Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Vama lansează filmul documentar "Regii pandemiei"

În 2020, la Arenele Romane, trupa Vama a oferit singurul concert al unei formații românești pe una dintre cele mai mari scene din București. Povestea acestui concert este prezentată în filmul documentar "Regii pandemiei", regizat de Mihai Dragolea.

Publicat

pe

VAMA în concertul About Us de la Arenele Romane pe 21 septembrie 2018 │ FOTO: Alexandru Drăgoi / InfoMusic.ro

Vara anului 2021 reprezintă o gură de aer după un an neașteptat, care a schimbat cursul vieții tuturor. A fost o perioadă grea, mai ales pentru artiștii care se hrănesc cu muzica și cu reacțiile publicului, cu vibe-ul de pe scenă și cu energia pe care le-o oferă un concert LIVE.

Anul trecut, la Arenele Romane, trupa Vama a oferit singurul concert al unei formații românești pe una dintre cele mai mari scene din capitală. Bucuria fanilor a fost de nedescris, bis-urile au fost cerute de cei prezenți, iar Tudor Chirilă și colegii au oferit un spectacol care să suplinească toată absența de pe scenă.

Povestea acestui concert a fost surprinsă în imagini de către Mihai Dragolea, regizorul filmului documentar Regii pandemiei. Începând cu miercuri, 14 iulie și până vineri, 16 iulie, producția poate fi urmărită, în exclusivitate, pe VOYO.

Tudor Chirilă: "Indiferent de condiții, raportul artistului cu publicul său nu se va schimba. Poate ăsta este cel mai mare câștig imortalizat în "Regii Pandemiei""

"Colaborarea cu Mihai Dragolea s-a născut din dorința de a documenta o situație fără precedent cu care nu credeam că ne vom întâlni vreodată: Vama a fost singura trupă care a susținut un concert la Arenele Romane în vara lui 2020. Mihai spune cu umor și multă dinamică povestea unui concert care a devenit complicat și special în contextul restricțiilor, fricilor și incertitudinii care dominau percepția publică anul trecut, în vară.

Cred că valoarea acestui document va crește peste ani, pentru că e în firea lucrurilor să uităm și amintirile despre cât de surprinși am fost de această pendemie de Coronavirus se vor estompa în timp. Pentru noi, acest documentar e și garanția faptului că nu vom uita. E și puțin din mândria că am fost singuri cu temerile noastre și că am reușit să susținem acel concert în fața a 350 de alți curajoși care doreau un strop de normalitate.

Așa cum privim noi documentarul sunt multe momente emoționante în cele treizeci de minute și cred că filmul mai vorbește despre ceva: indiferent de condiții raportul artistului cu publicul său nu se va schimba. Poate ăsta este cel mai mare câștig imortalizat în Regii Pandemiei."

Trupa Vama este una dintre formațiile care s-a reinventat încă de la începutul pandemiei, oferind evenimente memorabile, precum Absolvirus, VAMAFEST (primul festival digital al unei trupe din România) sau VAMA deschide VAMA, cele două concerte de la apus și de la răsărit, transmise via streaming direct din Vama Veche, care le-au dat ocazia fanilor să se bucure de muzică și să-și găsească speranța că totul va reveni la normal.

Industria muzicala

Liceenii bucureșteni au vizitat importante case de producție muzicală pentru oportunități de carieră

Global Records, Roton Music, Overground Music, Agenția de Vise si Hahaha Production, unele dintre cele mai importante case de producție muzicală din România, și-au deschis porțile pentru elevii de liceu în cadrul proiectului "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor". Peste 100 de elevi au aflat direct de la profesioniștii din domeniu care sunt oportunitățile de carieră din industria muzicală. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor" 2023
Proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor" 2023 │ FOTO: Anca Coleașă

Elevii din liceele Nichita Stănescu, Decebal, Dante Aligheri, Benjamin Franklin și Alexandru Ioan Cuza au participat în această lună la proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor". Aceștia au vizitat studiourile de înregistrări și sălile de repetiții ale artiștilor, au aflat care sunt strategiile de lansare ale unui nou artist, care sunt etapele dezvoltării lui și ce fac echipele din jurul său.

Adolescenții au aflat ce departamente există într-un label sau într-o agenție de management și cum se interconectează ele. Alături de Tudor Chirilă și trupa Vama au aflat și care este procesul de creație al unui cântec, au ascultat primele schițe ale unor piese și apoi variantele lor finale, trecând prin toate etapele creative.

"Această a doua ediție a continuat succesul primei ediții. Elevii au mers în vizită la 5 dintre cele mai de succes case de producție din România unde au avut ocazia să afle cum se desfășoară activitatea în fiecare dintre acestea, care este drumul unui cântec de la idee până când ajunge să fie ascultat de ei și care sunt job-urile la care ar putea avea acces într-o astfel de companie. Gazdele lor, cărora le mulțumesc și pe această cale, i-au antrenat în discuții interesante, în urma cărora ambele părți au aflat multe informații utile. Sper ca peste câțiva ani să aflăm că măcar câțiva dintre acești elevi și-au ales o carieră în acest domeniu", a declarat Anca Lupes, inițiatoarea proiectului.

Proiectul "Industria muzicală - Oportunități pentru viitor" este finanțat de Primăria Sectorului 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local și este organizat de Asociația Indiero a producătorilor și editorilor muzicali independenți din România.

Citește în continuare

Trending