Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Tony Iommi, chitaristul Black Sabbath a lansat o piesă solo după 8 ani, "Scent of Dark"

Tony Iommi s-a întors cu o nouă piesă solo, una care poate fi pusă cu uşurinţă lângă definiţia "doom metal-ului" în dicţionar. Se numeşte "Scent of Dark" şi soseşte odată cu lansarea unui parfum al celebrului chitarist Black Sabbath.

Publicat

pe

Tony Iommi

Chitaristul Black Sabbath Tony Iommi a lansat pe 25 noiembrie piesa solo "Scent of Dark", prima sa compoziţie muzicală rock de la albumul Black Sabbath "13" din 2013. E drept că a compus şi o piesă clasică pentru o catedrală din Birmingham, dar vom alege să îi numărăm doar melodiile rock. Odată cu acest single Iommi a anunţat şi lansarea unui parfum, creat în colaborare cu casa italiană de modă Xerjoff şi Sergio Momo. Noul parfum ce poartă semnătura lui Iommi va fi disponibil de pe 29 noiembrie la magazinele Xerjoff.

Cât despre nouă melodie, ea este de un doom metal pur, este un track instrumental şi primeşte şi aportul unor violonişti talentaţi. Pe "Scent of Dark" îi auzim şi pe Sergio Momo la chitară, Jimmy Crutchley la bas, Ash Sheehan la tobe. La violoncel se află Rebecca Rose, iar la vioară Julianne Bourne. Iată cum a descris chitaristul Black Sabbath compoziţia:

Am avut riff-ul o perioadă lungă şi nu am făcut nimic cu el, dar ne-a dat o bază de la care să pornim. Am construit track-ul cu tobe programate la început şi apoi Mike Exeter ne-a oferit un demo de bas şi clape, am adăugat solo-urile de chitară, doar pentru a ne oferi o idee despre cum va suna tot. Apoi am adăugat viorile. Am mai lucrat cu viori pe albume Sabbath, dar asta a fost o experienţă complet nouă.

În vârstă de 73 de ani Anthony Frank Iommi este cofondatorul formaţiei Black Sabbath, fiind şi compozitor principal şi singurul membru neschimbat timp de aproape 5 decenii. Are un stil unic de a cânta, afectat de pierderea vârfurilor degetelor mijlociu şi inelar de la mâna dreaptă în adolescenţă. Primul său album solo sosea în 2000 sub numele de "Iommi", urmat de "Fused" în 2005, alături de fostul coleg de trupă Glenn Hughes.

Comentează

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Muzică nouă

Serj Tankian de la System of a Down a lansat piesa "Deconstruction"

A trecut ceva vreme de când nu i-am mai auzit timbrul unic lui Serj Tankian, solistul System of a Down. Muzicianul tocmai a lansat un single în colaborare cu Toni Iommi, chitaristul Black Sabbath, "Deconstruction".

Publicat

pe

Coperta Serj Tankian Toniy Iommi Deconstruction
Coperta Serj Tankian Toniy Iommi Deconstruction │ FOTO: Serj Tankian

Proiectul "Deconstruction" este o creaţie a producătorului de instrumente muzicale Gibson. Aşa a apărut Gibson Band, o serie de artişti faimoşi care se înhamă la proiecte muzicale împreună. Primul single Gibson Band este compus de Serj Tankian de la System of a Down şi Cesar Gueikian, CEO al Gibson. Tony Iommi de la Black Sabbath face senzaţie la chitară.

Tankian, care e şi pictor în cazul în care nu ştiaţi s-a ocupat de artwork-ul pentru acest single, aşa cum se poate vedea mai sus. Opera sa vizuală este intitulată "Our Mountains".

Gibson Records, Gueikian, Tankian şi Iommi vor dona toate profiturile din vânzarea acestui single, dar şi fondurile strânse de la licitaţia pentru pictură. Li se alătură şi o chitară Gibson Les Paul Standard customizată cu artwork "Our Mountains". Banii vor ajunge la fondurile pentru refugiaţi armeni Artsakh Refugee Initiative. Licitaţia va avea loc între 8 decembrie şi 18 decembrie 2023.

Tankian şi Gueikian sunt de origini armene şi vor să îşi ajute poporul cu acest proiect. Nu e prima dată când solistul System of a Down colaborează cu Toni Iommi, ce doi apărând şi pe piesa "Patterns" cu 3 ani în urmă. Serj afirmă că a încercat să facă un lucru diferit cu vocea şi starea sa de spirit. A încercat să invoce un sound similar cu cel al lui Layne Staley de la Alice în Chains, întunecat, cu armonii sinistre precum cele făcute şi de Jerry Cantrell.

De urmărit Gibson Band pentru alte colaborări mari de genul. Serj Tankian a lansat 5 albume cu System of a Down şi 5 albume solo până acum. A abordat genuri din cele mai diverse, de la rock alternativ, nu metal, dar şi jazz, opera, coloane sonore şi muzica tradiţională armeana.

Citește în continuare

Trending