Urmărește-ne în Social Media

Red Hot Chili Peppers - Black Summer

Moment de bucurie pentru fanii Red Hot Chili Peppers. Trupa americană a lansat "Black Summer", piesă extrasă de pe viitorul album de studio. Melodia este acompaniată de un videoclip regizat de Deborah Chow, și este disponibil în articol.

Red Hot Chili Peppers le aduc fanilor o gură de aer proaspăt pe plaja muzicală a acestui an. "Black Summer" este prima piesă semnată RHCP după șase ani, de la anterior album "The Getaway". Mai mult, noua piesă marchează şi o reîntoarcere la "originile" RHCP: chitaristul John Frusciante, care a scris unele dintre cele mai cunoscute melodii şi care a părăsit grupul în 2009, a revenit în formaţie.

"Black Summer" se va găsi pe "Unlimited Love", cel de-al 12-lea album din cariera RHCP. Albumul va fi lansat pe 1 aprilie 2022.

"Singurul nostru obiectiv este să ne pierdem în muzică. Ne-am petrecut mii de ore, împreună şi individual, perfecţionându-ne și inspirându-ne unul pe altul, pentru a face cel mai bun album posibil. Antenele noastre s-au conectat la cosmosul divin, am fost extrem de recunoscători pentru oportunitatea de a fi împreună într-o cameră şi, încă o dată, să încercăm să ne îmbunătăţim. Zile, săptămâni şi luni petrecute ascultându-ne unul pe altul, compunând, interpretând și aranjând cu grijă <<roadele>> acelor compoziții. Sunetele, ritmurile, vibrațiile, cuvintele și melodiile ne-au încântat", au transmis membrii RHCP.

Pentru a promova așa cum se cuvinte noul album, RHCP va porni într-un turneu global pe parcursul acestui an. Trupa va concerta pe marile stadioane, având în deschidere (prin rotație) artiști precum The Strokes, Beck, St. Vincent, HAIM, A$AP Rocky, Anderson .Paak, Thundercat sau King Princess. Turneul va duce formaţia în Spania, Ungaria, Italia, Marea Britanie, Irlanda, Germania şi alte ţări.

Tracklist "Unlimited Love":

 1.  Black Summer
 2. Here Ever After
 3. Aquatic Mouth Dance
 4. Not The One
 5. Poster Child
 6. The Great Apes
 7. It’s Only Natural
 8. She’s A Lover
 9.  These Are The Ways
 10. Whatchu Thinkin'
 11. Bastards of Light
 12. White Braids & Pillow Chair
 13. One Way Traffic
 14. Veronica
 15. Let ‘Em Cry
 16. The Heavy Wing
 17. Tangelo
Comentarii

Concerte & turnee

Vine Red Hot Chili Peppers la Electric Castle 2024?

Red Hot Chili Peppers ar putea fi unul dintre headlinerii Electric Castle 2024. Cea de-a zecea ediție a festivalului a oferit câteva indicii care ne-au dus cu gândul la trupa americană. O fi o intuiție corectă, o teorie a conspirației sau o dorință prea mare de a revedea formația în România după 11 ani, dar te invităm totuși să citești mai multe în articol.

Publicat

pe

Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)
Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)

Pentru 2024, Electric Castle pregătește o ediție aniversară ce va sărbători cei 10 ani de existență. Prin urmare, este de așteptat ca lineup-ul să fie gândit în așa fel încât să rămână pentru multă vreme în memoria festivalierilor.

Organizatorii au început deja să se ocupe de construirea celei mai noi ediții a festivalului. Mai mult, aceștia au oferit niște indicii ce prefigurează anunțul primului val de artiști. Primul detaliu în acest sens a fost schimbarea siglei. Dacă înainte Electric Castle era reprezentat de combinația de negru și galben, acum festivalul și-a schimbat logo-ul în roșu și alb. Aceleași culori se regăsesc și în simbolul trupei Red Hot Chili Peppers.

Logo-ul oficial al trupei Red Hot Chili Peppers a fost desenat de solistul Anthony Kiedis în 1984. Managementul casei de discuri a cerut grupului să se gândească la un logo, iar Kiedis a schițat asteriscul cu opt brațe. La acea vreme, artistul nu i-a acordat vreo semnificație specială. În timp, însă, a devenit una dintre cele mai cunoscute sigle ale unei trupe din istoria muzicală.

Un alt semn care a condus la ideea că RHCP ar putea urca pe scena EC 2024 a fost o fotografie publicată pe platformele de socializare ale festivalului. Se vede Calea Victoriei din București unde este afișată o reclamă pentru ediția de anul viitor a festivalului, ce încorporează emblema formației RHCP. Asteriscul cu opt brațe este vizibil în partea dreaptă.

Reclamă Electric Castle 2024

Reclamă Electric Castle 2024 │ FOTO: Electric Castle www.facebook.com

Primii artiști din lineup-ul EC 2024 vor fi anunțați în viitorul apropiat. Până atunci, nu ne rămâne de făcut decât să ne hrănim iluzia, să "manifestăm" revenirea trupei în România sau să îi ascultăm discografia. Iar ultima parte nu are nevoie de vreun motiv special.

Cea de-a 10-a ediție Electric Castle va avea loc între 17 și 21 iulie 2024. Abonamentele sunt disponibile online, la prețuri ce pornesc de la 532,55 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare