spectatolul "Tatăl", care vine la final de stagiune şi aduce şi finalul de carieră pentru actor.

Artistul a fost onorat pe parcursul carierei cu numeroase distincţii, inclusiv Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de cavaler, dar şi decoraţia "Nihil Sine Deo", din partea regelui Mihai I.

Iată declaraţia sa pentru postul de ştiri:

Am 89 de ani, în curând o să am peste câteva luni 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferință, e greu. M-am luptat foarte tare în repetițiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca și în fața publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!

Premiera piesei "Tatăl" are loc pe 11 iunie 2022, la teatrul Bulanda din Bucureşti, sala Liviu Ciulei. Piesa este regizata de Cristi Juncu şi este o creaţie a dramargului francez Florian Zeller. În această stagiune Victor Rebengiuc a jucat şi la Teatrul National în piesele "Regele Moare" şi "Umbre" alături de soţia sa, Mariana Mihuţ.

Reputatul artist va împlini 90 de ani pe 10 februarie 2023. Este activ din 1955 şi a jucat în filme precum "Nuntă Mută", "Pădurea spânzuraţilor", "O scrisoare pierdută", "De ce trag clopotele, Mitică?", dar rolul pentru care îl vom reţine cu toţii este cel al lui Ilie Moromete din "Moromeţii". Nu îl uităm nici pentru "Terminus Paradis".

Trending