Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Red Hot Chili Peppers prezintă un teaser pentru muzică nouă

Red Hot Chili Peppers se alătură marilor trupe care vin după o perioadă de pandemie cu muzică nouă. Grupul american a postat pe Twitter un teaser audio de 18 secunde, în care auzim o bucată de piesă care sună tipic RHCP, acum cu Frusciante din nou la chitară.

Publicat

pe

Anthony Kiedis, solistul Red Hot Chili Peppers
Anthony Kiedis, solistul Red Hot Chili Peppers

În octombrie 2021 toboşarul Red Hot Chili Peppers, Chad Smith făcea aluzie la faptul că noul album e "aproape gata". Va fi primul cu John Frusciante la chitară după plecarea sa imediat după albumul "Stadium Arcadium" din 2006. Muzicianul a dorit să se axeze pe cariera solo şi a fost înlocuit în cadrul RHCP de prietenul şi elevul său Josh Klinghoffer. După un deceniu de absenţă din RHCP, Frusciante anunţa în 2019 că revine.

Chitara sa a făcut istorie pe albumele "Mother's Milk", "Blood Sugar Sex Magik", "Californication", "By The Way" şi "Stadium Arcadium", lansate în 1989 şi 2006. Odată cu noul album formaţia ajunge la 12 discuri într-o carieră începută în anii '80 şi continuată cu succes în anii '90 şi 2000. Peppers se pregătesc şi de un turneu global cu opriri pe marile stadioane la mijloc de an 2022. În deschidere vor cânta The Strokes, HAIM, St. Vincent şi alţii. Turneul va duce formaţia în Spania, Ungaria, Italia, Marea Britanie, Irlanda, Germania şi alte ţări.

Ultimul LP lansat de artişti a fost "The Getaway" în 2016, precedat de "I'm With You". Pe ambele a fost la chitară Josh Klinghoffer, iar conform toboşarului Chad Smith, reunirea cu Frusciante îl găseşte într-o altă etapă a vieţii pe chitarist, cu un sound nou şi o abordare nouă. Cei 10 de ani de absenţă au fost totuşi recuperaţi rapid, iar muzicianul a dezvăluit că magia e în continuare acolo şi că munceşte foarte mult în studio alături de colegi.

Judecând după tonalitatea chitarei din teaser, e clar că Frusciante a revenit la stilul melodic şi bazat pe multe efecte, după o perioadă de experimentare cu muzică electronică în cariera solo. O carieră de altfel prolifică, care include 12 albume solo, dar şi 4 albume sub numele Trickfinger. Muzicianul a colaborat şi cu Mars Volta şi cu alte mari trupe.

Comentează

Concerte & turnee

Vine Red Hot Chili Peppers la Electric Castle 2024?

Red Hot Chili Peppers ar putea fi unul dintre headlinerii Electric Castle 2024. Cea de-a zecea ediție a festivalului a oferit câteva indicii care ne-au dus cu gândul la trupa americană. O fi o intuiție corectă, o teorie a conspirației sau o dorință prea mare de a revedea formația în România după 11 ani, dar te invităm totuși să citești mai multe în articol.

Publicat

pe

Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)
Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)

Pentru 2024, Electric Castle pregătește o ediție aniversară ce va sărbători cei 10 ani de existență. Prin urmare, este de așteptat ca lineup-ul să fie gândit în așa fel încât să rămână pentru multă vreme în memoria festivalierilor.

Organizatorii au început deja să se ocupe de construirea celei mai noi ediții a festivalului. Mai mult, aceștia au oferit niște indicii ce prefigurează anunțul primului val de artiști. Primul detaliu în acest sens a fost schimbarea siglei. Dacă înainte Electric Castle era reprezentat de combinația de negru și galben, acum festivalul și-a schimbat logo-ul în roșu și alb. Aceleași culori se regăsesc și în simbolul trupei Red Hot Chili Peppers.

Logo-ul oficial al trupei Red Hot Chili Peppers a fost desenat de solistul Anthony Kiedis în 1984. Managementul casei de discuri a cerut grupului să se gândească la un logo, iar Kiedis a schițat asteriscul cu opt brațe. La acea vreme, artistul nu i-a acordat vreo semnificație specială. În timp, însă, a devenit una dintre cele mai cunoscute sigle ale unei trupe din istoria muzicală.

Un alt semn care a condus la ideea că RHCP ar putea urca pe scena EC 2024 a fost o fotografie publicată pe platformele de socializare ale festivalului. Se vede Calea Victoriei din București unde este afișată o reclamă pentru ediția de anul viitor a festivalului, ce încorporează emblema formației RHCP. Asteriscul cu opt brațe este vizibil în partea dreaptă.

Reclamă Electric Castle 2024

Reclamă Electric Castle 2024 │ FOTO: Electric Castle www.facebook.com

Primii artiști din lineup-ul EC 2024 vor fi anunțați în viitorul apropiat. Până atunci, nu ne rămâne de făcut decât să ne hrănim iluzia, să "manifestăm" revenirea trupei în România sau să îi ascultăm discografia. Iar ultima parte nu are nevoie de vreun motiv special.

Cea de-a 10-a ediție Electric Castle va avea loc între 17 și 21 iulie 2024. Abonamentele sunt disponibile online, la prețuri ce pornesc de la 532,55 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending