Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Tony Iommi a dat-o afară pe Madonna de la repetițiile cu Black Sabbath

În 1985, când Black Sabbath s-a reunit pentru concertul de la Live Aid, Tony Iommi a dat afară de la repetiții două fete ce se strecuraseră în culise. A aflat ulterior că una dintre ele era Madonna, momentul "penibil" fiind rememorat de chitarist cu prilejul unui interviu acordat de curând.

Publicat

pe

Tony Iommi

Se împlinesc 35 de ani de la legendarul Live Aid, în cadrul căruia Black Sabbath a concertat în formula reunită: Tony Iommi, Ozzy Osbourne, Geezer Butler și Bill Ward. Cu prilejul acestei aniversări, Toni Iommi a povestit într-un interviu pentru SiriusXM o întâmplare destul de hazlie, dar care atunci a fost "penibilă", potrivit chitaristului.

Înainte de marele show, Tony, Ozzy, Geezer și Bill au avut parte de o sesiune de repetiții. Lăsând la o parte cât de neobișnuit a fost să urce din nou pe scenă, după multă vreme în care nu mai cântaseră împreună, la repetiții au avut parte de niște musafiri nepoftiți.

Tony Iommi: "Am văzut două fete care s-au trecurat în cameră"

"A fost un mic dezastru (repetiția), dacă e să fiu sincer. Aveau o cameră rezervată pentru noi, pentru a repeta. Am început să repetăm și apoi să vorbim despre vremurile de demult, așa că mare parte a repetiției am stat de vorbă.

Iar cât am repetat cu adevărat, a fost o sesiune privată, și acum e rușinos să spun asta, dar am văzut două fete care s-au trecurat în cameră. Și i-am spus atunci unuia dintre tehnicieni: <<Uite, sunt oameni care intră, mai bine le-ai spune să plece, asta e o repetiție privată>>.

Respectivul se duce și le spune să plece și aflu apoi că una dintre fete era Madonna. Așa că e un pic penibil. Dar oricum, am terminat repetiția și apoi ne-am întors la hotel."

Concertul Black Sabbath din cadrul Live Aid a avut loc în mijlocul unei zile toride, un moment nu tocmai potrivit pentru un show live.

"Nu ne așteptam să intrăm pe scenă atât de devreme, dar desigur că așa s-a întâmplat. Și nu prea m-am simțit extraordinar și probabil că nici unul dintre noi.

Am stat la bar o veșnicie alături de Judas Priest, pentru că nu ne mai văzuserăm de secole și am vorbit cu toții despre vremurile de altă dată, pentru că suntem cu toții din același oraș."

VIDEO: Black Sabbath la Live Aid

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Muzică nouă

Serj Tankian de la System of a Down a lansat piesa "Deconstruction"

A trecut ceva vreme de când nu i-am mai auzit timbrul unic lui Serj Tankian, solistul System of a Down. Muzicianul tocmai a lansat un single în colaborare cu Toni Iommi, chitaristul Black Sabbath, "Deconstruction".

Publicat

pe

Coperta Serj Tankian Toniy Iommi Deconstruction
Coperta Serj Tankian Toniy Iommi Deconstruction │ FOTO: Serj Tankian

Proiectul "Deconstruction" este o creaţie a producătorului de instrumente muzicale Gibson. Aşa a apărut Gibson Band, o serie de artişti faimoşi care se înhamă la proiecte muzicale împreună. Primul single Gibson Band este compus de Serj Tankian de la System of a Down şi Cesar Gueikian, CEO al Gibson. Tony Iommi de la Black Sabbath face senzaţie la chitară.

Tankian, care e şi pictor în cazul în care nu ştiaţi s-a ocupat de artwork-ul pentru acest single, aşa cum se poate vedea mai sus. Opera sa vizuală este intitulată "Our Mountains".

Gibson Records, Gueikian, Tankian şi Iommi vor dona toate profiturile din vânzarea acestui single, dar şi fondurile strânse de la licitaţia pentru pictură. Li se alătură şi o chitară Gibson Les Paul Standard customizată cu artwork "Our Mountains". Banii vor ajunge la fondurile pentru refugiaţi armeni Artsakh Refugee Initiative. Licitaţia va avea loc între 8 decembrie şi 18 decembrie 2023.

Tankian şi Gueikian sunt de origini armene şi vor să îşi ajute poporul cu acest proiect. Nu e prima dată când solistul System of a Down colaborează cu Toni Iommi, ce doi apărând şi pe piesa "Patterns" cu 3 ani în urmă. Serj afirmă că a încercat să facă un lucru diferit cu vocea şi starea sa de spirit. A încercat să invoce un sound similar cu cel al lui Layne Staley de la Alice în Chains, întunecat, cu armonii sinistre precum cele făcute şi de Jerry Cantrell.

De urmărit Gibson Band pentru alte colaborări mari de genul. Serj Tankian a lansat 5 albume cu System of a Down şi 5 albume solo până acum. A abordat genuri din cele mai diverse, de la rock alternativ, nu metal, dar şi jazz, opera, coloane sonore şi muzica tradiţională armeana.

Citește în continuare

Trending