Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Daria Batschi-Beleca la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Daria Batschi-Beleca și interpretarea angelică la harpă l-au făcut pe Andi Moisescu să apese Golden Buzz Akara Dianne la "Românii au talent" 2021"A fost pasiune de la început și până la sfârșit", i-a spus Andi Moisescu unei acrobate la "Românii au talent" Laura Melu la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Laura Melu a îmbinat muzica folclorică cu rockul și a impresionat audiența Lady Gaga, Bradley Cooper - I'll Never Love Again (A Star Is Born)Persoana care îi plimba câinii lui Lady Gaga a fost împușcată, doi buldogi francezi ai artistei au dispărut "Românii au talent" sezonul 11Un nou Golden Buzz la "Românii au talent!", în ediția cu artistul stradal care testează limitele imposibilului: "Sunt nebun, recunosc" Victoria - Ugly Cry (Artwork)Eurovision 2021: Reprezentanta Bulgariei dorește ca România să o ajute la selectarea piesei

Spotify anunţă un nou abonament, HiFi, care aduce streaming audio lossless

Spotify e gata să concureze mai abitir cu Tidal, odată cu anunţarea unui nou tip de abonament, HiFi, care aduce streaming muzical de o calitate mai înaltă. Acesta va debuta în următoarele luni şi avem detalii despre beneficiile, dar şi preţul său în cadrul articolului.
Spotify

Spotify

Ştiţi probabil că inamicul numărul 1 al calităţii audiţiei este compresia. Se pierde calitate la fiecare compresie şi prelucrare şi cu cât ne îndepărtăm mai mult de master pierdem şi sunetul original. Spotify promite că viitorul tip de abonament va aduce o calitate a sunetului comparabilă cu cea a CD-urilor, dar e drept că nu a oferit încă prea multe detalii tehnice. În acest moment serviciul suedez de streaming ajunge până la 320 Kbps. Spotify HiFi e gândit să se lupte cu Tidal şi Amazon Music şi să surclaseze Apple Music, unul dintre ultimii coloşi care nu au făcut trecerea la audiţia de înaltă definiţie.

Calitatea la nivel de CD va putea fi auzită la piesele ascultate pe boxele cu suport Spotify Connect, spre exemplu, dar şi căşti. Încă nu avem detalii despre bit rate şi codecuri pentru acest mod HiFi. Ce ştim e ca la ora actuală Spotify utilizează Ogg Vorbis pe desktop şi pe mobil şi AAC pentru playerul web. Testele legate de piese lossless au început de câţiva ani, iar unii utilizatori au fost testeri încă din 2017. Trebuie spus că în afară de Tidal şi Amazon mai oferă HiFi şi servicii precum Deezer sau Quobuz.

Rivalii Spotify au chiar extra-uri, precum piese cu rezoluţie şi mai ridicată decât a CD-ului. Teoretic Spotify ne-a promis audio 16 bit la 44.1 kHz, dar aşteptam să fim surprinşi. Vestea proastă e că Spotify HiFi va sosi în valuri, iniţial doar în anumite regiuni, apoi se va extinde. Zvonurile afirmă că abonamentul cel nou ar putea costa în jur de 15 dolari, în condiţiile în care Amazon Music HD costă 15 dolari în SUA, iar Tidal costă 20 de dolari.

Platforma de streaming a publicat şi următorul video, în care Billie Eilish şi Finneas ne explică importanţa acusticii HiFi:

La început de 2021 Spotify a lansat audiobook-uri narate de vocile unor actori de la Hollywood, iar pe final de 2020 a lansat şi podcastul Prinţului Harry alături de Meghan Markle.

Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Trupa Motley Crue a lăudat o concurentă de 15 ani de la American Idol: "Felicitări, Casey Bishop!" - VIDEO

Concursurile de talente atrag atenția starurilor rock. Membrii trupei Motley Crue și-au exprimat recent aprecierea pentru o adolescentă de 15...

Închide