Urmărește-ne în Social Media

Red Hot Chili Peppers - Goodbye Angels

Red Hot Chili Peppers tocmai a lansat un videoclip nou, pentru piesa "Goodbye Angels". Melodia este extrasă de pe albumul de anul trecut, "The Getaway". Discul împlineşte un an în curând şi a marcat schimbarea producătorului Rick Rubin, cu care RHCP lucrase 25 de ani.

Odată cu noul album s-a simţit aportul lui Danger Mouse, producător care a venit cu altă abordare creativă. Kiedis şi gaşca au declarat că au simţit evoluţia muzicală provocată de schimbarea de producător. "Goodbye Angels" a fost filmat în Atlanta şi este regizat de către Thoranna Sigurdardottir. Clipul spune povestea unei fane RHCP şi a aventurilor sale în încercarea de a ajunge la concertul trupei.

Secvenţele cu aventurile tinerei sunt alternate cu porţiuni din concertele cvartetului american. Finalul piesei aduce un solo genial al lui Flea şi pentru un minut ne întoarcem la RCHP-ul din anii 80 şi 90. Chiar dacă solo-urile chitaristului Josh nu sunt la fel de memorabile precum ale lui John Frusciante, identitatea trupei a rămas în mare intactă.

Personajul principal din noul videoclip este jucat de către actriţa daneză Klara Kristin. Red Hot Chili Peppers au petrecut ultimul an concertând în toată lumea şi promovând "The Getaway". Urmează o serie de concerte în această vară la Austin City Limits, Milwaukee Summerfest şi în septembrie la New York. Funk rockerii sunt activi din 1983, iar LP-ul din 2016 a fost al unsprezecelea material de studio al trupei.

A debutat pe locul întâi în 10 ţări de pe glob şi pe locul 2 în State. "Goodbye Angels" este al patrulea clip pentru o melodie de pe acest release. Vine după "Sick Love", "Go Robot" şi "Dark Necessities". Acesta din urmă a fost regizat de către actriţa Olivia Wilde.

Grupul a concertat pentru prima oară în România în 2012, pe Arena Naţională, în faţa a 45.000 de fani.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Trupa Red Hot Chili Peppers are un nou album aproape finalizat, care "va suna, cu siguranță, diferit"

Red Hot Chili Peppers se apropie de finalizarea celui de-al 12-lea album de studio. Materialul a fost înregistrat într-o nouă componență, cu John Frusciante revenit în rolul de chitarist.

Publicat

pe

Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)
Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)

Membrii trupei Red Hot Chili Peppers au profitat din plin de reîntoarcerea lui John Frusciante și au înregistrat un nou album. Toboșarul Chad Smith a povestit într-un interviu pentru Rolling Stone despre felul în care activitatea lor a fost reluată cu "naturalețe deplină", Fruciante fiind complet dedicat procesului creativ.

"(John) E atât de prezent. Lucrează la capacitate maximă. Cu toții lucrăm așa, dar el a revenit cu toate mixajele sale și magia pe care o aduce atunci când face muzică", a notat Smith.

Chad Smith despre noul album RHCP: "O să sune ca rezultatul unei munci de echipă, pentru că avem o chimie specială între noi"

Noul album RHCP este pe punctul de a fi finalizat, sound-ul urmând să evolueze, așa cum e și firesc. Potrivit toboșarului, trupa nu se focalizează pe intentia de a depăși succesul celorlalte albume, ci pe a scrie muzică relevantă pentru ceea ce trăiesc în prezent.

"Toate albumele noastre sunt pur și simplu instantanee foarte bune ale perioadei de timp în care ne aflam atunci. Nu poți să mergi pe ideea: <<Oh, Doamne, sper să fie la fel de bun ca...>>. Pentru că atunci începi să ai preconcepții despre ce ți-ai dori să scrii.

E adevărat, John nu a mai făcut parte din trupă de zece ani. Asta e o perioadă lungă de timp. Așa că va suna, cu siguranță, diferit, dar o să sune ca rezultatul unei munci de echipă, pentru că avem o chimie specială între noi. Sună ca Red Hot Chili Peppers, dar e diferit și nou, iar pentru mine asta e grozav...Ne place mult ce a ieșit și suntem mândri de rezultat și asta contează în primul rând."

Trupa nu a anunțat încă data apariției acestui viitor album, dar se preconizează o lansare în prima parte a anului 2022. RHCP va pleca într-un uriaș turneu la mijlocul anului viitor, așa încât discul ar trebui să apară înaintea lunii iunie, când este programat să debuteze Global Stadium Tour.

 

Citește în continuare