Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Lady Gaga, Bradley Cooper - I'll Never Love Again (A Star Is Born)Persoana care îi plimba câinii lui Lady Gaga a fost împușcată, doi buldogi francezi ai artistei au dispărut "Românii au talent" sezonul 11Un nou Golden Buzz la "Românii au talent!", în ediția cu artistul stradal care testează limitele imposibilului: "Sunt nebun, recunosc" Victoria - Ugly Cry (Artwork)Eurovision 2021: Reprezentanta Bulgariei dorește ca România să o ajute la selectarea piesei John Mayer în clipul ”Carry Me Away”Documentarul "Framing Britney Spears" l-a întristat pe John Mayer: "Am fost pe punctul de a plânge de cinci ori" Casey Bishop la American Idol,2021Trupa Motley Crue a lăudat o concurentă de 15 ani de la American Idol: "Felicitări, Casey Bishop!" - VIDEO Chefi la CuțiteCel de-al nouălea sezon "Chefi la Cuțite" începe la sfârșitul lunii februarie

A murit Christopher Plummer; actorul avea 91 de ani

Christopher Plummer, actorul canadian care a jucat în filme precum "Sunetul muzicii", "Beginners" sau "Knives Out", a murit vineri, 5 februarie, în reședința sa din Connecticut. Avea 91 de ani. Mai multe detalii în articol.
Christopher Plummer în trailerul filmului

Christopher Plummer în trailerul filmului "Knives Out" │ FOTO: captură YouTube / Lionsgate Movies

Cauza morții nu a fost dezvăluită, dar familia sa a declarat că a murit liniștit acasă în Connecticut, alături de soția sa de 53 de ani, Elaine Taylor.

"Chris a fost un om extraordinar care și-a iubit și respectat profund meseria. A fost o comoară națională care își adora originile canadiene. Prin arta și omenia sa, el a ajuns la inimile tuturor și viața sa legendară va dăinui pentru toate generațiile viitoare. El va fi mereu alături de noi ”, a declarat Lou Pitt, vechiul prieten și managerul lui Christopher Plummer.

O prezență remarcabilă și un actor respectat, Christopher Plummer și-a început cariera la sfârșitul anilor '50. Unul dintre rolurile de succes a fost în "Sunetul Muzicii", unde l-a interpretat pe căpitanul Von Trapp.

În 2012, Christopher Plummer a câștigat Premiul Oscar pentru "Cel mai bun actor în rol secundar" pentru filmul "Beginners". Prin acest eveniment, Plummer a devenit cel mai în vârstă actor care a câștigat premiul Oscar la această categorie. Pentru același personaj a mai primit tot la aceeași categorie, prestigioasele Premii Globul de Aur și BAFTA.

Dincolo de "Sunetul Muzicii" și "Beginners", Christopher Plummer a cucerit audiența cu roluri în filme precum "The Insider", "12 Monkeys", "Star Trek VI: The Undiscovered Country", "A Beautiful Mind" și a dublat vocea unor personaje din "Up", "An American Tale" și serialul "Madeline".

Una dintre cele mai recente producții în care apare regretatul actor este "Knives Out", un film de mister despre un detectiv care investighează moartea lui Harlan Thrombey (Christopher Plummer), capul unei familii înstărite, dar disfuncționale.

Alina Ghimus este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Pregătit de Super Bowl Halftime Show, The Weeknd lansează "The Highlights"

The Weeknd întâmpină Super Bowl LV Halftime Show cu un proiect special, intitulat "The Highlights", ce include cele mai răsunătoare...

Închide