Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Masked Singer Romania 2021, sezonul 2Masked Singer România revine în 2021 la PRO TV cu cel de-al doilea sezon Nicu Covaci lansează o carte cu cele mai cunoscute partituri ale trupei Phoenix Valentin Alexiu la "Românii au talent" 2021Valentin Alexiu i-a adus un omagiu lui Freddie Mercury pe scena de la "Românii au talent" Nathanja Volthuis la "Românii au talent" 2021Nathanja Volthuis ne-a transportat în "Cosmos" la "Românii au talent" - VIDEO Inna de vorbă cu Andi MoisescuInna: "Am cunoscut mai întâi cântece bisericești" - VIDEO Cristina Vasiu - Florin Salam la "Te cunosc de undeva!"Cristina Vasiu a marcat prima sa victorie la "Te cunosc de undeva!", transformându-se într-un manelist - VIDEO

SoundCloud devine prima platformă de streaming ce le permite ascultătorilor să influențeze modul în care sunt plătiți artiștii

SoundCloud pune veniturile muzicienilor în mâinile fanilor. Platforma de streaming a anunțat un nou sistem de plată în care câștigurile aduse de ascultători sunt distribuite artiștilor pe care îi ascultă, în loc să fie puse la comun. Mai multe detalii în articol.
SoundCloud

SoundCloud │ FOTO: SoundCloud

De la 1 aprilie, SoundCloud va începe să direcționeze contribuțiile de la fiecare abonat numai artiștilor pe care îi ascultă. Acest demers a venit în urma unor numeroase critici aduse metodelor de plată a muzicienilor. Practica actuală pentru majoritatea serviciilor de streaming, inclusiv Spotify, Deezer și Apple, este de a grupa câștigurilor și de a le distribui pe baza celor mai populare piese, respectiv celor mai populari muzicieni.

Astfel, sunt favorizați artiștii care se bucură de un succes fulminant la nivel internațional și, prin urmare, au mai multe streamuri în general, în detrimentul muzicienilor care nu se află încă la același nivel. De asemenea, acest lucru înseamnă că mulți fani ai artiștilor și genurilor de nișă finanțează o muzică pe care nu o ascultă niciodată.

"Mulți din industrie își doresc asta de ani de zile. Suntem încântați să fim cei care aducem acest lucru pe piață pentru a sprijini mai bine artiștii independenți. Artiștii sunt acum mai bine pregătiți pentru a-și dezvolta cariera prin stabilirea unor legături mai profunde cu cel mai fidel fan. Fanii pot influența direct modul în care sunt plătiți artiștii lor preferați", a declarat Michael Weissman, directorul executiv SoundCloud.

Inițiativa se poate lovi de scepticismul marilor case de discuri deoarece sistemul actual le permite să genereze profituri uriașe prin intermediul unui număr relativ mic de artiști. Acest lucru le-a permis caselor de discuri să acumuleze venituri mari în ultimul an, în timp ce mulți muzicieni s-au chinuit să supraviețuiască după ce evenimente, concerte și turnee au fost anulate din cauza pandemiei.

Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Connect-R a gătit la "Chefi la Cuţite" un desert din copilărie

Primul invitat muzical de la sezonul 9 al emisiunii "Chefi la Cuţite" este Connect-R. Artistul a venit la emisiunea de...

Închide